Хронология на двата часа, които спасиха от смърт Навални

Малко преди да отлети, той се усмихвал и се шегувал с другите пасажери
4 сеп 2020 17:30, Нели Христова
75
Хронология на двата часа, които спасиха от смърт Навални
Последното селфи, което Навални прави със свой фен, преди да се качи на фаталния полет

Алексей Навални сега е в кома в Берлин след предполагаемо отравяне с Новичок. Руският опозиционер се почувства зле по време на полет от Сибир към Москва, който трябваше да кацне аварийно в Омск. Навални бе откаран в болница, а два дни по-късно руските власти позволиха той да бъде изпратен за лечение в Германия.

Сутринта на 20 август Алексей Навални хваща самолет на авиокомпанията S7 от Томск до Москва. Той не закусва и не пие нищо освен чаша чай, която купува от самото летище. Илия Агев, един от пътниците на същия самолет, вижда активиста да пие чая един час преди машината да излети. Той се усмихва и се шегува с другите пасажери, които са го разпознали.

Самолетът излита, а след това следват двата часа, в които стюардесите на борда на самолета успяват да спасят живота на Алексей Навални.

8:01 часа, Томско време - 30 минути след като се е качил на самолета, Алексей Навални започва да се чувства зле. Стюардесите раздават вода на пътниците, но политикът я отказва. Изправя се и отива в тоалетната.

8:30 часа, Томско време - Друг пътник се опитва да използва тоалетната, но Навални все още е вътре. Той прекарва там близо 20 минути, а пред вратата започва да се образува опашка.

8:50 часа, Томско време - Всички стюарди на борда са наясно, че един от пътниците им не се чувства добре.

9:00 часа, Томско време - Една от стюардесите се обръща към останалите пасажери и пита дали на борда на самолета има доктор. Останалите пътници осъзнават, че ситуацията е сериозна. Останалата част от екипа информира пилота за случващото се и се опитва да окаже първа помощ на Навални, докато асистентката му обикаля из самолета и моли за медицинска помощ. Жена, която не е идентифицирана, се изправя и казва, че е медицинска сестра.

През следващия един час тя и останалата част от екипажа на самолета се опитват да държат Навални в съзнание, докато пилотът успее да кацне аварийно.

"Той не говореше, просто крещеше"

На борда на самолета, точно до тоалетната, е адвокатът Сергей Неженец. Той пътува до Москва, а от там трябва да отлети за Краснодар.

"Започнах да обръщам внимание на случващото се, когато стюардесата поиска да знае дали има медицински лица на борда. Няколко минути по-късно пилотът съобщи, че ще кацнем в Омск, защото един от пътниците не се чувства добре. Разбрах, че въпросният пасажер е Навални, чак когато кацнахме и видях поста на говорителката му в Twitter", разказва той пред BBC.

"Няколко минути след молбата да се появи лекар, Алексей започна да стене и да крещи. Очевидно го болеше. Той лежеше на земята и не изричаше думи, просто крещеше. Тогава се появи сестрата. Не зная какво му правеха, не виждах. Но ги чувах как викат: "Алексей, пий! Пий! Алекей, дишай!". Когато го чувахме да стене, се чувствахме една идея по-добре, защото поне знаехме, че е жив", допълва Сергей.

8:20 часа, Омско време - Пилотът веднага прави запитване за аварийно кацане и властите в Омск го приемат. Самолетът каза след 30 минути. Стюардите са притеснени, защото им отнема повече време от обичайното да кацнат, тъй като е облачно, а Навални не е никак добре. 

9:01 часа, Омско време - Самолетът каца.

9:03 часа, Омско време - Медицинският екип се качва на борда на самолета само две минути след като той е кацнал. Те преглеждат Навални и казват, че това не е случай, с който могат да се справят. Трябват му интензивни грижи. Екипът се обажда и вика специална линейка. Нареждат й да кара направо по пистата, тъй като пациентът е в много сериозно състояние. Медиците обясняват какъв цвят е самолета и казват на шофьора да паркира колкото се може по-близо до стълбите. След 10 минути линейката пристига.

9:37 часа, Омско време - Навални е свален от самолета и качен в линейката, която го отвежда в болницата в Омск. След презареждане и час и половина закъснение, полетът на S7 продължава по пътя си към Москва. Когато пристига там, полицаите веднага се качват на борда и нареждат на онези, които са седели в близост до мястото на Навални, да останат по местата си, за да бъдат разпитани.

