Как действа "Новичок" върху организма на жертвата си?

Той няма цвят, няма мирис и може да убива
18 сеп 2020 14:45, Нели Христова
44
Как действа "Новичок" върху организма на жертвата си?
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил отровен от бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Омск, а не на летището, както се смяташе до момента. Информацията беше съобщена от екипа му в коментар в социалните мрежи. Оказа се, че в тази бутилка най-вероятно е имало "Новичок".

За първи път светът узнава за "Новичок" през 1992 година когато един от разработчиците му е публикувал статия за секретната програма за разработка на нови токсични вещества, разказа пред БНТ експертът по химически оръжия доц. Иван Попов.

"Новичок" е модификация на известния V газ, разработката е вървяла в три направления като бинарни отровни вещества. Те са с много висока температура на кипене, има ги и в кристална форма. Подобно на всички фосфоро органични отровни съединения, "Новичок" е фосфорилна отрова, която угнетява ензима холинистераза. Холинистеразата има свойството да разгради ензима ацетилхолин, който се отделя в синапсите на нервната система и е медиатор за предаване на импулсите.

"Новичок" няма цвят и мирис. На организма той не действа пряко. Тоест, той се самоотравя. Ацетилхолинът се натрупва в синапсите, не могат да бъдат предадени по-нататък дразненията. В резултат на това настъпва парализ на нервната система, парализ на дишането и сърдечната дейност.

"Новичок" може да нанесе своите поражения както чрез храносмилателния тракт чрез поглъщане, така кожнорезорптивно при допир, така и чрез дихателните органи. В зависимост от количеството се получава и смъртоносният ефект.

В случая с Навални доц. Попов смята, че погълнатата доза "Новичок" не е такава, че да се получи смъртоносен ефект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Познай от кой сайт е крадена90% от медиите в БГ са собственост на един човек, така че новината не е крадена, а просто споделена.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
39,Ти за *** ли ни вземаш? Я ми дай номер на който и да е от тези US патенти, а?И точно за новичок? Лъжете на едро и съчинявате, но вече никой не ви вярва. *** нах..
40
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вече на руските *** започнаха и статии от специалисти да им пускат в общите новини , за да се видят колко са неграмотни, но като гледам коментарите под статията под червените каскети няма НИКОЙ.
39
2
 
12
 
! Отговори
бнт и експерт , не е преди 3 години
Хъм няма такъв новичок или старичок (название изсмукано от пръстите), има цяло семейство от над 60 химикала с общо име фолианти, а персонално тоя е а-232. Та тоя се води ново поколение нервно паралитична отрова за бойни действия (дивизионен килър). Приказката за персонална употреба е пълна глупост с огромен риск за тоя що я прилага. Медиен барабан.
38
3
 
9
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 3 години
Както виждаме до сега няма починал от Новичок !Явно обикновенната настинка е по-опасна за жертвите !Навални жив е полезен на Путин (много слаба опозиция с 3%поддръжка),но пък е полезен като жертва на англосаксонски кръгове
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичок е създаден за да замени атомното оръжие. За последните 4 години в САЩ има над 150 ПАТЕНТА за БОЙНА употреба на новичок, а всички изследвания, производство и употреба на бойни отровни вещества в СВЕТА са забранени.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости. Британците нали казваха, че Новичок се уврежда от вода и това е причината да не се е изтровил целия квартал - Нали Англия е страната на мъглите, а дори влагата била достатъчна да го разруши! Тея вече така се объркаха, че не могат да си стиковат собствените версии...
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"най-вероятно е имало "Новичок"" ... тея майтапят ли се??? най - вероятно... Или има или няма. Пак британски глупости и лъжи... Най вероятно са го отровили в германия...
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Stefan Miroslavov Kruschata pyrvata ubita mutra predi 30 g Vypros na chest be za Loveschkata policiq da otkrie ubieca ee do dnes nikoi ne znae koi ubi Kruschata?????Kaji Goschko.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гошкоTyi disskretno moje da te maxna ot sveta che nikoi nikoga da ne uznae.V BG ubixa edna gramada mutri za 30 godini i nikoi ne razbra koi adjeba gi izbi????
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гошкоA be goschko ti mislisch li che ako rusnaciteiskat da premaxnat nqkoi celiqt svqt schte uznae eee adski si typ bratche
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах доц. Попов по телевизията и го слушах. Той разказа за Новичок, но се въздържа от мнение с какво е отровен Навални. Изразявате се по точно.По повод но това, че САЩ искаха от Русия формулата, доц. Попов я показа по телевизията.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познай от 3 пъти от кой български сайт е крадена Новината?Ако така продължава да потъва Държавата то Борисов отива на бесилито като Левски , иначе няма оправия
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и колко молекули са сложили в бутилката? иначе това много ми хареса: "най-вероятно е имало "Новичок"! напълно достатъчно за да се наложат санкции! а какво стана с "невинен до доказване на противното"?!
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В резултат на това настъпва парализ на нервната система, парализ на дишането и сърдечната дейност"Точно както се получи при Навални и Скрипал , или не съвсем Добре изглежда Навални за човек без сърдечна дейност Че дори и диша самостоятелно , а уж му е парализирана и дихателната система
27
0
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
*** Христова, моля пиши на български! Не медиатор, а посредник се казва на булгарски.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гошкоНервно-паралитичните вещества не са нещо, при което ефекта настъпва след две седмици. Ефекта е моментален - парализира се нервната проводимост на секундата. Така че няма начин да се използва новичок за убиване и да се търси дискретност и незабележимост. Напротив ако се търси начин целия свят да разбере, че Навални е отровен, тогава се използва нервнопаралитично вещество.
25
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк статия.В увода трябва да бъде дадено определение на "Новичок".Това е ОМП, което ще каже Оръжие за Масово Поразяване. Предназначение е за поразяване на повече от милиони, а не на отделни хора.Затова всичко, което пише в западната преса за него е фейк. Никога не съм си представял, че западната журналистика ще стане толкова елементарна.
24
16
 
10
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Колко ехидничичене, глупости и безумия в коментарите, все маскиращи истината.1. Като го тровили, що не умрял? - Отравянето е метод за "дискретно" премахване. Не бихте искали отровеният да се свлече до бутилката с отрова със изкочили очи, зелен и с пяна на устата. В идеалния случай отровата се приема сега, а ефекта да настъпва след 2-3 седмици. *** търси в хотел, самолет Томск, Омск, Хабаровск или Верхоянск, летища и пр.. Със времето се губи връзката между приемането и следствието.
23
7
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
аз новичок незнам как действа ,ама знам американската пропаганда срещу Русия как действа,едни и същи лъжи и безумия ни се набиват нон стоп с надеждата да им върже декиш,ама няма да стане имам малко уважение към интелекта си :)Да повярвам на тези хибридки означава да съм по- простт и от тъпия генно модифициран кравар дето ги мисли във Фашингтон!