Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"

Страната обмисляла шест възможности, пише издание
13 сеп 2020 15:30, Петя Славова
122
 Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Германия има шест "възможности" да се откаже от газопровода "Северен поток- 2", позволявайки на други да свършат "мръсната работа", съобщава Politico, цитиран от ТАСС.

Първият вариант включва натиск от страна на Берлин върху Федералната морска и хидрографска агенция и министъра на Щралсунд за отмяна на издадени по-рано разрешения за строеж. Това обаче вероятно ще бъде последвано от обжалване от оператора на газопровода "Северен пото, цитиран от БГНЕС.

Изданието предлага на Берлин като втори сценарий да "види" как ще протече процесът с неправителствени организации за защита на природата, които се противопоставят на изпълнението на проекта. Отбелязва се, че организацията Deutsche Umwelthilfe счита "Северен поток 2" за несъвместим с климатичните цели на страната и призовава за прекратяване на изграждането му.

Още по темата

Третият метод отчита възможността за национални ограничения върху вноса на руски газ от германската страна.

Останалите варианти предполагат, че Германия ще настоява за общи санкции на ЕС срещу тръбопровода или „ще позволи да се работи“ за спиране на американския проект. Също така се твърди, че ако "Северен поток- 2" бъде завършен, началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз.

"Северен поток- 2" предвижда изграждането на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, насърчавайки втечнения природен газ за Европейския съюз, както и Украйна и някои други европейски държави.

Москва многократно отбелязва, че "Северен поток- 2" има изключително икономически характер и отговаря на европейските интереси.

Ситуацията с газопровода се изостри заради инцидента с руския блогър и опозиционер Алексей Навални. Някои германски политици подкрепиха версията на твърденията му, че е бил "отровен" с препарат от типа "Новичок" и призоваха за спиране на строителството на газопровода. Руските лекари не откриха отрови в кръвта на блогъра. Един от разработчиците на "Новичок", Леонид Ринк, също изрази съмнения, че Навални е бил отровен с "нов тип" от това вещество, тъй като той няма съответните симптоми. Москва подчертава, че се надяват да получат конкретна информация от Берлин, но германските им колеги все още не са я предоставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Отличен български преди 3 години
"началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз"
106
0
 
4
 
! Отговори
фейк нюз преди 3 години
Фрау Меркел никога няма да изпусне пАтока! :)
105
4
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Скъпи са ви руските ботинки,дето ви ги предлагат от КГБ да тролите в полза на Масква!Понятие си нямате за това какво количество газ притежава САЩ и какви ниски цени тепърва ще налага на световните пазари!Това което притежава САЩ е газ с енергозапасеност равна на 25 персийски залива,петрол и газ взети заедно!Ще изградят най малко 25 втечнителни завода,ще построят най мало по 4ри газовоза на завод!Един газовоз е с цената на самолетоносач!Същата е цената на един завод!Е кой ще победи на таз тема?!
104
1
 
5
 
! Отговори
Kreti преди 3 години
Akо, Меркел и Урсула платят разликата от ефтиния руски газ до двойно по скъпия американски може и да стане. Но коя немска часна фирма ще иска да плати цената на екологическата лъжа.
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия ЩЕ се откаже от патока.....честито блатная.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пеца, остави глобалната икономика на специалистите.
101
0
 
3
 
! Отговори
пецата преди 3 години
Цялата работа е заради китай , с газовата тръба цените ще паднат и китай няма да бъде конкурентен в някой области на металургията , химията и др крупни индустрии, защото фактора който движи паричните потоци са големите индустрии а не играчки и битова електроникаЗа китай лобират джо байдън и демократите ,като меркел е тяхен човек, за индустриалците лобират Тръмп като Путин е тяхен човек, политиката е многослойна и обикновен човек няма да я разбере ако не знае кои са играчите и какви са правилата
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате човек в Газпром-Герхард Шрьодер.Той ще ви оправи.
99
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И 20 варианта да измислите, Германия няма да се откаже. Те не са васали като нас.
98
1
 
5
 
! Отговори
Северозапад преди 3 години
Много интересно. Самата Мърморкел каза преди миналата Коледа, че ако СП-2 бъде спрян по вина на Германия неустойките, които трябва да платят на Газпром са чудовищни. Така че (ако е вярно) ще трябва да избира между евтин газ и десетцифрена неустойка.А ако бабата продължи да се прави на интересна, за да прецака руснаците, то Путин може да и врътне кранчето през зимата. И тогава нейните индустриалци ще я изядат с парцалите, защото с американския LNG стоките им ще станат непродаваеми.
97
2
 
4
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Абе нещо не ми се връзва цялата история. Почва да ми прилича като на самолета свален над Украйна, когато руснаците печелиха битката. И тук така за какво да го тровят И какво печелят от цялата работа освен огромни международни негативи. Освен това точност новичок или подобно нещо което ще им докара още повече проблеми. Знаем как се отстраняват хора ако някой решил и то хора от такова ниво. Примерно катастрофа с кола и чао. Така цяла една принцеса си замина... Варианти много между другото.
96
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремъл отрови Навални.Сега ще си понесе последствията.Тръмп ще накаже Путин много яко.Само гледайте ;)
95
4
 
2
 
! Отговори
Тръба за Шрьодерица преди 3 години
Путин заповяда на агента си Тръмп да му ПРЕЦАКА Северния пАток2
94
4
 
2
 
! Отговори
Тръба за Шрьодерица преди 3 години
Путин заповяда на агента си Тръмп да му Северния пАток2. И Тръм го направи Това е!Това е поредното доказателство че Тръмп е марионетка на Тръмп!Всичко в статията са глупости за да оправдат Тръмп, че не той е извършил това!
93
1
 
7
 
! Отговори
До Петя Славова преди 3 години
Петя Славова,Напусни този сайт, и остави истинските журналисти да работят.Заради такива като теб сме на 111 място по свобода на словото. Манипулираш фактите и откровено лъжеш. Триеш неудобни коментари. Тръгвай си и ни освободи от присъствието си
92
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
А немските концерни които градят бизнесуспеха си на евтиния руски газ какво казаха???Щото спре ли вноса от Русия,американските им конкуренти ще ги излапат с кокалите!
91
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименрасия не е империя откакто каскетите взеха властта с реки от кръв. Я ми припомни каква беше мин. и средна заплата в блатная? В най-богата страна в света, трябва да са мн. високи заплатите, нали?
90
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се с тоя "Новичок" бе, смешни ставате. Хилядни от грама и пострадалия е аут за няколко секунди. Не в кома, не припаднал - ами обикновен труп.Скрипал - преживял. Дъщерята на Скрипал - преживяла. Навални - преживял. Бах тоя калпав Новичок, а? И всички спасени в рамките на до 10 секунди след поемане на хипер-типер точната доза от една десетохилядна от грама(щото ако е повече, няма спасяване)... Ходи Щирлиц с химичните везни и дозира, а линейката го следва по петите.Ай у лево.
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е сериозно...нова студена война.
88
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Оставете ги да плюят на воля Русия - тя си остава империя, богата и пребогата, дори и олигархия, а ние - отр.епките на света!