За втори ден: Над 6000 нови случая на коронавирус в Русия

Страната отчита сериозен скок на заразените от началото на седмицата
20 сеп 2020 18:12, Красимир Ангелов
64
За втори ден: Над 6000 нови случая на коронавирус в Русия
Снимка: БГНЕС

От началото на седмицата в Русия се наблюдава устойчива тенденция към увеличаване на новите случаи на коронавирус. За втори пореден ден броят на заразените надхвърли 6000 души, съобщава БНР.

Най-много нови случаи са отчетени в Москва, следват Санкт Петербург, Московска, Нижегородска и Ростовска област.

В интервю за телевизия „Русия 1“ кметът на столицата Сергей Собянин обясни увеличаването на заразените с големия брой тестове – близо 70 000 на ден.

Собянин заяви още, че повече от 60 000 московчани са изявили желание да участват като доброволци в третия и заключителен етап на клиничните изпитвания на първата руска ваксина срещу Covid-19 "Спутник V".

По думите на кмета 700 души вече са се ваксинирали и се чувстват добре.

Общият брой на заразените с коронавирус в Русия надхвърли 1 100 000 души. По този показател страната е на четвърто място в света след САЩ, Индия и Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Русия не е славянскаMosq -ва нищо ли не ти говори
46
5
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
И още нещо за каскетите: Русия е на долните места по качество на живота, по продължителност на живота, по свобода на медиите, по заплати и пенсии, по корупция, по бедност, по алкохолизъм, по проституция, по спин. Това е истината за Русия: една изостанала държава от която всеки бяга, а не каквото казват по первый канал или от пасольството. Дори сърбите избраха Запада, дори Беларусците се надигнаха, а Украйна я изгубихте завинаги. Кои са ви съюзниците? Сирия? Иран? Най-мракобесните кoчини.
45
6
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Дори в България, най-бедната страна в ЕС, смазана от 45 години руско робство и 30 години руско-олигархичен посткомунизъм, заплатите са по-високи от колкото в северния фризер. И този факт ви довежда до истерия и отчаяние. Руснаците са се разселили из цял свят, включително в България, рускините са напълнили бардаците на Европа. И няма на какво да ме изпитваш защото имам много повече знания от теб, рублофилче.
44
5
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
До До ЕвроатлантикКакто казах, аз проблеми с различните раси нямам. Рублофилите имате и денонощно ревете как Запада се пълнел с хора от други раси. Обаче като ви кажат, че руснаците също не са чиста раса ставате първи мултикултуристи. Жалка работа. Хайде сега си напрегни малката главичка и помисли защото от цял свят, включително любимите ти руснаци, се редят за западни визи, а никой не иска да живее в блaтная. И не ми говори врели некипели. Фактите са, че дори в България има по-високи заплати.
43
2
 
2
 
! Отговори
До Евроатлантик II преди 3 години
Затова са готини, оригинални! А ние, като сме смес от повече от 50 народи и племена, не сме ли готини?Не се занимавай със сложни за малката ти главичка неща, ставаш смешен! Видял снимка с азиатец и почваш глупаво да се хилиш! *** другаде, да се порадваш на негърчета! Виж, черните момичета понякога са прелестни!Въпрос: ако азиатецът беше японски макак, нямаше ли да се проснеш ничком пред него?
42
2
 
