Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"

"Хубава версия", пише иронично опозиционерът
23 сеп 2020 11:00, Нели Христова
450
Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"
Снимка: Instagram

В телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон Владимир Путин е предположил, че опозиционерът Алексей Навални може и да се е отровил сам с "Новичок", съобщават от в. "Монд". Руският президент говорил с презрение за отровения активист и го нарекъл  "обикновен размирник в интернет, симулирал и преди различни болести", съобщи на сайта си BBC.

Разбира се, тази версия не остана и незабелязана от самият Навални, който публикува шеговит пост в Instagram.

"Хубава версия. Според мен заслужава най-внимателно проучване. Сварил съм си "Новичок" в кухнята. Тайничко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се разбрал с жена ми, с приятели и колеги, че ако здравното министерство настоява да ме откарат за лечение в Германия, в никакъв случай да не допускат това. Да умра в болницата в Омск и да се озова в моргата в Омск, където да заключат: "Поживял си е, стига му толкова" - ето крайната цел на хитрия ми план", иронизира Навални.

"Путин обаче ме надхитри. Не му минават такива. В крайна сметка като глупак съм лежал 18 дни в кома, без обаче да постигна своето. Провокацията не успя!", пише опозиционерът. 

Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални. Според екипа му виновник за това не е чаят, който опозиционерът е изпил на летището в Омск, а бутилки вода в хотелската му стая. Разследващите в Германия настояват и за връщането на дрехите, с които е бил облечен Навални, когато се е почувствал зле. Те са били отнети от руските власти преди активистът да бъде изпратен за лечение в Берлин. В самолета той е бил качен гол.

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "Новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Освен това той подхвърлил да се провери версия, според която случилото се с Навални било свързано с Латвия, където живеел един от разработвалите "новичок".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 1 август 1995 г. с усъвършенстван "Новичок" е убит в Москва бинесменът Иван Кивелиди. На следващият ден умира неговата секретарка, която е почиствала неговия офис. Няколко дена по-късно умира паталогоанатомът, който прави аутопсия на Кивелиди. Случаят се разплита. Химикът Леонид Ринк произвезжда дериват на "Новичок" нелегално и го продава на хора от криминалния свят на цена 1800 долара за е ампула. В случая от 30 мг "Ново-Новичок" нанесен на телефонна слушалка умират трима души
280
1
 
2
 
! Отговори
ьес 07 преди 3 години
Да питаме македонците? Да не са те отровили Навални?
279
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самагонец си е сварил..
278
2
 
13
 
! Отговори
Путин преди 3 години
А каква е тая некадърна отрова, дето вече втори човек не може да отрови?
277
3
 
6
 
! Отговори
Откъде цитират? преди 3 години
Говорителят на Кремъл: "Не ни се вярва Елисейският дворец съзнателно да е разпространил в пресата записа на разговора между двамата президенти. Франция не може да направи такова нещо, дори не ни се иска да допуснем такова нещо".Оказва се, че щом е за русофобска пропаганда, всичко е възможно.
276
8
 
7
 
! Отговори
CASE RESOLVED! преди 3 години
Навални като е чул бай Дончо какви ги плеще е решил да се отрови, но като всяка про-западна поставена фигура и затова се е оказал напълно некомпетентен.За да замажат ситуацията западните служби обилно омазват случката с фентъзи елементи английски стил - отровнни вещества за масово поразяване за хорър ефект.Като се опитват да постигнат банален ефект (за пари ли - за нооого ли?) - нелоялна конкуренция на пазара на енергийните суровини....
275
10
 
21
 
! Отговори
Краваромраз преди 3 години
СТИГА АМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА И НОМЕРА!
274
6
 
13
 
! Отговори
Хайли лайкли преди 3 години
Айде следващия сезон - приказки от 1001 нощ западните служби ще ни разкажат как руснаците не са успели да утрепат със неутронна бомба - 30 Мегатона поредния про-западен *** а те са го върнали от отвъдното.:):)
273
5
 
12
 
! Отговори
Казанджията преди 3 години
Тоя алкохолик се е оитал да превари ТРОЙНОЙ.Про-западните опзоционери и за това не стават обаче- натровил се е като типичен селски терикат.
272
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата постановка е един евтин политически цирк.
271
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До слаб 2=ВСЕКИ алкохолик реално сам се трови.
270
2
 
6
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Скрипалите ги отнема!Двама от ДРУ в Лондон,мазали дръжките на бравите и ги нема.Друг найдел парфумче на улицата и го дал на каката и тя скрипалка...Вовката требе да вземе мерки,че колко лежачи в ГРУ в Москваима не може един льольо да пратят при свети Петър,направо си е за смех!Щял да се върне в Русия и там ще загине от удавяне-от заплюването му от нормалните руснаци...Чакат го.Преди излитане може да посети скрипалите,ако са налични някъде...
269
13
 
12
 
! Отговори
слаб 2 преди 3 години
Нали Кремъл разправяше че Навални не бил отровен. Сега пред фактите решиха да разправят, че сам се отровил. Как да им вярваш? Не ги ли е срам?
268
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални."Новичок има в организма му само на хартия. Ако беше Новичок тоя в момента щеше да храни червеите.
267
4
 
6
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Пак театър.На Медведев,Лавров ,Навални децата живеят и учат в Америка.Парите на Русия и те са там..Някакви сериали въртят,скоро ще стане ясно,защо.С нищо не е променил Навални съдбата на корумпираните чиновници-живеят в охолство и не си крият дори.Народа сам ги храни и избира.Няма вече да има революции.Никъде.Само шум.В България нали е така? Няма мърдане.
266
10
 
11
 
! Отговори
Жалки преди 3 години
Путин се оля. Защитниците му стават жалки чудейки се какво да измислят, за да отвлекът вниманието ни от тази глупост.
265
13
 
12
 
! Отговори
Немытая преди 3 години
Да слушаш лъжите на Путин е все едно да слушаш как сериен убиец се оправдава, че оцелялата жертва сама е посегнала на живота си.
264
4
 
5
 
! Отговори
смях преди 3 години
За боко ще остане ли новичук?мухахахахха
263
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станаха размириците в Беларус . САЩ с нетърпение чакат новия бюджет и да включат новите санкции срещу СП2 в него . Уж се заговори за някакъв напредък по отношение на Донбас и Луганск . Меркел , Курц и редица други европейски страни подкрепяха СП2 И тогава Путин решава -" да ликвидираме Навални с Новичок" и разбира се всички в един глас започнаха - нови санкции за Русия , спрете СП2 няма абсолютно никаква логика
262
7
 
15
 
! Отговори
сериозно преди 3 години
Хайде стига сте ни занимавали с този шут !!!