Кремъл: Навални е свободен да се върне в Русия, ако желае

Песков не вярва Париж да е разпространил какво са казали Путин и Макрон
23 сеп 2020 16:52, Елка Василева
25
Кремъл: Навални е свободен да се върне в Русия, ако желае
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че руският опозиционер Алексей Навални, изписан от болница в Берлин след отравяне според лекарите му с "Новичок", е свободен, ако желае, да се върне в Русия, предаде Франс прес.

Що се отнася до завръщането му в Москва, той е свободен, като всеки руски гражданин, да го направи по всяко време, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски информационни агенции.

При всеки случай е много добре, ако пациентът наистина оздравява. Пожелаваме му бързо възстановяване, добави Песков, който не спомена поименно нито опозиционера, нито руския президент Владимир Путин.

Още по темата
Песков коментира и статията във френския в. "Монд", в която се твърди, че Путин се изказал презрително за опозиционера в разговора с френския си колега Еманюел Макрон и заявил, че в миналото той вече се е правел на болен и е извършвал незаконни действия.

Според Песков вестникът няма как да е разполагал с достоверна информация за разговора, а във формулировките на казаното от Путин има много неточности. Не ни се вярва Елисейският дворец съзнателно да е разпространил в пресата записа на разговора между двамата президенти. Франция не може да направи такова нещо, дори не ни се иска да допуснем такова нещо, изтъкна Песков.

В Кремъл не виждат преки обвинения срещу Русия в заявеното от Макрон по ситуацията с "берлинския пациент", каза Песков, коментирайки изказването на френския президент пред Общото събрание на ООН.

В навечерието на сесията на ОС на ООН Макрон заяви, че Париж призовава Москва да хвърли пълна светлина върху опита за убийство на политическия опозиционер, използвайки нервнопаралитичното вещество "Новичок".

Говорителят на Кремъл подчерта, че отровно вещество от групата "Новичок" може да бъде синтезирано в много държави и често не е възможно да се установи произходът му.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
окн преди 3 години
Деликатна тема.
22
1
 
2
 
! Отговори
Истинският преди 3 години
Новичок го чака.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не ни се вярва Елисейският дворец съзнателно да е разпространил в пресата записа на разговора между двамата президенти. Франция не може да направи такова нещо, дори не ни се иска да допуснем такова нещо, изтъкна Песков."А защо просто не публикувате стенограмата на разговора в частите за които става дума, г-н Песков, вместо да "вярвате" или "не вярвате"?Би трябвало да е сравнително елементарна процедура като се има предвид че разполагате с тях (както се вижда и от приказките за "неточности")
20
1
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Мейнстрийм Медиите сами се вкараха в л....та , през последните години. И никой не им вярва за нищо вече, дори някой път по случайност да напишат някоя истина. Докараха я до ниво дори по-долно от путиновите медии. Жалко самоубийство. А цивилизования свят без авторитетни и отговорни медии е заплашен от рухване. Или точно това се цели????
19
2
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До 7 АнонименЗа какво спасяване на СП2 говориш. Та той Тръмп го спря много преди случая с Навални . Не знаеш ли? И случая с Навални няма връзка!!! Защото Тръмп е агент на Путин, нали?!:)
18
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 3 години
Да не луд да се върне !
17
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На жената на Навални, може би, повече ще й хареса възможността да живеят на Запад...
16
3
 
4
 
! Отговори
До ?? преди 3 години
А ти защо браниш Пyтя?!!
15
6
 
3
 
! Отговори
Марина преди 3 години
По-добре да остане в Германия или да отиде в Щатите при господарите си, по чиято задача е бил траванулиран малко, не до смърт. Смешното нещо "новобранец". Всички отровени са живи .
14
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
За може този път да го отровят по качествно хахахахах
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия руснаци съвсем се смахнаха.Кой кога е пъдил Навални, че сега да го канят обратно?Руска му работа, те с неадекватни.
12
10
 
4
 
! Отговори
Камбата преди 3 години
Навални е отровен от британските служби. Номерът им обаче взе да не минава. Стават жалки.
11
6
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Разбира се, добре дошъл е пак в Русия - този път дозата Новичок ще е по-достатъчна ! И без това Навални сам се е отровил, ще му помогнат с допълнителна доза.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До??Просто са от един поляритет. А те се подкрепят.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми щото трябва да довършим започнатото
8
9
 
5
 
! Отговори
?? преди 3 години
Не разбирам каква е ролаята на зелените тролчета по-долу, все едно са изкарали някоя и друга незабравима нощ със Навални и го бранят като да са станали интимни другарчета?
7
6
 
7
 
! Отговори
От Кремъл със смях преди 3 години
Любимия им про-западен шут вече им липсва.Определено от Кремеъл оценяват скеча със участието на западните служби!Къде другаде ще видят такива измислици-недомислици?
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремъл защо кани Навални сякаш е бил обявен за персона нон грата преди това ?Явно е гузен и сега се прави на божа кравичка само и само да спаси СП2 !
5
4
 
17
 
! Отговори
Пyтя преди 3 години
Навални е свободен да се върне в русия, имаме още Новичок, готови сме да го посрещнем както подобава.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да слушаш лъжите на Путин е все едно да слушаш как сериен убиец се обяснява, че оцелялата жертва сама е посегнала на живота си.