Шведите убедени: Навални е отровен с "Новичок"

Състоянието му се е подобрило
16 сеп 2020 18:27, Петя Славова
104
Шведите убедени: Навални е отровен с "Новичок"
Снимка: БГНЕС

Оус Скот, служител на Шведския изследователски институт за отбрана (FOI), който е изследвал пробите на Алексей Навални твърди, че резултатите от тестовете показват отравяне с невротоксин от групата вещества "Новичок", предаде "Дарик", позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

Изданието "Шпигел" отбелязва, че Германия е изпратила проба от кръвта на Навални до отдел на института, разположен в град Умео, след като лаборатория на Бундесвера е открила отрова в тялото му.

"Можем недвусмислено да потвърдим, че пробите на г-н Навални са съдържали невротоксин от групата „Новичок”. Те са изключително токсични. Една капка може да убие човек", каза Скот пред "Шпигел". Скот ръководи отдела по химични, биологични и радиоактивни вещества в института.

Изданието отбелязва, че Скот не е предоставил "по-подробна информация за версията на "Новичок", открита в кръвта на Навални".

На 7 септември берлинската клиника Charite съобщи, че състоянието на Навални се е подобрило, той е изваден от кома и изключен от вентилатора. Навални вече публикува първата си снимка, след като излезе от кома, и каза, че вече диша сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
До тролей №84 преди 3 години
Ти трудно вдяваш. Писах, че съм към 80-те, ама дали дотогава ще пукна аз или бутилка шампанско, само Всевишният знае.Приятните думи ми каза не случаен американец - негова социална програма стана федерална, ако можеш да разбереш какво значи това. Приятна бе и атмосферата - семейно гости у тях и на чаша скъпо вино от колекцията му на брега на осветения в синьо басейн. В чаровно градче в LA каунти.Ти си семпло плебейче, слабограмотно и озлобено. Щом каскет за теб може да еобидна дума, ясен си!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До emigrantКато се емигрант, чий го дириш сред нас! И си тровил кучета като наш офицер? И си гледал как умира в адски мъки! Ние нямаме такива садисти-офицери! Освен това българските офицери знаят, че с микрони се мерят разстояния, а за малки обеми течности има други единици - микролитри, пиколитри. Тъъъпи, всичкото си го измислил, но нескопосно! Айде у лево! И лижи каквото искаш!
72
3
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
До ***,к,о лизчите!Нали не мислите ,че отровителя ще сипе на Навални половин чаша Новичок да го трови!В този и всички случаи ,на Гебрев,на Скрипал,номерът не минава,защото имат нареждане капката ,която се слага във водата за пиене,да е една четвърт от главата на топлийка!Те там е проблемът.Ако е една добра,водна капка, отровения умира в адски мъки,гърчейки се 10 минути!Това съм го гледал на живо като офицер,пробвано върху кучета.Затуй ползват микрони от отровата да имитира болест,а не отравяне!
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 81"Още малко"Още малко и може и да поумнееш, но ... едва ли. Западняка който ти го е казал това просто е бил любезен и не ти е казал, че си червен каскет.
70
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 81 преди 3 години
Има още малко до 80-те и се надявам да ги навърша! А до тогава ще щипя по спуздрените провиснали дирници противните русомразци! Доставя ми кеф да *** и да си слагат плюсчета, като че това нещо значи!На колко години съм? Виждал съм Димитров, Коларов, Червенков, Будьони, шах Мохамад Реза Пахлави със Сорая, генерал Де Гол, Брежнев, Путин и мн. други.Изял съм Братя Данчови и 50 тома БСЭ, научих готикота от Майерс лексикон. А един добре поставен американец ми каза "Ю ар уокинг Енциклопедия Брита
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Чебурашка-какашкаТи си на 80 колкото аз съм тролей.Тва каскетите така и не се научихте, че ви личи отдалече като започнете с опашатите ....
68
1
 