И до днес Русия отрича Навални да е отровен с Новичок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
0
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
65 тиГолям си наглец и с,урат.Буташ бабичка по стълбите и след туй я питаш какво ти са случи Ба?Това сте ком,ун,егите!Отравяш човека гледайки го в очите със зм,ийска усмивчица и казваш,ами може би чаят е бил вкиснат!Също като руските доктори,които от пръв поглед са знаели че Навални е отровен с ФОС.После като нахълтаха *** от КГБ и изведнъж спадане нивото на кръвната захар,метаболитни нарушения?!Бля,бля,бля!!За трепане сте ЕЙ,!
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията с новичок ми напомня ситуацията с химическите оръжия на Садам.Показваха някакви пръдни в бурканчета и ги използваха,като повод да нападнат Ирак за да им откраднат петрола.Но с Русия ще си строшат зъбките.Искат Русия да разкрие формулата защото с ментето което са направили,"отровените"с него не умират а само страдат жестоко.Но ако Русия им даде формулата ще настъпи масов мор,като с епидемията covid-19.А иначе лъжат и мажат,както им отърва и то не само веднъж, но"баламите"вече поумняха
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рублофилският контингент яко дращи тука.
54
14
 
9
 
! Отговори
"честният" преди 3 години
Всичко е нагласен театър на западните тайни служби,за да имат повод за поредната дразга с Русия най вероятно евросъюза ще спрат да купуват руска газ и да продават западните си автомобили на Русия.Американците те нямат автомобилопройзводство.
53
5
 
2
 
! Отговори
Панаири, панаири... преди 3 години
Толкова измислени слънца...
52
10
 
7
 
! Отговори
пълни измишльотини преди 3 години
естествено че не е, както и всички УЖ отровени с НОВИЧОК досега! Самия факт, че почти ги отвлякоха и никога не представиха доказателства, е показателен за измишльотините на запада! Само запада има интерес да ги трови, за да обвиняват Русия! Факт е, че и пробите на Гебрев са изчезнали от ФИНЛАДСКАТА лаборатория, която сащо обяви нещо от рода на НОВИЧОК!? Самия Гебрев съобщи, че нещо яко НАМИРИСВА и никой не му дава обяснение къде са пробите! Срамни истории...
51
13
 
8
 
! Отговори
Студена война преди 3 години
Проблемът на меркелистите е, че в болницата в Омск са съхранили достатъчно проби от пациента им Навални и могат да докажат твърденията си. Това ще означава, че ако в немските проби на Навални има отровни вещества като това, което на Запад наричат "Новичок", тези въщества са постъпили в организма на Навални СЛЕД като той е напуснал болницата в Омск.
50
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията разбирам, че всички са действали бързо и професионално. Не вярвам че е политически опит за убийство. Той не е никакъв фактор в политическия живот в Русия. По скоро е плямпало . От смъртта му може само Запада да спечели
49
5
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
21 век Путин трови враговете си. Невероятна свинщина!
48
2
 
2
 
! Отговори
нострадамус преди 3 години
бате бате пак тоя новичок
47
4
 
2
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До джоИ с ковид-а е същото. Манепулации.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпросът който всички отбягват е кой има файда от това всичко,защо руснаците ще го тровят той е в техни ръце,може да му скалъпят да кажем катастрофа или да го изправят пред съда че той е причинил катастрофа и да го затворят и това беше с него,плюс той не е такъв фактор в политическия живот в Русия колко и да го изкарват мнооого важен...и пак Новичок,нема ли друга отрова това КГБ...
45
0
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Поне аз си мисля, че мекото е за къси вълни, вижте мекият графит на колко къси вълни излъчва, освен ако не са обърнали числата нарочно, има и хем рядко хем твърдо, има и хем меко хем плътно, но не съм напълно сигурен, тя цялата наука сбъркана, експериментирайте с лепенките
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление "Москва не вярва на сълзи", Навални е асоцииран като "предател" и последващо е задействано КГБ за неговото неутрализиране.Какво толкова ги мислите очевадните неща.Питайте Радев за по-сигурно.
43
2
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
И твърдостта на лепенката и плътността, мекото и плътното е за къси вълни, трябва и много къси вълни да има и много дълги, слагайте си лепенки и от двата вида по бузите да ви растат зъби и по костиците по лицето като скули и брадичка, днеса , що ми триете, и вие ли сте някакви миззерни зъболекарчета станали?
42
2
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
И плътността на лепенката по бузата за зъби е от значение за дължината на вълната на топлината или хладинката
41
9
 
10
 
! Отговори
джо преди 3 години
Защо Навални трябва да е отровен с новичок???? Няма ли поне веднъж да се публикува едно доказателство черно на бяло или ще почнат да ни управляват с приказките на шамани. До ден днешен нито доказателство , нито свидетели, нито нищо съществено, освен голословни обвинения и небивалици.
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин, по-известен в кагебистките среди като "бледия молец" искаше да застрахова доживотното си царуване защото леко го жегнаха протестите в съседен Беларус. Хубава работа ама руска. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ агенти на Блaтная се ОЛИВАТ и не успяват да убият набелязана цел. Ситничкия самодържец е БЕСЕН. Ще има наказания и чистки!
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежък панкриатит предизвикан от диета, антидипресанти и полят със самогон!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мразиш хората е чудовищно. Трябва да си роден по неволя.