Първата партида от ваксината "Спутник V" е факт

За да се отговори на нуждите на пазара в Русия ще е нужна до 1 г.
15 авг 2020 16:43, Нели Христова
114
Първата партида от ваксината "Спутник V" е факт
Снимка: БГНЕС

В Русия е произведена първата партида от регистрираната тази седмица ваксина срещу коронавирус, съобщиха от министерството на здравеопазването.

Производството на необходимите количества за вътрешния пазар ще отнеме от 9 месеца до една година. Това заяви Александър Гинцбург, ръководител на Националния център по епидемиология и микробиология „Гамалея“, където беше разработен лекарственият препарат „Спутник V“.

На 11 август лично президентът Владимир Путин обяви, че в Русия е регистрирана първата в света ваксина срещу Covid-19. Новината беше посрещната предпазливо в чужбина.

Редица политици и специалисти се усъмниха в безопасността на ваксината с аргумента, че тя все още не е преминала третия заключителен етап на клиничните изпитвания.

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко отговори, че критиките са породени от страха от конкуренция. Очаква се през септември да бъде регистрирана и втората руска ваксина срещу коронавирус.

Тя е създадена в Новосибирския научен център по вирусология и биотехнология „Вектор“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Няма лошо. Щом са готови да я пробват върху собствения си народ. Ако работи - то ще се разбере. Не е нужно излишно плюене. Човечеството ще почака малко и ще види. Лично няма да се имунизирам НИКОГА с каквато и да било ваксина срещу Ковид.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IVOПърви си купи ти и си я инжектирай. Ако имаш приятели русофили ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и те така.:)))))
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вектор имат много добри кадри. Всичките са специализирали в САЩ и оборудването също.
10
5
 
8
 
! Отговори
тонката преди 3 години
Как е, атлантици, хубаво ли е като ви изклатят
9
6
 
9
 
! Отговори
IVO преди 3 години
кой сега е номер 1.а хамериканците предпочитат да им умирът хората,отколкото да признаят факта че самного зле.както и нашите управници само мънкат и купените медийки.ХАЙДЕ БЕ ,КУПЕТЕ ВАКСИНАТА ОТ РУСИЯ ИЛИ И ВИЕ СТЕ СЛИВИ КАТО АНГЛОСАКСОНИТЕ
8
8
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
Името е нелепо даже....можеше да е ,,Русваксины,,,ама те.....или направо ,,***,,или ,,Сталинка,,за да се успокои страха на мужиците от неизвестното и те приемат дозата с облекчение щом чуят името му.Нормално,славянски ценности
7
3
 
6
 
! Отговори
s преди 3 години
Първите ваксинирани ще бъдат далечния север и привържениците на опозицията.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И руснаците имат своята наука и постижения без да разчитат на вносни учени. Само *** си мисли, че е открил компютъра и 6 степенната скоростна кутия.
5
10
 
5
 
! Отговори
Джуджи гений преди 3 години
"Производството на необходимите количества за вътрешния пазар ще отнеме от 9 месеца до една година."Значи, една година ..... никой извън пРосия няма да е виждал това чудо?ХАХАХАХАХХАХАТия пак фейл.Значи, чакай да видим, след една година на пазара ще има множество ваксини в свободна продажба, а през това време ра*ките ще "задоволяват" вътрешното потребление.Жъ Умръ!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Гроздето е кисело.
3
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Американофилски квич in 3, 2, 1...
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква омраза.Руснаците нямат наука и го доказват всеки ден.Пропускат етапи и тн.Това е ненаучно и даже не заслужава коментар.А България е пълна с русофили които врякат.
1
3
 
4
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Значи разбрах,че някъде в Сибир са тайните лаборатории на Путин.