3
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Ама разбира се че е с Новичок...... че как иначе . Нали ако беше със газ Циклон Б щяха да обвинят Германия . Директно. И да и наложат санкции , щото след толкова избити с Циклон Б евреи това е явно доказателство че щом е Циклон Б германци и само германци ще да са го използвали . Ами ако беше белина ...... не ми се мисли . Тръмп вече щеше да е в Гуантанамо Бей. За отрявяне на руски опозиционер.Как не се е сетил Путин да разнообрази малко отровите.
67
1
 
1
 
! Отговори
До Чебурашка-какашка преди 3 години
Чебурашенька, слава Богу, малко са попрочистили от глупости!Много беше смешен със заканите! Не ставам за плашене, не ставам за биене! Не се боя от нищо, животът ми е към края си - наближавам 80. Досега съм се боял само веднъж - на слизане от Газейското езеро се разрази гърмотевична буря и наоколо падаха мълнии. Ето това е страшно!Кой е ми посегне? Е, преди няколко години само с едно мае гери можех да сваля нечия манерка, ама сега краката ме предадоха!Съвет - не се закачай с непознати!
66
3
 
3
 
! Отговори
Путина преди 3 години
Кекав излезе, толко малко му сложих ме, а той за малко да се гътне!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм убеден. Кой го е произвел обаче, не е много ясно. За последните 6 - 7 години в САЩ американци са регистрирали над 150 патента за бойна употреба на вещества от групата на Новичок ;)))А бойните отровни вешества са забранени не само за производство и употреба, а и за изследвания в тази насока...
64
6
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен.... понятията за Добро и Зло се сверява .... А. П. Чехов Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал отЕвропа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.
63
7
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен...... понятията за Добро и Зло се сверява с един РУСНАК - Ф.М.Достоевский!......... Достоевски за руснаците "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението .
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и кой ги убеди ?баба Мара от махалата ?той тоя Новичок лошо работи, освен котката на Скрипал никой друг още не е умрял
61
5
 
6
 
! Отговори
До Истината преди 3 години
Истината е, че в черепната ти кутийка ври нищо като в котлето на вещицата от "Макбет". Все едно не знаеш нищо за тази сцена и думите й, защото си много про-о-осто момче-гейче! Руските градове са удивително чисти! Тук не сме виждали такова нещо! За съжаление и срам.А ти се пържи в собствените си нечистотии и нека това да е най-голямото ти блаженство!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките 7- 8 млн. шведи ли мислят така или само г-н Скот? Зер, другите не са скотове!
59
3
 
6
 
! Отговори
До Чебурашка-какашка преди 3 години
Хкрементче, ти премина тънката червена линия! Обезателно ще се докопам до ушите ти! След броени минути сред скимтене, следвано от рев, ще мълвиш: "Много съжалявам! Стига възпитание!". И ще започнеш да управляваш началото и края на гастро-интестиналния си тракт...
58
9
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До 67......... платен *** на сороско НПО и между другото е ***...... Вашите водачи от Отровното трио отговарят напълно на твоето описание приятелю. Адвокат Хаджигенов е известен защитник на правата на джендърите и защитава правата на гейовете да сключват граждански брак и да осиновяват деца. А Арман Агоп Бабикян е член на Управителния съвет на Клуб Отворено общество Варна а през 2012 г. получава награда за граждански принос, присъдена му за 20-годишнината на клуб Отворено общество Варна.
57
3
 
11
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Първо: Вече не е Новичок , а е Немечок.Второ: Още по "отравянето" на Скрипал излезе информация в западните НЕЗАВИСИМИ медии, че Новичок не се е произвеждал само в СССР а и в други държави между които бяха Чехословакия и Швеция. Правете си изводите що шведите са много отворени
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лъжа на западните неоколониялисти а шведите и норвежшците даже верната им в нато дружка полша ги мрази заради кражбите на деца.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64 Истината Сатанистината си подаде свинсcката зурpла от лай ната и загрухтя, ха ха ха, нормално за един мюмюн