Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"

Страната обмисляла шест възможности, пише издание
13 сеп 2020 15:30, Петя Славова
122
 Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Германия има шест "възможности" да се откаже от газопровода "Северен поток- 2", позволявайки на други да свършат "мръсната работа", съобщава Politico, цитиран от ТАСС.

Първият вариант включва натиск от страна на Берлин върху Федералната морска и хидрографска агенция и министъра на Щралсунд за отмяна на издадени по-рано разрешения за строеж. Това обаче вероятно ще бъде последвано от обжалване от оператора на газопровода "Северен пото, цитиран от БГНЕС.

Изданието предлага на Берлин като втори сценарий да "види" как ще протече процесът с неправителствени организации за защита на природата, които се противопоставят на изпълнението на проекта. Отбелязва се, че организацията Deutsche Umwelthilfe счита "Северен поток 2" за несъвместим с климатичните цели на страната и призовава за прекратяване на изграждането му.

Още по темата

Третият метод отчита възможността за национални ограничения върху вноса на руски газ от германската страна.

Останалите варианти предполагат, че Германия ще настоява за общи санкции на ЕС срещу тръбопровода или „ще позволи да се работи“ за спиране на американския проект. Също така се твърди, че ако "Северен поток- 2" бъде завършен, началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз.

"Северен поток- 2" предвижда изграждането на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, насърчавайки втечнения природен газ за Европейския съюз, както и Украйна и някои други европейски държави.

Москва многократно отбелязва, че "Северен поток- 2" има изключително икономически характер и отговаря на европейските интереси.

Ситуацията с газопровода се изостри заради инцидента с руския блогър и опозиционер Алексей Навални. Някои германски политици подкрепиха версията на твърденията му, че е бил "отровен" с препарат от типа "Новичок" и призоваха за спиране на строителството на газопровода. Руските лекари не откриха отрови в кръвта на блогъра. Един от разработчиците на "Новичок", Леонид Ринк, също изрази съмнения, че Навални е бил отровен с "нов тип" от това вещество, тъй като той няма съответните симптоми. Москва подчертава, че се надяват да получат конкретна информация от Берлин, но германските им колеги все още не са я предоставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после дано тази газ да я пренасочат към негазифицирани райони на Русия като Чита и подобни.Путин да не се услушва а да ги нахака със 100% мита за немски автомобили и вообще за ес и сащ-автомбили само тези модели който се пройзвеждат в Русия като инвестиций да не се обмитяват.Продажниците могат да живеят без луксозни мерцедеси и бмв-та,аудита.
46
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ пак натикаха средния пръст в 3адника на Путин. Не ми се мисли какво ще стане с този *** когато Байдън стане президент.
45
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чул-недачулА ти да си чул, че Русия е неспособна сама да се оправи с добива на газ? Достатъчно е западняците да си изтеглят инвестициите от Русия в нефтогазовата индустрия и Русия ще започне да внася от свършващият норвежки газ.
44
6
 
20
 
! Отговори
Чул-недачул преди 3 години
Руснаците са наясно, че газа от Норвегия свършва до няколко години и затова са курназ и строят потока. Германската икономика така или иначе е зависима от руския газ. Ако някой си мисли, че втечнения газ е по-евтин от тръбния има проблем с мисленето. Не ги мислете руснаците, те по една или друга причина ще продават газ на германците.
43
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Балканския поток ще тече 40% газ от ТАНАП, 40% газ от Израел и Кипър, 20% американска газ от терминала в Андрополис и 0% руска газ. Путин ще си остане само със снимките които ежедневно му изпраща Баце от строителството на газопровода.
42
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Накажете Русия, спрете газа през Украйна. Какви фусофоби сте? Навални страда, а те прекарват руски газ през Украйна."И на това ще му дойде времето и тогава ще събираш храна и дрехи из България за руските си началници.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можем да спрем газа на руснаците, защото още не сме построили газопровода. Но американците могат да го спрат сега.Ще построим Балкански поток, за да могат американците да накажат Русия и да и спрат газа през Украйна. Но Европа да продължи да има газ.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевАбе тия ционисти да не са ти обърнали хастара и са те изоставили та си толкова злобен към тях?
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накажете Русия, спрете газа през Украйна. Какви фусофоби сте? Навални страда, а те прекарват руски газ през Украйна.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичоци,Навални ,природозащитници това са идеални оправдания американския васал Германия да изпълни волята на сюзерена !
37
1
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Спиро, защо така си злобен към българите??? Какво имаме да делим и какво лошо има да вземаме газта от вас??? Проблем ли е това??? Виж древната история, че доста общи роднини имаме още от тракийските племена. Недоумявам защо се зъбиш така???
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците веднага могат да спрат газа през Украйна и да накажат Русия.Те купиха тръбите на Украйна и могат да ги спрат веднага.Защо не ги спират?Нека им напомним веднага да спрат газа през Украйна заради навалничок.
35
9
 
8
 
! Отговори
Хаирлия да е преди 3 години
Днес закриват Северен поток 2, утре Турски поток.
34
14
 
1
 
! Отговори
999 преди 3 години
Считам, че Путин и сие, ще направят война с Европа заради Северен поток 2. Дано да греша!!!
33
7
 
8
 
! Отговори
До ФСБ преди 3 години
" ПОСЛЕДНАТА ХРИСТИЯНСКА КРЕПОСТ РУСИЯ" НАПРАВИ НАЙ- ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В ЕВРОПА!!!!! ЛИЧНО АЗ СМЯТАМ, ЧЕ РЕЛИГИИТЕ СА ВРЕДНИ, ЗАЩОТО НАСТРОЙВАТ ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ. ИЗПОЛЗВАТ СЕ ЯКО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичока отряза потока.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската газ ще тече в празните тръби на Украйна.
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп направи пожари за политически дивиденти. Да му спрем шистовия газ.Изгониха от домовете им половвин милион репресирани американци. Гонят собствения си народ.
29
17
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Досега Меркел се държеше най-толерантно към руската арогантност и простотия. Но дори и германската толерантност си има граници и сега единствено от Путин зависи дали десетки милиарди долара ще бъдат хвърлени на вятъра.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спрем руския газ през Украйна. Нека страдат руснаците.