Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от тази на звука, каза той
Обновена: 19 сеп 2020 17:08 | 19 сеп 2020 16:52, Анисия Иванова
598
Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от "Фокус".

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

"Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител  MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А великата руска минимална заплата мина ли вече 120Е?
361
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Ти си слабоумен бе... къде е България ,и къде е Русия ...Разликата наистина е голяма,,,в полза на България разбира се
360
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой му пука товарищ....Народът ти е *** и беден...И все пак си много ,много назад зад САЩ ....по всичко....
359
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината от нашия народ живее в бедност, тука един шалваропотурник взел да ми разправя за руснаците. Цялалата европейска преса като стане дума за България пише - най-бедната и най-корумпираната страна в европейския съюз. какво ще ми разправяш за русия - глей си працалите и си брой стотинките,таиПанар
358
2
 
12
 
! Отговори
Аха преди 3 години
А нещо друго има ли ?
357
8
 
6
 
! Отговори
sa преди 3 години
Този може за една секунда да изпепели планетата
356
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оръжията не се ядат, а руснаците са все по-гладни и бедни.
355
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече държавите не се атакувар от вън а се рухват от вътре. И в такев случай оръжията ти са безпо нощни. Така както рухна ссср ще рухне и русията.
354
27
 
10
 
! Отговори
42 преди 3 години
Защо пишете глупости? Русия може да не е много богата, но там почти няма гладни и нелекувани, нито бездомни, за разлика от България.Социалната и здравна система са ефективни, не държат никой без работа. Пък тя Русия макар и спъвана и трудно си напредва, също за разлика от нас.Преди 20 г.Русия имаше БВП на Белгия, сега е редом до Канада, но с далеч повече население. Няма да е чудно след 10г. вече да е до япония или ФРГ. Ние вървим по привидно лесен, но погрешен път.
353
2
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
началството подхвърля на миша и коля малко военна риторика и те са напомпани със патриотизъм за дълго забравяйки мизерния си живота защо ли не говори с такова вдъхновение за всичко останало в страната си?
352
6
 
18
 
! Отговори
болен мозък преди 3 години
Виж го това нещастно човече с какво се хвали. Жалка история.
351
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах едни имитационни надуваеми ракети и бронетранспортьори!Изглеждаха модерни, наистина няма други такива по света.
350
5
 
12
 
! Отговори
Дребния преди 3 години
За да ги говори тези неща, явно голямо шубе го гони.
349
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***. С какво се хвали.
348
8
 
4
 
! Отговори
ЦъРъУ преди 3 години
Пък ний иами най мудернити памперси
347
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най модерните оръжия за какво ти да не ***, война ли ще правиш.Не виждаш ли , че водиш най- бедния народ в Европа не ***
346
6
 
20
 
! Отговори
ff преди 3 години
А какъв е стандарта на живот. Дали е най-висок. И още от времето на соца се майтапихме, че руснака (СССР) са като индианци - с гол ***, но въоръжени до зъби.
345
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом имат най-модерните оръжия, защо реваат, че НАТО е на границата им?
344
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
364, преди 50 години доста българи работеха в СССР. Като си идваха в отпуск в България носеха подаръци за близки и приятели. Много често тези подаръци бяха руска тенджера под налягане и руска парна ютия на цена 10 лв.
343
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И какво като ги има тези оръжия."Осигуряват си безопасност. Ако нямаха тези оръжия, отдавна щяха да ги нападнат и да заграбят каквото могат. Имат най-голямата държава в света с несметни природни богатства и апетитите за територията им са огромни. Принудени са да инвестират в разработката на оръжия, което плащат с битови лишения, но са извлекли урока от Втората световна война. Или си силен да се защитиш, или се опитват да те затрият.