Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива

Според него президента на Русия ще направи всичко Тръмп да спечели изборите
Обновена: 15 сеп 2020 20:18 | 15 сеп 2020 20:00, Нели Христова
230
Гари Каспаров: Всяко бездействие срещу Путин му дава лиценз да убива
Снимка: БГНЕС

След като германските експерти обявиха, че Алексей Навални е бил отровен с "Новичок", още две независими лаборатории потвърдиха това. Германия поиска от Русия съдействие при разследването, но нито Европа, нито САЩ са взели конкретни мерки срещу руското правителство.

Никой не гони дипломати, никой не налага санкции. А разследването на случая "Навални" е ръководено от човека, заподозрян за отравянето на Александър Литвиненко с плутоний.

"Путин сега се смее високо, защото всички само говорят, но не предприемат никакви действия", казва бившият шампион по шах и критик на Кремъл Гари Каспаров. Той споделя пред CNN, че винаги когато някой от критиците на руския президент е отровен или застрелян, журналистите веднага го питат дали се чувства в безопасност.

"Всяко бездействие срещу Владимир Путин сега му дава лиценз да убива. Не се чувствам в безопасност. И всеки път, когато отравяне или убийство му се размине, се чувствам в още по-голяма опасност", категоричен е той.

"Чухме много силни думи от страна на европейските политици, но нищо за Северн поток 2, нищо за бизнес, нищо за нещата, от които Путин се интересува - като парите. Парите, които идват в Русия от всички тези газови сделки. А какво ще кажем за милиардерите, които са му приятели, които живеят по целия свят? До този момент лидерите се провалят в това да вземат мерки срещу действията на Путин", казва Каспаров.

Според шампиона по шах Путин сега ще удвои, дори ще утрои усилията си да задържи Доналд Тръмп на власт в САЩ, защото може да го използва като щит срещу санкциите, които останалият свят може да му наложи. Каспаров твърди, че ако Тръмп е на власт, нито НАТО, нито ЕС ще могат да предприемат каквито и да е действия срещу Русия.

"Така че очаквайте Владимир Путин да даде всичко от себе си, да използва всеки трик в книги, само и само да спаси помощника си в Овалния офис", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
3
 
! Отговори
Въпроси преди 3 години
Последно Каспаров чий гражданин е - литовец,латвиец или хърватин? Нещо се сещам,че искаше да си менка гражданството. И що така майка му през 1975г. му е сменила фамилията от Вайнщайн на Каспаров? Реален световен шампион ли е или е такъв заради едно световно лоби от sемити?
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук Каспаров е прав че приходи от "националното достояние"-така рекламират по ТВ в Русия отиват в частни фирми. а не като в Норвегия- там от раждането си всеки гражданин получава проценти от националното достояние на страната си на личната си сметка
175
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинВече и средната хреална заплата в Русия е с 50 % по-висока от БългарскоКОЛКОТО Е ВЯРНО ТОВА, ТОЛКОВА ДА Е ЗДРАВ ПРЕЗИДЕНТА!
174
0
 
8
 
! Отговори
RU преди 3 години
В какъв смисъл Полша да е добре за сметка на България и Русия, бе prof дъртовaсилке и почитателките ти? Подмалдени от полската им всеомразаВие не сте фашисти а направо хитлетисти като откаченото диригентче и полски музикален критикЗнам за чешки музиканти но за полски досега никой не е знаел
173
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинБез Русия нямаше да има, няма и няма да има Българско. В Ньойи я няма Русия, тогава Западът разкъса Българско.Колкото е истина, толкова да е здрав президента!
172
11
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен.......и винаги го хващат ! ЖАЛКА КГБ-иска *** ! ....Спомняме си .как ЛЪЖЕШЕ за двамата отровители на СКРИПАЛ ....че били случайни туристи...че никой не ги познава....а журналисти намериха СЕЛОТО ИМ.....ДИПЛОМИТЕ им...А И ПОКАЗАХА снимки . как ЖУЖИ ги награждава за ДРУГО УБИЙСТВО !!!!! ЖАЛКИ !!!! НИКОГА до сега не е имало в Кремъл ПО- ***...управници !!!!....Ама какво ни интересува нас...НИЕ сме от ЕВРОПЕЙСКА БГ ...и тази год. МИНАВАМЕ Раша по БВП на глава !!! БРАВО на НАС и ББ
171
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МуфтаджиискиЕдинствено искам да гледам война и трупова много трупове.Камиони и чували с трупове.Нямаш проблеми!Когато Русия воюва, толкова руснаци умират, че чувалите не стигат.
170
2
 
12
 
! Отговори
Този кайт дава преди 3 години
гласност на всякакви еврействаши арменци или потурчени евреи от типа на Каспаров или оня от ВМРО ДПМН Ристефски. И на онази тъпачка Урксула Бла Бла Бла,
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦРУ 176Иди на лекар, не по скоро психиатър!
168
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократПо добре скъпа демократична газ от САЩ отколкото тоталитарна путинска газ.За щастите не само, че е демократична ами американската газ е и по-евтина от православната руска газ.
167
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Браво на Путин,гадовете е нужно да *** ,а ще се радвам ,да спре газа за ЕС ,декември)Виж какви са приходите на Газпром.Газа е почти спрян от месеци насам.Не само ЕС ами и Турция драстично намали покупките на газ от Русия.Силата на Сибир беше спрян преди месеци.Не знам дали е заработил пак.Може и да не е.Рашките продават по 40-50т злато от резерва последните месеци, но това е нищо и няма да ги спаси.
166
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе щом Путин е толкова могъщ та да избира президента на САЩ, защо му е да убива толкова незначителни хора, които изобщо не го застрашават на избори ?
165
7
 
14
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Според мен,от психологическа и ментална гледна точка това изказване заслужава сериозно внимание.Значи,един полуарменец-полуевреин,роден в Азербайджан ,в Баку и живеещ извън Русия дава акъл на европейците как да се отнасят към Русия и те приемат неговите изказвания за меродавни!?Това ,че Каспаров е велик шахматист е забележително,но политиката е друга опера!/Ако спортът е основание за политическа кариера можем да направим Стоичков м-р председател,нали!?
164
4
 
5
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Сакън, такъв благ и мил човек да настъпи МРАВКА-НИЕТ!
163
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам само един въпрос към русофилите тук: вие защо сте добрволни руски роби?
162
18
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Убийствата на жестокото джудже - НЕМЦОВ.....СКРИПАЛ....НАВАЛНИ....ЛИТВИЕНКО...БЕРЕЗОВСКИ....ПОЛИСКОВСКАЯ....123-*** разследващи ЖУРНАЛИСТИ.....ген. ЛЕБЕД.....20 ГЕНЕРАЛИ -противници....3-*** руски ДИПЛОМАТИ...и т.н....и т.н.. !
161
4
 
7
 
! Отговори
Do 179 преди 3 години
Глуповатий, света няма да свърши за броени минути при цялостна ядрена война. Не дрънкай без да знаеш празна тиккво
160
8
 
18
 
! Отговори
1234 преди 3 години
а когато сащ убива на майдана или в Сирия им дават Награда за мир и просперитет! Я си таковай май ка та не щастен соросогад!
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До евреинаАми ще ходи, простатата му алармира, че пред Веселин Топалов не преде.
158
6
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Тръмп е комунист.