Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам

Появи се първата снимка на Навални от болницата в Германия
Обновена: 15 сеп 2020 15:31 | 15 сеп 2020 15:29, Елка Василева
88
Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам
Алексей Навални със семейството си в клиниката "Шарите". Снимка: Instragram

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома.

Още по темата

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти", подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите".

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
12
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Какъв е тоя сме.шник, защо ни занимават с него ???????????????????
36
5
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Какъв е тоя сме.шник, защо ни занимават с него ???????????????????
35
0
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Виждам, връщате се в историята (новата на Русия).Недейте се хаби.Китай създаде по-успешен модел на системата.
34
2
 
9
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Има нещо което се изплъзва във всички коментари. Ако има лекари тук и те ще кажат, че при едно отравяне, натравяне,обгазяване и т.н. са важни първите часове, а Невални е лекуван цели два дни в Омск,там са го вкарали в изкуствена кома, там са го интрубирали и сложили на апаратно дишане,там са му оказали първа помощ и са започнали изследвания и лечение, но видите ли , жена му искала в Германия, как пък ще изтърве такъв пиар. И кво? Диагноза след дни,бързо оздравяване и снимка в медиите. Смях.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана папагал пораснал? Изброих доста неща сътворени от гомор? Нещо млъкна? Фактите болят нали.... Човек Неможе да се защити адекватно. То само с празни приказки и пропаганда не става.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е толкова лесно. Навялни им трябва. Така поддържат пропагандата, как запада ги напада, как ето виждате ли тоя е предарел.Абе много сте боси. Жалко, че сте живяли толкова години в Соца на мизерията и нищо не сте разбрали. Паткании
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цирк
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката виждаме поредното доказателство за немската лъжа. Никой и нищо не може да оцелее след отравяне с Новичок, а тоя вече се хили пред камерите...
29
2
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Защо ми цъкате минуси - аз бих поръчал един пестицид на Монсанто от Ибей и ще му сипя него в чая - защо да праскам от отровата дето се поризвежда само в моята държава?
28
2
 
12
 
! Отговори
A шах с пешката ? преди 3 години
Ако те искаха умрялл,досега сто пъти да си бил бе момче
27
1
 
8
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Е, той най-вероятно е изпаднал в кома, само за да отиде до Германия! Не виждам аз друг начин!
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
навални е марио-нетка на западният РЕЖИМ който е колонизирвал,избил и ограбил местните племена.Факти северна-южна Америка,Австралия,Нова Зеландия,Африка,Индия.
25
1
 
11
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Току що Навалняка се отказа да сътрудничи с немската прокуратура!Що ли?-))))Май се досеща кой, кога и къде се е опитал да го "тровне", та затова бърза да съ върне у Русия!!!!!!Много любопитно, нъл тъй!ПС--------------Не напразно е казано:"Боже, запази ме от "Приятелите", а с враговете си сам ще се справя"
24
1
 
13
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Какъв е тоя супер-отровен Новичок,дето никой освен Скрипаловите котки не умира?Па и те май умряха от глад и жажда..
23
2
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Не е ли странно Русия да трови руски политик с отрова произвеждана само в Русия? Какво им пречи да го отровят с нещо Американско например?
22
2
 
2
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 3 години
Сталин е осетинец, ако не знаете ...
21
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименКога пък Русия е нападала Ирак???Главата празен?За Усетия да не говорим-кашата е пълна...Впрочем,можеш да обвиниш напълно основателно Русия,че най-нагло е нападнала Турция и ти съществуваш благодарение на това!Освен ако не си от "мирната" религия,разбира се...
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих добавил за гомор - разделяне на България на 2, опит за отцепване на Пиринска България към мекедония.... Заповед дадена лично от Сталин. Народен съд и избити хиляди истински Българи и войници защитавали България през ПСВ и ВСВ.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Ами да сигурен съм. Ако искаш да поспорим с факти? Унищожителна ВСВ създадена от тях, заграбване на целия източен блок, нападения над Афганистан, Ирак, Усетия, Кавказ, Крим, Молдова, Украйна и къде ли не. На всякъде с преврати.? Гръмната ядрена централа, гръмнати църкви, създадени куп трудови лагери, избиване на собствената армия... Абе няма да ми стигне до утре да пиша. А ти пораснал ли си?
18
5
 
9
 
! Отговори
аа преди 3 години
Досега относно отравянията чуваме единствено и само обвинения към руснаците, но липсват дори едно доказателство. Някой някъде направил лабораторен анализ, но нищо не се публикува или се показва на яве. Когато имаш доказателство го показваш и съдиш. Иначе си просто клакьор и правиш фалшиви новини. Апропо на Запад овладяха способите са дезинформация от времето на соца, и ги ползват по добре от тогавашния соц блок.