Москва да даде на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок"!

НАТО: Използването на химическо оръжие - неуважение към човешкия живот
4 сеп 2020 17:15, Елка Василева
77
Москва да даде на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок"!
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзниците от НАТО се споразумяха, че Русия трябва да сътрудничи пълноценно в ръководеното от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) разследване на отравянето на Алексей Навални. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Всяко използване на химическо оръжие показва пълно неуважение към човешкия живот и е неприемливо нарушение на международните норми и правила", каза на пресконференция Столтенберг след заседание на посланиците на страните членки.

По думите му държавите от НАТО са се съгласили, че "сега Русия трябва да отговори на много сериозни въпроси" и трябва "пълноценно да сътрудничи" с ОЗХО в "безпристрастно международно разследване".

Генералният секретар на пакта каза още, че съюзниците призовават Москва да предостави на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок".

"Отговорните за тази атака трябва да бъдат подведени под отговорност и предадени на правосъдието", добави той и заяви, че отново сме свидетели на нападения срещу "опозиционни лидери и критици на руския режим", някои от които "даже са убити".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
що не си кажат преди 3 години
че се търси поредния повод за да наложат отново някакви санкции
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕС не вярва на Русияи на кого му пука в кого вярва ес?!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21"а те не са хора, за които репутацията няма значение" - пука им на тях за репутацията... пред кого?пред китай - знаят, че загиват и нямат никаква репутация... относно местните им стада - едва ли им пука, след като дефиницията на репутация позволява изказвания: "лъжата в политиката не е грях" или от типа: гласоподавателите са некомпетентни да вземат важни решения.о
23
15
 
2
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 3 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва да предостави на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок"А ОЗХО какво ще предостави на Москва?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що, нямат ли си нещо такова западняците? Или те предпочитат обеднен уран, с който да тровят цели държави, както Югославия.
20
1
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
натовски теористи да ми говорят за човешки живот????Потрес!
19
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
натовците са калпави да си го направят сами и жертваха пионката си, за да се сдобият с повече информация.мъка, мъкааа...
18
4
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До ПодозиращТака го правят да изглежда НАТО, но Русия отдавна свали бойните знамена...Може би НАТО търсят повече доказателства...
17
2
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 18И аз си помислих в началото, че може би Западът се интересува от състава на Новичок, защото се страхува, но като си помислиш, това е доста старо бойно отровно вещество ...Ако наистина и англичани и германци и НАТО сега правят всички тези циркове за да имат формулата на това оръжие, това само би смазало репутацията им, а те не са хора, за които репутацията няма значение...Ще видим какъв заек ще изскочи от храста...
16
0
 
8
 
! Отговори
Подозиращ преди 3 години
Подозирам, че чичо Путь ще им даде цялата информация за програмата на Новичок, когато натовците предадат на руснаците цялата информация за техните химически технологии и пограми. Или миже би няма да ги предадат, защото натовските програми за хим. оръжия са създадени с уважение към човешкия живот и следователно - хуманни
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега остава да направят същото и за кашоги! иначе нещо ще им куца "хуманизма"!
14
2
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 15Западът още се страхува от Русия, явно...Но това, което искат не е много лошо, доколкото ще подпомогне оздравяването ѝ от шовинизма ѝ....Иначе, както и да го гледаш, Русия си е световна сила и е добре да "се отпусне по течението" да видим до къде ще я изведе западната демокрация...Нека да разследват да ги видим! Крими, братче...Нема лошо!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не казваха ли, че само няколко капки Новичок могат да утрепят цял Солсбъри. Ако една ракета пълна със Новичок полети към НАТО и натовците я свалят над главите им ще се изсипят няколко тона Новичок. Спите ли добре НАТО-вци, като постоянно дърпате мечката за опашката.
12
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До хахахахахаВсъщност те отдавна си имат нещо подобно! В лабораторията в Солзбъри / Скрипал! /, какво се прави; а във форт Дитрик до Вашингтон?! За тези места се сещам без напъване!И чакат руснаците да им кажат какво имат за да сравнят и подобрят това, което имат евентуално!?Малиииии тия се взеха на много сериозно!
11
1
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Според мен, не е коректно да се взимат подобни решения зад гърба на Русия след като тя няма още резултатите от изследванията на Навални в Германия и не може да направи свои разследвания - случаят все пак става на територията на Русия и потърпевш е руски гражданин! Най-вероятно ако става въпрос за отравяне от някого, то този някого ще е руснак.А след като германците могат да посочат, че именно Новичок е причина за отравянето, значи те имат неговия състав, както и англичаните. Но, няма лошо!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ли само ми е досадна тая тематика раша? Нито ме интересуват, нито ме интересува че поредния им диктатор ги тормози, нито ме интересува как живеят. Нищо не ме интересува зантях. Защо нашите медии и Европа се занимават с тях. Ние си имаме граници имаме си военен съюз. Да се оправят.
9
12
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
масови убийци са само руснаците а русоидите са техни помагачи. но и ботоксното ви жуже ще свърши като кадафи, убит и кзнасилен
8
12
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
Имаше много хора отровени с новичок и вече ''запада'' знае как да установи такова отравяне.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масовите убийци от НАТО ще ми говорят за уважението към човешкия живот.