Русия vs СЗО: Критиките срещу новата ваксина са неоснователни!

В чужбина виждали конкурентните предимства на руския препарат
12 авг 2020 17:07, Елка Василева
109
Русия vs СЗО: Критиките срещу новата ваксина са неоснователни!
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на здравеопазването определи критиките по света срещу новата руска ваксина срещу коронавирус като неоснователни, предаде РИА Новости.

Здравният министър Михаил Мурашко заяви, че световните реакции са породени от конкуренция.

„Чуждестранните колеги, които вероятно чувстват определена конкуренция, конкурентните предимства на руския препарат, се опитват да изказват някакви мнения, които според нас са абсолютно неоснователни“, каза Мурашко.

Той подчерта, че платформата, използвана за синтез на ваксината, е безопасна и вече е доказана при производство на други лекарства.

Още по темата

Първите партиди с руската ваксина ще бъдат готови до две седмици и веднага ще започне ваксинация.

Тя ще е доброволна за всички, в това число и медицинските работници, съобщиха още от руското здравно министерство.

По-рано Световната здравна организация се усъмни, че ваксината е преминала всички необходими тестове.

Европейски здравни експерти заявиха, че без пълни данни за изпитанията на ваксината трудно може да се има доверие.

Германският здравен министър Йенс Шпан пък посочи, че на ваксината не са направени достатъчно тестове и допълни, че целта е да има безопасен продукт, а не просто да започне ваксинация на хора.

Израел на свой ред обяви, че ще проучи руския препарат и ще преговаря за купуването му, ако бъде установено, че е „сериозен продукт“, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ за заети със Войни и Раздори из света и ЕС да им ръкопляска със възторг то Русия през това време направи Ваксина !!!!!! Честито във надпреварата !!!!!!
89
1
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Русия е преживяла много войни и вътрешен терор. Но Русия се е поучила и затова още през февруари започна упорита работа за създаване на ваксината. По това време американците смятаха, че бумерангът на пандемията няма да ги достигне зад океаните. ЕС по същото време говореше за далечното бъдеще и разпределяше постове под наивната усмивка на джендърката фон дер Лайен. Бати Бойко се сети навреме, но после му изпусна края.... Аз просто през октомври ще отида до Москва да се ваксинирам.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реват западните "псевдодемократчета". Злобата ще ги стопи срещу Русия, а не короната. Все едно Путин ще ги лови и насила ще им поставя ваксина. Да изпукат в агонията си и да чакат да си създадат тяхна ваксина. А същевременно да всяват психоза колко е опасен вируса и да затворят пак хората в кошарите, като унищожат икономиките. Едва ли вече някой ще се хване на болните им мозъци.
87
2
 
6
 
! Отговори
Т.Петков преди 3 години
Времето ще покаже кой е крив и кой е прав. Да му мислят тогава критикарите и политиканстващите!!!
86
1
 
6
 
! Отговори
Адда преди 3 години
Как да не са основателни критиките. Нали пандемията беше за да се облажи още Гейтс. СЗО са егати продажната, лъжлива организация
85
2
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Рюские прецакаха Гейтса. Групата "Новартис" е пред инфаркт. Визионерчето Цуки плаче неутешимо. СороЦ се тръшка и крещи неистово. Скоро визионерчетата ще обявят край на грипчето в опит поне да спрат паричните потоци към рюские. Тези парични потоци, които визионерчетата се надяваха, че ще гепят.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставате смешни с тази си неразбираема омраза към Русия. Упорито забравяте постиженията на Япония, Китай, Южна Корея, Тайван. В тях е бъдещето, а не на САЩ, ВБр, Канада, Австралия. Преди няколко години бях ръководител на докторант и ми се наложи да навляза в областта на транзистори с Si-Ge база. В нея Германия имаше някакви успехи, САЩ бяха регистрирали постижения, но Япония беше не с години, а с десетилетия напред! Ситуацията беше Япония # 1 и останалите. А вие си чешете езиците.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не използвайте руската ваксина, тя почти сигурно действа зле на герберите и седесарите. Изчакайте тази на Mr Trump - тя е предназначена за западни ***. Веднага лекува и на дамите намалява годините поне с 20 years.
82
2
 
8
 
! Отговори
нищо ново преди 3 години
А сега да видим колко време ще му трябва на "цивилизования" запад да наложи санкции и да мре на инат!
81
3
 
10
 
! Отговори
В преди 3 години
Олигофренчетаа никой не ви кара да се ваксинирате, какво сте ревнали тука като проституткии. Руснаците ще си ваксинират своя народ, за вас не му пука на абсолютно никой, дори на ваще богове от САЩ. Какви дебилии мили боже.....
80
3
 
5
 
! Отговори
Когато фактите преди 3 години
Когато фактите говорят - и русофобите си траят.Пилците ще се броят наесен! Както и болните!Ако Русията излезе от ситуацията набързо - ваксината и работи.Ако америката удари джакпота с милионите болни - значи 'успехите' и са силно маркетингови!Да изчакаме два-три месеца, а?!
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я грозната западна чурбашка пак цъфнала...
78
3
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... соросисти, кефите ме...... И той те кефи, нали? Арман Агоп Бабикян е член на Управителния съвет на Клуб Отворено общество Варна а през 2012 г. получава награда за граждански принос, присъдена му за 20-годишнината на клуб Отворено общество Варна.
77
4
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
Не бе, пише ТЪПИЧОК, за да знаят такива *** като тебе, че едва ли разбират от дума.
76
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, соросисти, кефите ме!Кисело е гроздето, когато е високо нали?Като не искате руска ваксина, понеже твърдите, че е лоша, ами ползвайте си своята, която ще си направите, ама друг път.Може би по-догодина, а?
75
12
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... срещу русофабска.... Русофоби няма! Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чубу, а срещу русофабска? Щото наякои много ги е страх от тях.
73
7
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
А най-добрата ваксина срещу русофилия са Георги Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов и Симеон Радев!
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше краварски, друго щеше да пишат.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ампулите пише, че си пълен пpocтaк.