Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос

Той призова Русия да предотврати конфликта между САЩ и Китай
25 сеп 2020 14:54, Нели Христова
142
Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос
Снимка: БГНЕС

Първият президент на СССР заяви, че Русия трябва да предотврати развитието на конфликта между САЩ и Китай, предаде ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която настоява за разчупването на цялата рамка на ядреното разоръжаване, води света към стратегически хаос и несигурно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се увеличават. Ето защо са необходими все повече усилия за твърдото поставяне на ядреното разоръжаване на водещо място в международния дневен ред. Това е проблем, който Русия като ядрена сила трябва спешно да реши”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи”.

Той отбеляза, че в съвременния свят политиката на конкуренция и политиката, балансираща на ръба на военния конфликт, трябва да отстъпят място на сътрудничеството в икономическата и хуманитарната сфера.

Пандемията от коронавируса изостри конфронтацията между САЩ и Китай и Русия трябва дипломатично да предотврати ескалацията на този конфликт, предупреди Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен конфликт, възникнал в резултат на засиленото напрежение между САЩ и Китай. Никой сценарий за развитие на биполярен конфликт не може да бъде положителен от гледна точка на международната политика. В края на 80-те години принципът на новото мислене наистина намери своето приложение и доказа своята ефективност в прекратяване на студената война “, каза той.

“Беше трудно, но се превърна в прецедент за добро сътрудничество. След като САЩ и Съветският съюз за първи път постигнаха важно споразумение за ядрено разоръжаване, човечеството всъщност осъзна възможността за мирно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било разумно Русия да се върне към новото политически мислене и да си постави за цел дипломатически да предотврати нов биполярен конфликт между САЩ и Китай “, обобщи Горбачов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
19
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Най-плиткоумния политик в световната история! Ако въобще тоя м..ухъл можем да го нарече политик!
98
10
 
5
 
! Отговори
ГОРБИ Е ПРАВ преди 3 години
Горби наистина постигна разведряване и края на Студената война, но никой не може да отклони примитивните крепостни феодали, които са поели пътя към Армагедон, защото времето на сблъсъка, който те ще започнат срещу Космическа Америка, е близо...
97
1
 
7
 
! Отговори
Вертолейшън преди 3 години
Горби..........да беше узаконил Проституцита, вместо да изкореняваш лозята......
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се е охранил толкова това не е ли нездравословно. Прилича на некой галеник на съдбата но в ада да гори дано както и всички мутри и шайката.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно обратното политиката на Горбачов доведе света до небивал хаос. Неговата политика потопи източно европейските страни в либералната демокрация от която няма по голямо зло на света. Трябваше да стане християндемокрация както беше при Кол но Меркел избра Обама и либерализма и сега пак сме в комунизма с тея глупави маски ...
94
6
 
8
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Ани:"Намяше мутри и убийства"? Ти глупава ли си, или кьорава?
93
4
 
15
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Присмял се хърбел на щърбел! А неговата политика не разсипа ли света? Май по-добре бяхме без неговата перестройка!!! Е не можехме да се разхождаме насам-натап, но нямаше мутри и убийства, отвличания и наркотици! децата ни играеха свободно.... Морето ни беше чисто и хубаво, а сега е бълвоч!!!
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слабоумникът горбачов не може да се мери с изрязаните нокти на тръмп...
91
6
 
14
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
До Пенсионер53 ..аз пък имам три коли и нова Шкода от магазина но това не ме прави шастлив сравнявайки сега и тогава...и виждайки в какво време ще живеят децта ми.....ако някой си мисли че комунизма щеше да спре прогреса е в голяма заблуда...но със сигурност щеше да има сигурност ред спокойствие и сити хора....
90
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Горбачов освободи васалите на СССР, браво за това!Ама баш пък той да обвинява Тръмп за хаос!?Ай сиктир, Горби!
89
5
 
18
 
! Отговори
Жалък Украински преди 3 години
евреин !!!!заради тази юдо-масонска, екологична твар бяхме на купони 1990 - гадината поиска от нас да плащаме за руския нефт и газ в долари - ето така сринаха България !!!
88
2
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
*** соpocoид
87
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Всъщност, сега си давам сметка, че Горбачев е първият *** в света. Факт! Ще гори в Ада тази гнидa.
86
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перестройка, а...Bъшльo!
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христовпо скоро на тамян
84
0
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Горбачов се мъчи да убеди себе си, че не е абсолютен фалш и ***
83
0
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Мирише на нафталин...
82
4
 
6
 
! Отговори
Остап Бендер преди 3 години
До анонимен 75.Нека ги разграничим : Горбачов по скоро от простотия ,наивност и мания за величие остави на САЩ да ликвидират соц.лагера,докато Елцин целенасочено изпълни американска поръчка да ликвидира СССР (Руската империя,която другият предател Ленин разруши,а Сталин възтанови,но с жестоки средства.Така че пияницата Елцин се оказа най големия предател в човешката история.
81
8
 
4
 
! Отговори
SeSeSeRe преди 3 години
По каква точно причина Горбачов си мисли, че Русия има някакъв принос в цялата схема? Е... освен че е станала заден двор на Китай под мъдрото ръководство на ВВП.А пък още повече ми е чудно що него псуват за разпада на СССР - сякаш той нещо направи, освен да признае очевидното. Не псуват хаоса на Хрушчов, застоя на Брежнев, ония сенилните старци от Петилетката на Пищните Погребения... а именно Горбачов, при който нищо вече не можеше да се спаси
80
8
 
3
 
! Отговори
gorbach преди 3 години
Горбачов има смелостта да каже че царя е гол, т.е. СССР е фалирала. Едва ли е допускал, че лавината ще се отприщи и ще помете СССР. Целта му е била да Имитира ленински HEП, да създаде/легитимира класата на "истински СССР мутри/олигарси"