Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кво толкова не е ли ясно фейк. Албанците направиха статуя на Клинтън. Блумбърг се бе кандидатирал за президент от партията на Клинтън. Тази медия е на блумбърг.Фейк нюза е техен похват. Руснаците и сърбите даже си подобряват отношенията, въпреки крясъците с измишльотини на хилъри обама цнн нбц и т.н.
82
5
 
3
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
Сърбия никога не е била с русия в смисъла, който се влага в България! Сърбите са прозападен народ, и пак там ще се завърнат, решат ли се проблемите с Косово, в този конфликт важната роля е на Тръмп, а той има симпатии към сръбската кауза! Не става дума за връщане на Косово в Сърбия, това отдавна е невъзможно, но завръщане на сръбските региони от самото Косово е вероятен вариант
81
3
 
1
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Кво толкова бе, Марчето нещо рекла и ся политически въпрос. Нещо не и дошъл цикъла на девойчето. Голям праз.------Ми тогаз да не работи когато е в цикъл и да не драска из социалните медии!-)))))))))
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите при друже Тито бяха 10 пъти по-добре от нас. Затова там върви приказката за "двете црвени". Сега самите сърби идаже върлият националист Шешел каза, че вече е обратното. А пък за сръбкинките, идете в Белград с някоя по-лъскава 10 годишна кола, да видите какво става! За в провинцията ще се въздържа от коментар
79
1
 
1
 
! Отговори
Не злозадствай преди 3 години
Не злорадствай БГецо. Не се радвай на унижението на сърбина.Защото след година Тръмп ще им направи посещение - и на сърбите и на косоварите.И ще дръпнат доста напред пред нас. (в БГ дойде Клинтън - като благодарност за дадения коридор за US авиацията)(Ако не Тръмп - Байдън ще им кацне - щатите са много последователни във външната си политика. Преди 40г - републиканецътДжералд Форд започна умиротворяване на Палестина и Израел - след него демократа Дж.Картър ги накара да подпишат )
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"България беше сред 30те най-развити икономики в света......"Хи хи, дори в сИв не бяхме 30ти каскетСмачкан
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щатите ще харизат балканите на мусюлманите само и само да отслабят влиянието на Русия. Разделени и владей е политиката им от векове на запада. Българите да му мислят дали ще прекланят глава пред аллаха или ще бягат....после пак ще целувате руска ръка, но ще е късно! Също се отнася и за сърбите
76
0
 
4
 
! Отговори
za Albania преди 3 години
България и Сърбия вече имаме нов съсед.................Велика Албания!!!!
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво толкова бе, Марчето нещо рекла и ся политически въпрос. Нещо не и дошъл цикъла на девойчето. Голям праз.
74
3
 
4
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
САЩ и Русия са велики сили, те ще се разберат...............и двамата президенти, Тръмп и Путин направиха добри неща за държавите си!!Сърбите да забравят Косово.................Българите ще забравим Македония!!И Косово, и Македония вече са под контрола на Албания!!!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците се готвят да разпродават американски дълг. Троловете тука да се опитат да се опитат да го купят за да си спасят фондацията америка против българия и разните там usaid
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на снимката виждате ято лешояди кръжащи над бедното патенце ...
71
2
 
7
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Ам нещо за нашият клоун съм семките в кратуната няма ли? Той на всички отдава чест и са му големи приятели.Даже преводачките ги е срам да му превеждат глупостите.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На Запад няма дума за роб....."Доброволно ли си тъпИли по рождение?
69
5
 
4
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
До АнонименСредната месечна в България е около 800 евро.Сърбия е само Београд,а останалото е нищета и разруха.БВП на Сърбия е два пъти по-малък от този на България.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72 Белорусите не са славяни, те са полаци. Полаците са пославянчени сорби. Сорбите са антички дагестанци.
67
2
 
6
 
! Отговори
кгб преди 3 години
Ами когато имате за говорител на външните работи КоКо...Ка като Марчето, проблемите ви са гарантирани!Не й е за пръв път!Горкият Лавров, с кого му се налага да работи!ПС-----Между другото, за подобен гаф, Марчето Захарова би трябвало да си подаде оставката веднага, за да се изчерпе скандала!
66
2
 
3
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Прочетете какви са постигнатите споразумения и тогава пишете!На практика се разблокира снабдяването на К.Митровица и албанците изоставят опитите да овладеят електроцентралата.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У Сърбию нема паре, мъка е голема. Пари нема и да има у на Вучичу трена. - сръбска народна песен.
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад няма дума за роб. На славянските езици роб идва от раб, работя, работа, който работи. На европейските езици нямат такава дума, използват думата славянин за роб, а робство е славянство (slavery, лат. Sclavenias, Sclavonias, Slaviae - славяни, турско робство на антлийски е "турско славянство") защото преди за роби са използвали славяни, а също така и през послените 30 години. Само белорусите не им станаха роби.