Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"

"Хубава версия", пише иронично опозиционерът
23 сеп 2020 11:00, Нели Христова
450
Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"
Снимка: Instagram

В телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон Владимир Путин е предположил, че опозиционерът Алексей Навални може и да се е отровил сам с "Новичок", съобщават от в. "Монд". Руският президент говорил с презрение за отровения активист и го нарекъл  "обикновен размирник в интернет, симулирал и преди различни болести", съобщи на сайта си BBC.

Разбира се, тази версия не остана и незабелязана от самият Навални, който публикува шеговит пост в Instagram.

"Хубава версия. Според мен заслужава най-внимателно проучване. Сварил съм си "Новичок" в кухнята. Тайничко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се разбрал с жена ми, с приятели и колеги, че ако здравното министерство настоява да ме откарат за лечение в Германия, в никакъв случай да не допускат това. Да умра в болницата в Омск и да се озова в моргата в Омск, където да заключат: "Поживял си е, стига му толкова" - ето крайната цел на хитрия ми план", иронизира Навални.

"Путин обаче ме надхитри. Не му минават такива. В крайна сметка като глупак съм лежал 18 дни в кома, без обаче да постигна своето. Провокацията не успя!", пише опозиционерът. 

Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални. Според екипа му виновник за това не е чаят, който опозиционерът е изпил на летището в Омск, а бутилки вода в хотелската му стая. Разследващите в Германия настояват и за връщането на дрехите, с които е бил облечен Навални, когато се е почувствал зле. Те са били отнети от руските власти преди активистът да бъде изпратен за лечение в Берлин. В самолета той е бил качен гол.

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "Новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Освен това той подхвърлил да се провери версия, според която случилото се с Навални било свързано с Латвия, където живеел един от разработвалите "новичок".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
383 Много ти увира главата от опозиция, в Русия никога не е Имало такава, защото Путин убива противниците си.Русия не познават демокрация та, от монархия "скочи в диктатура, където е и до днес.Посто замени комунистическата, с диктатура та на Путин.
320
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само жалък лъжец може да твърди такова нещо.Кой би си играл със смарта, за да уличава в лъжа някого, за когото всички знаят, че лъже и избива противници те си.
319
5
 
14
 
! Отговори
Братски шпионаж преди 3 години
Руските дипломати Сергей Николашин и Вадим Биков изгонени заради саботажи и F-16. Навални се е самоотровил, а България се самошпионира и сама си прави атентати във военните заводи.
318
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Опозицията/369В Русия все пак се чува за опозиция. Ти за опозиция в немско чул ли си?
317
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам от белоруското КГБ да публикуват прихванат разговор между Навални и неустановено лице от Латвия с инструкции как да си направи Новичок в хотелската стая и да се самоотрови. Белоруското КГБ доказаха че са много добри в подслушването на целия свят. Лукашенко е много задължен на Путин и със сигурност ще му удари една рамо заради Навални.
316
5
 
10
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 378,То пък в Русия обикновените руснаци да не би да забогатяха? Путин и приближените му олигарси си трупат пачките, пък обикновения руснак от чувство за безнадеждност става се пропива и алкохолизира.
315
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите са сред жителите на ЕС, които имат най-големи проблеми при плащането на битови сметки - за ток, вода и парно. 27,6% от хората в страната имат просрочени задължения за комунални услуги, като по този показател сме на второ място в ЕС, показват данни на Евростат
314
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
путин е най сериозният лидер ... всички останали са гугутки ...истински мъжкар .. от колко год запада се опитва да разруши и разграби Русия и не може ..само Елцин беше предател ... В БГ КВО СТАНА ..народа забогатя ли ... само Гербери и комунисти и ДПСари са ОК политиците и обръчите около тях..нормалният човек е собственник на кафене или шкембеджилница и изнемогва ..слагайте минуси продажници ..лижете гозъовете на запада ..ходете да им миете чиниите за 800 евра
313
6
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Аз принципно далеч не съм привърженик на Путин, ама тук с тоз Навални нещо не се връзва. Твърди се, че Путин поръчал отравянето му, понеже бил критик и опозиция. Да, ама Навални досега на избори не се е явявал дори, пък в нета има и други критици на Путин. Истинските опоненти на Путин и приближените му олигарси, които имат, харизма и прокламират идеи за намаляване на социалното неравенство, са други- например Сергей Фургал, Платошкин, Грудинин и др. Досега никой от тях не е отровен.
312
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жидът Путин-Шаламов самоуби бая народ. Но така е в тази губерния... нефтът - на евреите, пазарите - на кавказците, гражданство - на азиатците. Белите кучета ги яли, понякога буквално. А в България има голямо количество путинофили. Което ще рече, че си имаме доста юдофили. За които един чужденец поставен за президент на Русия олицетворява руския народ. И около него само ***.
311
6
 
8
 
! Отговори
Жужето преди 3 години
Да се мъчи от същата отрова като Навални.
310
5
 
9
 
! Отговори
Путин преди 3 години
е терорист може да твърди каквото си иска.Човека умира от отровата , а терориста злобее
309
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е полезен за Путин.Все някой трябва да е опозиция ! Това важи за нормалните държави .
308
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мелани Между другото ,завода за прочутите литовски шпроти ,вчера фалира !
307
11
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Тоя на снимката вече е разбрал, че господарите му от Вашингтон и Лондон хич няма да му цепят басма и ще го пренисат в жертва в най-удобният за тях момент. Предателите не се зачитат за хора от абсолютно никой! !
306
10
 
15
 
! Отговори
Опозицията преди 3 години
В Русия няма опозиция, Путин я е ликвидирал.Затова , че няма друго мнение, друга алтернатива - там са бедни и нещастни. Там корупцията е на ниво милиарди долари- трилиони рубли.Който каже нещо - изчвзва или го тровят с Новичок, Полоний или просто го застрелват.
305
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални изглежда като нашите трима г-лу-паци от н.н. "протести".
304
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя си изглежда като нашите...
303
7
 
9
 
! Отговори
Невзрачен преди 3 години
дребен, вреден, кремълски ***,самоназначил се за цар на Империята на Злото.
302
1
 
8
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
До Факт:Що не глътнеш малко Новичок , пък от Омската болница като те спасят, ще станеш много известен и много умен, разбира се.