Шведите убедени: Навални е отровен с "Новичок"

Състоянието му се е подобрило
16 сеп 2020 18:27, Петя Славова
104
Шведите убедени: Навални е отровен с "Новичок"
Снимка: БГНЕС

Оус Скот, служител на Шведския изследователски институт за отбрана (FOI), който е изследвал пробите на Алексей Навални твърди, че резултатите от тестовете показват отравяне с невротоксин от групата вещества "Новичок", предаде "Дарик", позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

Изданието "Шпигел" отбелязва, че Германия е изпратила проба от кръвта на Навални до отдел на института, разположен в град Умео, след като лаборатория на Бундесвера е открила отрова в тялото му.

"Можем недвусмислено да потвърдим, че пробите на г-н Навални са съдържали невротоксин от групата „Новичок”. Те са изключително токсични. Една капка може да убие човек", каза Скот пред "Шпигел". Скот ръководи отдела по химични, биологични и радиоактивни вещества в института.

Изданието отбелязва, че Скот не е предоставил "по-подробна информация за версията на "Новичок", открита в кръвта на Навални".

На 7 септември берлинската клиника Charite съобщи, че състоянието на Навални се е подобрило, той е изваден от кома и изключен от вентилатора. Навални вече публикува първата си снимка, след като излезе от кома, и каза, че вече диша сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари