Русия увери, че не разполага със запаси от Новичок

Москва недоумява, че не е получила от Берлин данни за Навални
15 сеп 2020 14:53, Елка Василева
32
Русия увери, че не разполага със запаси от Новичок
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин увери във вторник, че Москва няма запас от Новичок, нервнопаралитично вещество от типа, който според Германия е използван за отравяне на Алексей Навални, предаде Франс прес.

"Те бяха унищожени в съответствие с протоколите и правилата на Организацията за забрана на химическите оръжия" (ОЗХО), заяви Наришкин, цитиран от руски медии. Да се твърди противното би било "дезинформация", добави той.

Началникът на руското разузнаване заяви също, че "когато Алексей Навални е напуснал руската територия, в тялото му не е имало отровни вещества" и добави, че Русия има "много въпроси по тази тема към германската страна".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна изрази "недоумението" на Москва, която не е получила поисканите от Берлин данни за здравето на опозиционния лидер.

Още по темата

Песков подчерта, че всички ще са доволни, ако Навални се възстанови и каза, че той е свободен да се върне в Русия, предаде Ройтерс. Но Москва не разбира защо, ако френски и шведски лаборатории са имали възможност да изследват негови проби, Русия не е получила достъп до тях, добави говорителят на Кремъл.

Навални е водеща фигура в руската опозиция. На 20 август той беше приет в болница в Омск, след като се почувства зле по време на пътуване в самолет. Той беше транспортиран до Германия два дни по-късно, изпаднал в кома, припомня БТА.

Берлин твърди, че направените изследвания доказват, че опозиционният лидер е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР. В понеделник Берлин съобщи, че френски и шведски лаборатории са потвърдили тези резултати.

Русия отрича да е замесена и иска доказателства, че Навални е бил отровен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахахахахахахахахаххаааа.Руските сатрапи пак избушват ***.
27
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Ами при толкова отровени новичока свърши.Но руснаците работят по въпроса.
26
4
 
6
 
! Отговори
Бомж преди 3 години
Да бе да повярвахме и на Русия,така е щом джуджи го казва.Ето ви нещо интересно в YouTube https://m.youtube/watch?v=qsYTaRi-Ebg
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 11 "Още по-тежко звучи обвинението на Рей МакГавърн, който е работил 27 години за ЦРУ: "Секретните информации не просто бяха неверни - те бяха фалшифицирани", казва ветеранът пред ДВ. Да припомним, че съществена част от тогавашната аргументацияна Колин Пауъл се базирана разузнавателни данни, предоставени на американците от Германия."Нали признавате ДВ за надежден източник , или Путин и него го е купил ?
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 11 Русия какво лъже - казва ли ти някой , ама да видим САЩ нещо от любимото ти "Дойче Зеле " - от 2018-та година е статията "Войната, която започна с една голяма лъжа" Става дума за инвазията в Ирак , измислиците на Пауъл с епруветката и т.н "Тези кадри обиколиха света: на 9 април 2003 американски войници събориха статуята на Саддам Хюсеин в Багдад. Днес, 15 години по-късно, знаем едно: войната в Ирак, отнела стотици хиляди животи, започна с една голяма лъжа."
23
2
 
6
 
! Отговори
ixvetrjal преди 3 години
Абе и Новичокот им ги дефектен на Мужиците от матюшка Русия
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората всикнаха с лукса и хубавия живот и почнаха да се отдават на крайно десни и леви партии. Съответно лудите това чакат... Да подпалят света с болните си мечти.Някой ден, ще съжалявате и ще се мощите да бъдат тея дни сега. Диктатора си е диктатор - военно престтпник. Нищо повече.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да тя Увери, че и радиация нямало от чернобил. Яко ги слушаме тях....
20
3
 
9
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Ама че сте глупави. Северния Паток трябва да се спре.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до всички...но да не забравяме, че един от създателите на новичок е емигрирал в америка!
18
11
 
16
 
! Отговори
до всички... преди 3 години
...поне малко способни на критично мислене:1. Ако лабораториите могат да "идентифицират" какво е Новичок, това по дефициния значи, че знаят какави са му съставките, как действа и съответно как САМИТЕ ТЕ да го произведат2. Ако Новичок е толкова секретен, че само Русия го произвежда и има, няма как някой да твърди, че е "доказал" ползване на Новичок3. Русия НЯМА интерес изобщо да се занимава с Навални поради простата причина, че той няма НИКАКВА реална роля в Русия ЗА НИЩО4. ... и т.н.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Но за пропаганда върши работа.
16
9
 
16
 
! Отговори
РУСИЯ УВЕРИ... преди 3 години
Това е достатъчно.................без коментар. русия увери са несъвместимо словосъчетание.
15
22
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ПатриотНа всички нормални хора отдавна е ясно, че Русия отново е Империята на злото и отново прави мръсотии по цял свят и избива хора, които са пречат на диктатора Путин.
14
18
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Те крепостните 50 години отричаха, че са избили 20 000 полски офицери в Катин, че радиация от Чернобил няма, че те не нападат никого, въпреки нахлуването и оставането им в Афганистан 10 години ... Нямам спомен да са си признали нещо!Така и за Новичока!
13
16
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
на всеки му е ясно вече ,че това са театри на ЦРУ да се саботира и демонизира Русия и да се използва като провокация !Няма никакви новичоци,запада винаги е бил лицемерен лъжец!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза че всички имат проби от новичок, имаче с какво ги сравняват.
11
18
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже! Няма нормален човек, който да вярва на руските уверения и честна дума.
10
3
 
5
 
! Отговори
шоп преди 3 години
До баце КозТой иска да емигрира в САЩ, сега си подготвя CV-то.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухаааааааааааааааааааааааааааа....Тия лъжат повече и от Боко Бокаса