Тръмп: САЩ внимателно да проучат фактите по случая "Навални"

Няма причина да се съмняват в изводите на германското правителство
5 сеп 2020 09:06, Елка Василева
27
Тръмп: САЩ внимателно да проучат фактите по случая "Навални"
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ трябва много внимателно да проучат фактите във връзка с предполагаемото отравяне на руския опозиционен политик Алексей Навални, предаде Ройтерс.

Пред репортери Тръмп каза, че Вашингтон няма никакви доказателства, че Навални е бил отровен, но и че няма никаква причина да се съмнява в изводите на германското правителство, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичен агент.

Още по темата

Веднага след като Германия оповести изводите си, САЩ изразиха сериозното си безпокойство пред Русия във връзка със случая, припомня Ройтерс. Сега Тръмп заяви, че ще бъде много разгневен, ако действително се окаже, че Навални е бил отровен, допълва агенцията, цитирана от БНР.

По-рано германските власти заявиха, че блогърът е бил отровен с вещество от групата "Новичок". По този повод ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел не изключи въвеждането на санкции срещу Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Ще бъда преди 3 години
много разгневен, ако Трумпета загуби дебатите с Баданарката.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ изучиха ли внимателна непредполагаемото изгаряне на живи хора в Одеса? Не съм чул нищо за това.
20
6
 
7
 
! Отговори
Малко факти преди 3 години
1 Бойно отровно вещество за масово поразяване е поразило САМО Навални и е пропуснало близките контактуващи с него, както и целия самолет...2 Отровата за половин час убива. Прин Навални времето е много повече.3 Няма цирк със костюми за химическа защита стил английски хорър4 Няма нито един изгорен домашен любимец като при Скрипалите:):)
19
1
 
5
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Хаджи Дончо имаше особено мнение за срутването на кулите близнаци(Световният Търговски Център в Ню Йорк).Изясняването на тази мистерия той обяви във предизборната си кампания и това също привлече огромна маса гласоподаватели.В този ден загинаха 3000(три хиляди) души,много се разболяха във последствие и също починаха.Пожарникари се лекуваха в Куба...Е,какво се "изясни"?Кой уби тези американски граждани заради мерзските си интереси?А,сега сагата Навални -руски граждажданин !?...
18
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Какво си пъхат гагата американците в Европа?! Тяхната държава е на друг континент и нямат работа тук.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка с Невални е наказани за проваления пуч в Беларус и основсние за спиране на Северен поток и южен поток!
16
2
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Вече е ясно кой натрови онзи тъпан.
15
6
 
18
 
! Отговори
Тони Блеар преди 3 години
И аз така обвиниха Садам в притежание и използване на БОВ и заедно с приятелчетата от САЩ го бомбандирахме а него го екзекутирахме .Не намерихме БОВ .. ама ко от туй. Извиних са, и готово . На разрушената от нас държава после възникна Ислямска държава и попиля всичко в региона и днес основно от Европа се пълни с чaлми .. ама ко пък толкоз. Па ша са извиня ако трябва. А пък дето обявихме Кадафи за диктатор от там пък тръгна втория поток "инжинери" да наводняват Европа.Сега Путин е на ред.
14
3
 
13
 
! Отговори
Not so highly likely преди 3 години
"Новичок" перфектно подбрана хайли лайкли причина за отравянето.... Щото всички други БОВ са с немски или английски имена . Как Путин не се е сетил да отрови Навални с отровното вещвство "Вашингтон" , например или с "Франкфурт" , тогава никой ама никой нямаше да пита за него ами щяха да започнат разследвания срещу САЩ и Германия.Нали това е същноста на престъпния акт-отравяне. Да помислят всички че някой друг го е направил .Да се насочат подозренията в грешна посока .Към някой друг.. Към ВРАГА.
13
7
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Управляващите в Русия, нямат никаква необходимост от отровенето на Навални. Ако искаха да го премахнат, в сегашната обстановка е твърде безопасно да го бяха заразили с вирулентен щам на Ковид 19. Ако се приеме, че е използван някакъв вид блокатор на холинестеразата, то това е добре запланувана акция на западните тайни служби. Въпросът е как руските служби са допуснали това?
12
5
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Само Тръмп вярва на Путин... Убеден съм,че Тръмп е зависим от Путин...явно като е бил в Москва,преди много години са го снимали в любопитно обстановка и сега е послушен.
11
18
 
10
 
! Отговори
не вярват преди 3 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
10
7
 
16
 
! Отговори
да,да, ама не преди 3 години
Икономическото обвързване на база енергоносители между Русия и Германия е трън в *** за някои?! В крайна сметка интереса клати феса! Защо германеца да гори скъп и рисков за гърмящи инциденти (като пристанищна инфраструктура) втечнен газ, като има руски не толкова рисков газ и по-евтин!?
9
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТРЪМП КАЗВА В ПРАВ ТЕКСТ НА ФАЛШИВИЯ *** , ЧЕ АКО НЕ МУ ПОМОГНЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА НОВИ САНКЦИИ!
8
7
 
15
 
! Отговори
да,да, ама не преди 3 години
Доколко тези заигравки с "новичок",(които са вкисната претоплена стара манджа) са свързани с транзита на газ от Русия през Украйна към Европа! Заигравките в Беларус вероятно също!? Тръбите в Украйна са собственост на компании зад които е Джо Байдън! Северен поток-2 заобикаля Украйна! Сигурно и търговията с щатски втечнен газ през Полша и Гърция се влияе!?Комбинацията от интереси е пълна с неизвестни фактори!
7
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Разумна позиция за разлища от папагарите във външно.
6
6
 
7
 
! Отговори
Шефът на света преди 3 години
Шефът на света, Доналд Тръмп, заяви, че няма доказателства за отравянето на Навални! На кото да вярвам, на баба Ангела, или на шефа на света?
5
7
 
16
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
С други думи внимавайте с измислиците да не се окаже че вие сте го отровили?!Че тогава....
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия трябва много внимателно да проучи какво се случва със членове на движението БЛМ, Антифа и подобни. Ако се окаже, че демокрацията в САЩ е нарушена да искат ООН да наложи санкции на САЩ.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига с тоя цирк не се съмнявали в нещо си та то и на кьоравите им е ясно за какво иде реч.