Путин: Втората руска COVID-ваксина готова през септември

Над 25% от хората в Русия получили имунитет срещу вируса
27 авг 2020 17:00, Елка Василева
87
Путин: Втората руска COVID-ваксина готова през септември
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната му ще има втора ваксина срещу коронавирус, готова за употреба през следващия месец - септември. По думите му ваксината се разработва от Института "Вектор" в Новосибирск, който има четвъртото и най-високо ниво на биологична безопасност.

Путин изрази надежда, че втората вълна от коронавирусната пандемия няма да удари световната общност и че е преминал пикът на заразата в Русия.

Още по темата

Според него над 25% от хората в цялата страна са получили имунитет срещу вируса, но по-нататъшната бдителност на руските граждани остава ключова за овладяване на епидемията, предаде БНР.

В интервю за Русия-24 президентът Путин също така подчерта, че икономиката на страната вече оформи дъно, добавяйки, че тя може да се възстанови от коронавирусната криза през следващата година.

Междувременно първата ваксина срещу COVID-19 в света, разработена от руския изследователски институт "Гамалея", ще започне да се тества на хора през първата седмица на септември, след като по-рано този месец получи официална регистрация.

По-рано вицепремиерът Татяна Голикова разкри, че досега 27 страни по света са заявили интерес да закупят първата руска ваксина, която според нейните разработчици осигурява имунитет поне две години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия окончателно за?баха нанотехнологиите с които трябваше да утепат Памперс и да наводнят света с тоалетна хартия, която само да докосваш отзад. Сега тоалетна хартия внасят, но правят насипно ваксини. Какво ли ще е следващото чудо? Аз залагам на антигравитация.
6
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са заети да правят раздори във Украйна и Беларус, а през това време Русия прави Ваксини :)
5
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новата Лада дето излиза от 25г, и все още я няма, кога ?
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май се гъбаркат с фармацевтичните концерни, ако имат втора ваксина ония съвсем ще откачат.
3
17
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, господин Путин ! Отново първи и в медицината ! Вечна признателност и безрезервна обич към братска Русия !
2
8
 
11
 
! Отговори
дсундус преди 3 години
Аааа осмата ваксина?
1
1
 
16
 
! Отговори
факт преди 3 години
По страшна от всички вируси е простотията,за нея няма лек както виждаме....