Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива

Според него президента на Русия ще направи всичко Тръмп да спечели изборите
Обновена: 15 сеп 2020 20:18 | 15 сеп 2020 20:00, Нели Христова
230
Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива
Снимка: БГНЕС

След като германските експерти обявиха, че Алексей Навални е бил отровен с "Новичок", още две независими лаборатории потвърдиха това. Германия поиска от Русия съдействие при разследването, но нито Европа, нито САЩ са взели конкретни мерки срещу руското правителство.

Никой не гони дипломати, никой не налага санкции. А разследването на случая "Навални" е ръководено от човека, заподозрян за отравянето на Александър Литвиненко с плутоний.

"Путин сега се смее високо, защото всички само говорят, но не предприемат никакви действия", казва бившият шампион по шах и критик на Кремъл Гари Каспаров. Той споделя пред CNN, че винаги когато някой от критиците на руския президент е отровен или застрелян, журналистите веднага го питат дали се чувства в безопасност.

"Всяко бездействие срещу Владимир Путин сега му дава лиценз да убива. Не се чувствам в безопасност. И всеки път, когато отравяне или убийство му се размине, се чувствам в още по-голяма опасност", категоричен е той.

"Чухме много силни думи от страна на европейските политици, но нищо за Северн поток 2, нищо за бизнес, нищо за нещата, от които Путин се интересува - като парите. Парите, които идват в Русия от всички тези газови сделки. А какво ще кажем за милиардерите, които са му приятели, които живеят по целия свят? До този момент лидерите се провалят в това да вземат мерки срещу действията на Путин", казва Каспаров.

Според шампиона по шах Путин сега ще удвои, дори ще утрои усилията си да задържи Доналд Тръмп на власт в САЩ, защото може да го използва като щит срещу санкциите, които останалият свят може да му наложи. Каспаров твърди, че ако Тръмп е на власт, нито НАТО, нито ЕС ще могат да предприемат каквито и да е действия срещу Русия.

"Така че очаквайте Владимир Путин да даде всичко от себе си, да използва всеки трик в книги, само и само да спаси помощника си в Овалния офис", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН ДОБРЕ, ЧЕ ФАЩ НЕ КРАДАТ ,АМА ХИЧ ! САМО ДА ПОМИРИШЕ НА ПЕТРОЛ И НАРКОТИЦИ И СА ПЪРВИ ТАМ .ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА!
116
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата на убиеца е да убива. От тая гледна точка Путин е професионалист. Що се отнася до лиценза той е унаследен от Сталин.
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многострадални бил отровен с новичок. Ха ха ха. Ако беше отровен с новичок отдавна да се е преселил в по-добрия свят, където пеят райски птички. Това е все едно една муха да се трепе с хиперзвукова ракета вместо с най-обикновена мухобойка или с мухозол. За него стигат трийсет капки спиртен извлек от червена мухоморка, ял гъби, че чак позеленял и се капичнал, какъв новичок, какви пет лева
114
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЩ НЕ СИ ИЗПЪЛНИХА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ДА ИЗТРЕБЯТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЛЕД КАТО ТЯ НАПАДНА УКРАЙНА И ОТКРАДНА ЗЕМЯТА И!!!
113
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гари Каспаров беше добър шахматист....................но за политик не става, да си гледа шаха и да не коментира Путин!!
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай представлява най-голяма опасност за САЩ, а и за Европа и Русия. Само вижте кво направиха с вируса.------Умна мисъл. От мене е. Отдавна приказвам, как чайниците изиграха голям цирк с войската и паникьосаха джендърите. Ами те с меките дупета, къде са тръгнали на лов за таралежи???
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С БГ народопсихология има паразитни персеверации като: Вглеждане в миналото и неспособност за планиране на бъдещи цели,Неосъзнаване на преходността на живота и приемствеността между поколенията,Липса на увереност в собствените сили и Нужда от Голям брат.
110
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, треперете ***, маленкия пак ще ви таралянка в задниците.
109
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха........това чу-че-ло каспаров от коя дупка изпълзя? Отдавна ВСИЧКИ са го забравили, защото ВСИЧКИ ПРЕЗИРАТ ПРЕДАТЕЛИТЕ!
108
5
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Путин трябва сериозно да накаже пропускът на службите се за тази диверсия на западните служби!
107
4
 
12
 
! Отговори
деди преди 3 години
всъщност от кога ***.то каспаров започна да вие,от както му взеха пиенето и яденето без пари живееше като симионче по времето на комунизма.след завъртане на кранчето авантата спря и стана голям демократ ех Га.д само сибир и в някоя мина е за теб продажник
106
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си, че преди петнайсетина години нашият Веско Топалов би една партия Гари Каспаров и го отказа от шаха - Каспаров след тази катастрофална загуба прекрати състезателната си кариера. Оттогава се напъва да става политик, но не става - за това са нужни съвсем други качества, които той очевидно няма
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯсенГлупости пишеш,просто преобладаващото население в половин Европа и част от Азия е било славянско,славянските племена са обитавали земите до северна Италия включително, даже не половин,а две трети от Европа са били славяни в миналото.Я виж българската столица Плиска,Константинопол е бил микроградче в сравнение с Плиска,представи си колко народ са живяли само в столицата от 27 квадратни километра.
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе не знам европейците какви са ама е факт първият на Северният полюс Норвежец първият на Южният полюс пак Норвежец.Азиатците са си киснали в Азия като плъхоци.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е посредник между интересите на различните субекти в икономическия живот на Русия също като Борисов.Проблемът е, че и у нас и в Русия ОЛИГАРСИТЕ не спазват правилата и НЕ осъзнават, че са отговорни за НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ на държавата си, а не само за СЕМЕЙНИЯ БЮДЖЕТ и ОГРОМНОТО СИ ЕГО.
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците наистина са зло. Само като се погледне където и да са "инвестирали" в Европа , всичките им концесии са само яко смучене, без реинвестиция. Тези хора са с много примитивна бизнес култура. Нивото им е ниско и това, че се видяха с пари е много опасно. Тръмп вярно прецени опасността
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПацитоЕвропейците до 14 век са били полу-диваци,по принцип Азия и Египет е била първата развита цивилизация и Варненската култура,след това източна Европа се развива бурно и културно,а чак накрая западна Европа и то след като откриват колониите,преди това голям глад ги е гонел и са нямали дори канализация и са се изхождали по улиците,така са въвели и перуките,заради мръсните коси.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, прави са Щатите да не ти обръщат внимание Гари. Китай представлява най-голяма опасност за САЩ, а и за Европа и Русия. Само вижте кво направиха с вируса. И изкупиха света. Русия да прави каквото иска с Путин, това си е тяхна работа, Русия е суверенна. Има по-належащи неща от Путин, по света не текът реки от злато та да сме опряли само до Путин. Китайците са зли и лукави азиатчета само гьостерица ги оправя.
99
10
 
314
 
! Отговори
Пацито преди 3 години
До ЯсенСибирските пияни мечкоеби са изкуствена нация от агресивни и примитивни варвари.Варягите ви изкараха от землянките.Българите ви дадоха писменост.Ромеите ви дадоха вяра.Европейците ви дадоха цивилизованост.Нищо свое не са създали, само крадат и копирт и после се кичат с чужди лаври. Даже водката не са измислили.
98
6
 
315
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви играчи сте вие бе клоуни поставили сте си блиндирани врати.Външната врата винаги се оставя от Талашит или дръво за да може като дойде някого да стреляш през вратата.