Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
13
 
! Отговори
маджаров преди 3 години
И тая се явява лицето на Кремъл ... За други части да не говорим
42
4
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До 41,За кое съотношение става въпрос? Днес също не е добре положението в Русия за обикновения човек и същия се бори за собственото си оцеляване, но едва ли има руснакл, който да каже, че по времето, когато бяха бомбандировките на Сърбия, Русия е била по-добре от днес. Образно казано, днес поне Путин им остявя трохи на руснаците, а в края на 90-те и трохи никой не им оставяше, пък и самата им държава беше пред разпад.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията около изявлението на официалния представител на външното министерство на Русия Мария Захарова относно посещението на сръбския президент Александър Вучич в САЩ е изчерпана и няма да остави никакви последствия в руско-сръбските отношения. Това съобщи в понеделник сръбският външен министър, първият вицепремиер Ивица Дачич, цитиран от ТАСС.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичко Путин издребнява, не ще парички той да дава. А тез авиончета възстари, не са за верните другари. Чичко Ли ще да помолим ние, той пък дава, ама взема, а устата му голема. Китайско С300 купихме от тамо, ама иска още, мамо! Ний при Дончо ще отидим, братчеди косовци да видим. Зер паричките зелени са тъй хубави, засмени.
39
8
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
СЪРБИТЕ ВИНАГИ са били в ПЪТИ по-европеици от нас. КОМУНЕТО МИЛОШЕВИЧ ги постави в това положение ....сърбите САМИ ПРЕДАДОХА КОМУН. ПРЕСТЪПНИЦИ в съда в Хага !!! ОБОГАТЕН УРАН се използва при КУРШУМИТЕ ...ВМЕСТО ОЛОВО .защото е по .тежък...а не защото сигурно има МАЛКА радиация !
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости и храна за троолове. Тая "новина" мина и замина преди няколко дена. Руснаците вдигнаха шум нарочно да помогнат на вучич, колкото шиптърите да не се напъват да наглеят щото това не е клинтън. В контекста на сверката на часовниците по косовския проблем бе подчертана неизменността на позицията на Русия в полза на търсенето на трайно разрешаване на конфликта въз основа на Резолюция 1244 на СС на ООН, се казва в изявлението на руското външно министерство
37
4
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Сърболята клекнаха.И си извъртяха г*за както винаги са го правили.Уж са верните пеесове на Русия, пък със Запада търчат.1885 г. - да не забравим кой ни заби нож в гърба.
36
5
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Посещението на Вучич в САЩ не се харесало на руските власти, ама посещенията на шефката на РЦБ Елвира Набиулина им се харесват! Айде няма нужда- нагледахме се вече на циркове!
35
3
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Ми хак да ви е руснаци!!! 2 века поддържате една искуствена държава създадена от двама български боляри.Късате месо от Майка България и го давате на блудните и синове Македония и Сърбия,после "Ох" ,що стана така?Още 100 години ще минат да ви уврат главите ,на кой се разчита.Германците и при 3-ти случай знаят.Ако пия с вас на маса,ще се напием заедно кат казаци.Сърбина или македонеца,ше ви опразни джобовете,докато сте пияни!!!
34
4
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Няма скандал, иска ви се нали...ама няма. И никакво "историческо споразумение" няма.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38, а защо мислиш, че съотношението се е променило днес... Те пак се борят за оцеляване, с трохите, оставени от путин
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32 Абсолютно съм ъгласен. Трябваше с обогатен.
31
5
 
6
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Имам колега ( ок надявам се - приятел) руснак. Изключителен инженер, възпитан, забавен и добронамерен. И двамата сме в Австрия. Та той ми разправя за рая в Русия. Резултат: 1:0 за Саша. Русия определено е загубила кадър и ЧОВЕК.
30
5
 
15
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 28,В девета глуха беше Русия, когато западняците бомбандираха Сърбия! Тогава самото оцеляване на Русия като държава беше под въпрос, а самите руснаци се бореха за собственото си оцеляване, та камо ли да помагат на други държави и то в конфронтация с практически вездесъщите тогава САЩ!
29
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаци, сър.... Ето това е истинското им лице. Страшно боли да загубиш последната си опора е Европа и да си останеш азиатец. Това обезсмисля всички войни и жертви на руснаците за последните 200 г. Ами като освен терор друго не предлагат в империята, така е. Жалко за обикновените хорица в Русия, които платиха цената за алчността на велможите си. А те са наши БРАТЯ, и съм уверен, че чистосърдечно са дошли да помагат на България навремето. А после идва граф Игнатиев и *** ВСИЧКО! БОГ ДА ГИ ПАЗИ!
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за масичката е малко измъчено. Тръмп си седи на собственото бюро.Ти като посетиш нечий офис да не ти дават бюро като на служител в офиса? Но това не значи че си по-долен от служителя в офиса.
27
3
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ Е ПРИЯТЕЛ НА СЪРБИЯ!!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ САМО СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ОТКРАДНЕ ОТ ТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ НАРОДИ ДОКАТО ДЪРЖИ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ДИКТАТОР НА ВЛАСТ ТАМ СЪС СИЛА!!
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21, можеш да си 100% сигурен, че си информативно ограничен. Само след 2 седмици Захарова ще присъства на съдбоносната реч на Путин пред Асамблеята на ООН в Ню Йорк и ще си свърши работата перфектно.
25
2
 
19
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Те понеже руснаците нас все ни плюят че сме ги уж все предавали, а пък само сърбите не са...ето ви сега. Сега ще разберете как се забива нож в гърба.После ще разберете какви приятели са ви турци и араби.За гърците мисля вече трябва д ави е ясно след като признаха Украйнската разколна църква.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"КЪДЕ БЕШЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОГАТО БОМБАРДИРАХА СЪРБИЯ НИТО ДУМА НЕ КАЗА!!!!"Пич, наясно ли си, че САЩ бомбардираха Сърбия и то с обеднен уран? Което е военно престъпление.