5
 
! Отговори
До Евроатлантик преди 3 години
За евро си ясен, гладен си за евро, ще ти се евро, не ти стигат евро. Ама атлантик? Къде е Атлантика бе, момче? Нещо да знаеш за културата на Западна Европа? За литературата , изобразителното изкуство, за музиката, архитектурата й? Я ми ела да те изпитам! Русия, разбира се,е друга култура, европейска и самобитна. Чисти народи в Европа почти няма. Сещам се за исландците, еускади, донякъде албанците и руските старовери. Може би фините, неомесени със шведи. И какво от това, че руснаците са смесени
41
5
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
До АнонименЕвроатлантиците проблеми с различните раси нямаме. Проблеми с тях имате вие, православните рублофили. Затова само ви припомняме, че руснаците са всичко друго, но не и чиста раса. Сбирток от монголци, варяги, тюрки, угро-фини и т.н., а двете най-големи джамии в Европа са в Масква. Толкова са ги опрашвали монголците през вековете, че дори путин е 1.53 с дръпнати очички :)))
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците са най-мръсните хора на света.
39
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
В Русия преди около два месеца ежедневно имаше над 10 000 случая на заразени, рекордът беше над 11 000 на ден, та какво искат да ни кажат с тези 6000 на ден!?
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идете в англия да видите, че няма една реклама без черен или индиец или паки ;))) Много сте зле това българските евроатлантици ;)))Трябвало е да си останете поданици на султана. И без това сте по - долу и от турчетата...
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че какво като руснаците имат азиатски черти? Италианците и испанците, особено от южните региони са се месили с маврите на поразия и им личи. Българите са се месили и с роми, и с индийци, и в последствие са станали и евроатлантици, а да не забравяме, че и те са славяни(предимно) ТОЕСТ ИМАТ И АЗИАТСКА КРЪВ ;)))Много сте неуки това евроджендърите ;))) Нали точно вие трябва да проповядвате мултикултурализъм бре, пачи ;))) Колко сте неуки ;))) Една опорна точнка не можете да следвате ;)))
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологШведски учени и лекари , трудно се подкупват! Всъщност те нищо друго не направиха освен че спазиха науката от векове за вирусите ! И не те си направиха експеримент, а глобалните далавераджии си направиха експеримент с човечеството.
35
0
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Журналистите не се научиха още, че колкото повече 'заразени' - толкова по-добре!В Швеция, без никакви карантини и маски ! Никога! И без смъртни случаи от седмици.И чрез повече безсимптомни заразявани, вече забравиха за вируса. И никой вече не пише за Швеция по медиите. Защо ли?? Иначе да, в началото на епидемията правителството там направи престъпна грешка със старческите домове и имигрантите , но поне се извини се поправи- и остави епидемиолозите си, да се справят сами, без да им се бърка.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГДР ли дупка от класа тунели под Земята правеха да минат в Западен Берлин а тука ГДР ни се струваше като от друга планета.Смятай ние къде сме били с бая Тодар.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не е ли ирония на съдбата, че СССР се разпадна, а Европа се обедини и всички драпат да са в ЕС и бягат от Русия. Никой не обича златната орда. Защото тя е наследничка на заветите на Чингиз Хан: или ще си ми вечен васал или ще те унищожа. В Русия няма референдум за излизане като в ЕС. Най-много да ти пратят танковете като в Чечня.
32
9
 
5
 
! Отговори
Русия не е славянска преди 3 години
И последно да добавя, че Русия е създадена от варяги, а александър невски е бил васал на мюсюлманите и монголците и е водил войни СРЕЩУ европейците. Някои неща никога не се променят! Добре че българите са били така добри да цивилизоват ордата, като й дадът писменост. Най-голямата джамия в северното полукълбо е в Москва, а в Сибир само китайчета и монголчета има.
31
8
 
6
 
! Отговори
Русия не е славянска преди 3 години
В русия мoнголоидите са преобладаващи. Само вижте шойгу, ленин или путин. Ниски злобни джуджета с дръпнати очички. Къде видяхте европейци в блaтная? Нито като поведение, нито като светеоосещане са европейци. Заплашват съседите си и се държат като орда. "Или ще си ми васал или ще те унищожа". Философията на всички монголци. А през ВСВ на Източния Фронт са докарвали монголци от степите в конски вагони. Райхстага е щурмуван от мoнгoлци - вижте добре кадрите! Знамето веят дръпнати солдати!
30
4
 
3
 
! Отговори
CHIVAS преди 3 години
до 32:никой не се присмива бе просто казах че е факт че Славяните са Монголоиди по произход кой се присмива? плюс това жена ми е Виетнамка
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че Русия не може да произведе дози за всички достатъчно бързо. Никоя държава не може. Мисля че Астра-Зенека (примерно) бяха започнали масово производство още на етап 1-2. Което естествено обезмисля 3я етап, защото няма как да се коригира каквото и да е по ваксината. Има си физическо време за производството на лекарствата и то за съжаление не е на наша страна. Дори утре 100% от московчани да поискат ваксина, тя ще дойде чак ноември-декември. Скапан вирус.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнали да се присмиват че имало монголоиди в Русия.в ес има над 130 милиона африканци южна азия и от де ли не ами в България р.а ле ча...е колко са след 50 ще са мнозинтво у БГ-то