САЩ: Русия да съдейства в разследването на случая "Навални"

Москва: Няма доказателство, за да започне разследване
11 сеп 2020 09:45, Елка Василева
36
САЩ: Русия да съдейства в разследването на случая "Навални"
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ призоваха Русия да окаже пълно съдействие на международната общност при разследването на случая с отравянето на опозиционера Алексей Навални.

На заседание на Съвета за сигурност на ООН американската страна заяви, че ще работи със съюзниците си за търсене на отговорност от имащите отношение по случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небезня отговори, че Русия иска да знае какво се е случило с Навални, но властите в страната нямат основания да започнат разследване, защото не разполагат с никакво доказателство.

Още по темата

Представителят на Германия в СС на ООН заяви, че Берлин работи с Организацията за забрана на химическите оръжия по въпроса и призова Русия да направи същото.

Алексей Навални в момента е на лечение в германската болница "Шарите", след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия миналия месец, припомня БНР.

Германия смята, че той е бил отровен с нервнотоксичното вещество "Новичок", докато Москва казва, че няма доказателства, че опозиционерът е бил отровен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Днес е 11.09.2020г.!Преди 19г. краварите спретнаха за пред света високотехнологично взривяване на СТЦ по холивудски сценарий!Обявиха война на световният тероризъм организиран,финансиран и ръководен от собствениците на печатницата за нефелни зелени хартийки!Сега започнаха войната срещу цялото човечество-измислена пандемия!За глазура на шоуто някакъв недоправен НОВИЧОК дето една антируска гад не може да ликвидира!Огладнелите античовешки вашингтонски сатрапи какво ли са замислили за след изборите.
4
3
 
12
 
! Отговори
И преди 3 години
като Русия откаже съдействие какво ще напраните? Хайде да ви видя? То не е като да бомбардираш слаби държави!
3
2
 
8
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Ами ще пратя до Белия дом едно вещество. Ако останете живи значи не е Новичок.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а случая "кашоги" кога ще се доразследва?
1
2
 
14
 
! Отговори
ЯХБЗ преди 3 години
А отровен ли е бил? С новичок ли? Сигурни ли сте?Това нещо като втори сезон на сапунката Скрипал ли е?Знаете ли изобщо какво е БОВ?