Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от тази на звука, каза той
Обновена: 19 сеп 2020 17:08 | 19 сеп 2020 16:52, Анисия Иванова
598
Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от "Фокус".

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

"Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител  MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ние пък си имаме Поразяващия (с простотията си) Юмрук, Вождът-Слънце Винету, Учиндолската гологлава чалга, Цвъки лаййното, Прассето Пеевски, пчеличката-баба Мая, Културтрегерът Гъзис и още цяла плеяда Велики лидери- Космически недостижими сме...
421
4
 
7
 
! Отговори
Немытая Россия преди 3 години
Като поведение и светоусещане Русия никога не е била европейска. От векове се опитват да копират и имитират Европа и да се причислят към цивилизацията, но азиатското в тях винаги надделява. В 21 век заплашват съседите си, заграбват им територии, водят хибридна война срещу света. "Или ще си ми вечен васал или ще те унищожа" - философията на Чингиз Хан. Като резултат никоя нормална страна не иска да бъде в сферата на бандитска Русия. А Вучич беше в САЩ и покани Тръмп в Белград.
420
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЖЕ какъв *** е тоя.Какви оръжия какви 5 лева ? Всички знаем че от руснаците нищо не става особено като начело е тоя запартък.
419
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Джудже къде е СССРНормално е русофилите в България да се подмокрят при споменаването на неща от руските анимационни фимчета: те умствено са на нивото на малки деца.
418
4
 
7
 
! Отговори
ДоДжудже къде е СССР преди 3 години
Не е джудже - 169 см. По-висок и от Нарендра Моди и е висок колкото Саркози и Берлускони. Ако те докопа, ще те бие на почивки, черен пояс по дзю-до, великолепна физическа форма!СССР сами си го разтуриха, но Русия се изправи и отново е страна-лидер. За да оцелее, разви страховита военна наука и индустрия! Някои много ги е яд,ама това е положението!Идват новости:Безпилотен танк на базата на АрматаБомбер ПАК ДАТранспортник ПАК ТАМиГ-41, насочен към близкия КосмосЕкранопланиПодводници Хаски
417
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 409Защото тези учебници съществуват в болната ти тролска "уста" и ти плащат да лъжеш като евроатлантически демократ.Рюте си го каза официално: "лъжата в политиката не е грях".Въпрос на ценности.Друго неясно?!
416
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Джудже къде е СССР?Пич, с какво се друсаш?
415
11
 
5
 
! Отговори
Джудже къде е СССР? преди 3 години
Русия няма спечелена война до момента. Финландия която е по-малка от България я преби като куче, в Афганистан ги пребиха като кучета, а ако не бяха западните сили и най-вече България сега щеше и да е немска територия. Цар Борис ако знаеше как Руската мечка ще се отблагодари на България задето забави немската армия толкова много да влезе в Русия и тя заради нас влезе в най-лютата зима там, въобще нямаше да си прави трудът а директно щеше да стане истински съюзник на Хитлер, а не формален.
414
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това русофилките сте сериозно душевно болни...
413
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Деня на оръжейника Государят поздрави всички служители и ветерани от военно-промишления комплекс, изпълняващи най-важната задача - създаване на уникални, на нови физически примципи видове оръжия, които са способни да защитят страната. Тук се говори преди всичко за хиперзвуковия комплекс "Авангард" и за хиперзвуковите ракети "Кинжал". Но тук нищо не се казва за най-невидимите, най-тихите и най-ефективните - руските РЕБ-системи, които днес работят в Сирия и са 10 пъти по-добри от пиндостанските
412
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо всички имигрират в тоз прогнил гейски запад, а никой не ходи в Русия щот имали оръжия...
411
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И стандарт на живот като в африканските дръжави. Голяма работа, че имате оръжие...
410
4
 
2
 
! Отговори
Путин преди 3 години
От благодарност ще взема всички руски *** при себе си - в мать Рус!
409
6
 
3
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Путин излезе ли от мазето? Още ли се крие от корона вируса и забърква Новичоци?
408
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 423БЕлгария внася ДОМатките от Турция, С.Македония, а Русия е 1 по износ на зърно В СВЕТА! Винцето ни направихме да не го купуват.БЕлгария изкупува още непроизведени демодирени амерички изтребители, които ако се срещнат със Су-35 или МиГ-31 стават жертви веднага и много ми е мъчно за нашите момчета, които ще ги пратят да гинат от братска ръка заради интереси краварски!
407
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПредложениеПредпочитам да ги завра в твоя моден марков WOW ***! ОК?
406
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Minuva42Швести, още ли не знаеш, че КГБ го разформироваха през миналото хилядолетие, в 1991 г.? Обикновеният руснак пред дилемата "масло или оръдия?" предпочете оръдията, защото без тях няма кой да яде маслото. те са свикнали да живеят небогато, но с достойнство! Питай универсалния министър за какво взеха заем от 5 млрд?
405
3
 
9
 
! Отговори
ъ преди 3 години
МАЧКАЙ ВОВА !!!!!!!!!!!!!!!!.................
404
2
 
8
 
! Отговори
До Гост преди 3 години
Хкрементче, още преди 40 г тук се продаваше съвсем модерната тогава "Вятка". Отвори някой техен търговски сайт и виж какво правят! Освен чисто техни, и много лицензионни машини от най-реномираните световни марки. Но значително по-скъпи!Напиши нещо за ютиите, щом си на ниво битовизми! Мудак ты!Хиперзвукът ги пази от гаддовете! Те това е важното! А иначе по кибрити нямат равни - влагоупорни, ветроупорни, дълги, къси! Я се опитай да запалиш огън с тукашен кибрит!
403
11
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Наври си модерните оръжия в демодирания за... ник.