Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от тази на звука, каза той
Обновена: 19 сеп 2020 17:08 | 19 сеп 2020 16:52, Анисия Иванова
598
Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от "Фокус".

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

"Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител  MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
1
 
4
 
! Отговори
bullshits преди 3 години
Най-модерното оръжие е на 80г и се казва атомна бомба. Единственото доказано оръжие, на което нищо не може да устои. Всичко друго са пари на вятъра и евтина пропаганда. А тези които се връзват и репчат само пълнят гушките на оръжейните комплекси. Защото атомната бомба е измислена от учени и в нея има минимум военни технологии, от нея не се печели, няма производство, не участва в авиошоута. Другите играчки могат да послужат само във филми на Чък Норис.
401
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОТе пускат на всеки, който се съгласи да ги почерпи нещо за пиене или ядене. Даже и на теб биха, нищо, че си гол като пушка.:)))))
400
7
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Хиперзвукови ракети имат, а една нормална перална баучиха ли се как се прави?
399
11
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Аз не съм видял някой да напада Русия и като нямаха най-модерните оръжия. Кгбейска пропаганда без стойност за обикновения руснак.
398
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко мечтания комунистически Китай да "отхапе" Сибир от капиталистическа Русия! Че и Монголия! Ей тъй, да си ги има! Абе инфантилчета, Русия затова ли строи там градове, авиационни и други заводи, мостове, ж.п. линии, централи, университети?Знае ли някое хайванче как Русия придоби Приморския край? Благодарение на един адмирал, Путятин, без пушка да гръмне. Той успя да подпише договор с Пекин, защото китайците водеха Опиумните войни и не им беше до неизползвани територии.Нещо знаете ли за тях?
397
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На улица Хемус в София до 1992г. Имаше цех за кифли с мармалад,пирожки,тригуни, виенски кифли.Цеха работеше без външни обяви и цени, като секретен. Така десетки години всяка сутрин в 4 часа продукцията отлиташе за Кремъл с първия самолет от Москва докарал вестник Правфа, крокодил ,заробежом
396
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия руснаци с модерните оръжия. Ги изхранва България от хлвба, боба , млекото ДОМатките и винцето все е от Белгария и тук там от южната част.
395
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Даже днес класацията е следната:КНРФАЩИндияЯпония Русия ФРГи тнКъде отиде Наглобритания?Какъв клуб G-7? Какви 5 лв?
394
11
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До 420: марш в Азия или Русия тогава. Ако искаш, и в Северна Корея чух, че било уникално. И да не забравиш да вземеш още няколко хладни червеноушковци с теб.
393
11
 
10
 
! Отговори
42 преди 3 години
Само гладният е умен.Деградиралият Запад потъва за сметка на Източна Азия и Русия.Дори западни анализатори не скриват, че икономическият растеж на Азия в следващите две десетилетия ще е още по-бурен. А в десятката на най-развитите страни няма да присъства нито една стеана от Европа, дори и Германив.
392
6
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
рускините по морето са по-евтини от съветски чорпогащник------- Когато си последен герберски роб, и гьзо лизец на банкянския ***, никоя рускиня няма да ти пусне. Най-много някоа изрусена си-Ганка.
391
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Кинжал" от МиГ-31 от височина 22 км и скорост 3000 км/ч се изстрелва със скорост 27 М! Прочетете дефиницията за Мах! И маневрира!Нито един кораб не ще устои! Само най-големите кериъри ще искат 2, за да потънат"---------------------------Мисля, че руснаците няма да си убиват хиперзвуковия "Кинжал", за да топят отановски корита, колкото и големи да са. Многократно по-евтиния хиперзвуков "Циркон" ще свърши отлична работа срещу най-големите кериъри.
390
6
 
9
 
! Отговори
До анонимен 408 преди 3 години
Къф Джуджи бе, пиддер! Не виждаш ли, че са се налепили като мухи на конски? Стотици бази, всички пищят, всички се заканват, хиляди тактически ядрени бомби в Европ - в Гермения, Холандия, Белгия, Италия, Полша, Румъняска, по "Иджиси", кериъри, подводници!И Русия да си трае? Ни ***, ***!"Кинжал" от МиГ-31 от височина 22 км и скорост 3000 км/ч се изстрелва със скорост 27 М! Прочетете дефиницията за Мах! И маневрира!Нито един кораб не ще устои! Само най-големите кериъри ще искат 2, за да потънат
389
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 413Какви извадени от контекста фрази, другарю, баш са си в контекста. Такива "слова" са предназначени точно за мужиците крепостници.А това, че знаеш откъде е и как се казва ордена на Блатная - нямам думи. Явно по цял ден киснете по руските форуми и гледате руски телевизии, вместо да вземете да се погледнете, че сте пълни неудачници.
388
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
408, горната статия цитира извадени от контекста фрази, произнесени от Путин послучай празника на оръжейника. Във видеовръзка Върховният главнокомандващ поздрави с празника автора на хиперзвуковата система "Авангард" Герберт Ефремов. Владимир Путин нарече изобретяването на хиперзвуковата система "Авангард" от Герберт Ефремов, събитие съпоставимо с постиженията на Курчатов и Корольов и озвучи, че го награждава с висшия орден на РФ Андрей Первозванный.
387
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 410"Вперед Расия" ама мизерстват, та вместо "вперед" е "назад".От друга страна нас това ни устройва, защото така рускините по морето са по-евтини от съветски чорпогащник. Да в жив и здрав късия сво*ник.
386
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 409"ицнята" е келнер от Слънчака, дето сега вади кинти към Белгия и Холандия, тъй че не го вземай много на сериозно.:)))))
385
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христовицня, защо според един от учебниците на даскалото за топчии, пробив по фронта на нато се запушва с авиация и артилерия, а според варшавския договор - с тактическо ядрено? "отказалите се" са с толко модерни технологии, че в глобален мащаб са в ролята на квартална битанка на пет мастики, която размахва алуминиев газов пистолет.
384
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно както Лукашенко плаши с измислени външни врагове, точно така и Джуджи напомня за тях, за да отклони вниманието на руснака от собствената му мизерия, и за да му напомни, че е крепостник.
383
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е послание към турция, азербайджан и украйна които обединяват армиите си!!! Не ни нападайте имаме най модерните оръжия!!!! Късно е вече влака тръгна очакваме вече новини за самотбрана, първата новина беше ако някой хвърли ракета на русия ще отвърне със атомна бомба