Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос

Той призова Русия да предотврати конфликта между САЩ и Китай
25 сеп 2020 14:54, Нели Христова
142
Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос
Снимка: БГНЕС

Първият президент на СССР заяви, че Русия трябва да предотврати развитието на конфликта между САЩ и Китай, предаде ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която настоява за разчупването на цялата рамка на ядреното разоръжаване, води света към стратегически хаос и несигурно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се увеличават. Ето защо са необходими все повече усилия за твърдото поставяне на ядреното разоръжаване на водещо място в международния дневен ред. Това е проблем, който Русия като ядрена сила трябва спешно да реши”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи”.

Той отбеляза, че в съвременния свят политиката на конкуренция и политиката, балансираща на ръба на военния конфликт, трябва да отстъпят място на сътрудничеството в икономическата и хуманитарната сфера.

Пандемията от коронавируса изостри конфронтацията между САЩ и Китай и Русия трябва дипломатично да предотврати ескалацията на този конфликт, предупреди Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен конфликт, възникнал в резултат на засиленото напрежение между САЩ и Китай. Никой сценарий за развитие на биполярен конфликт не може да бъде положителен от гледна точка на международната политика. В края на 80-те години принципът на новото мислене наистина намери своето приложение и доказа своята ефективност в прекратяване на студената война “, каза той.

“Беше трудно, но се превърна в прецедент за добро сътрудничество. След като САЩ и Съветският съюз за първи път постигнаха важно споразумение за ядрено разоръжаване, човечеството всъщност осъзна възможността за мирно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било разумно Русия да се върне към новото политически мислене и да си постави за цел дипломатически да предотврати нов биполярен конфликт между САЩ и Китай “, обобщи Горбачов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Хей ПРЕДАТЕЛЮ на СССР! Сега ли ти светна че " Демокрацията" е една голяма лъжа? Некадърници като това ДЕДЕ щото имало огромен паричен ресурс и само Те и ТОЙ могат да управляват всички и всичко?Гледах на времето през "перестройката" ти преговорите между теб и Рейгън...Той не беше голям "политик"! СЪВЕТНИЦИТЕ МУ БЯХА В ЯАС ЧЕ СИ ПОДАТЛИВА НА ПОДКУПИ "ЛИЧНОСТ" Другарю ГОрби! Така те наричаха тогава! Продаде се за 30 Сребърника като Юда! ДА ГОРИШ В КАЗАНА С КАТРАН ПРЕДАТЕЛЮ!!!!!!
58
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горбачов беше белязан(белега на темето му изобразяващ Америка), както във филма "Матрицата".Трябвало е да се случи "Перестройката".Когато една система води до загуби, то тя се саморазрушава.Умен и тактик е Горбачов.
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с Горбито.Първото нещо, което направи Тръмп е да спре грантовете за такова организации като "Америка за България". Затова го недолюбат нашите "димукрати" и най-вероятно предателя Горби.
56
0
 
6
 
! Отговори
ммухаха преди 3 години
До хахаКво е тва "хипипитам", бре? Цензура ли има? Тия цензурираха половината БГ речник.
55
3
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Тоя е заприличал на хипипитам:)
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ Хаос се изказва за мистър Хаос.
53
1
 
16
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
По-голям хаос в Света от политиката на Горбачов едва ли някой друг ще може да предизвика по мирен път......................
52
7
 
8
 
! Отговори
Очевадно... преди 3 години
Ами то точно това е целта Гърби.Разбира се че политиката на САЩ води света към хаос.В момента САЩ са потънали в хаос.Спада стандарта на живот.Хората все повече ги мързи да работят. Малцинствата се бунтуват. Компаниите безсрамно забогатяват.Политиците са неадекватни...Ако някоя страна отбележи икономически възход и заяви претенции за световно лидерство - със САЩ е свършено. За това се водят икономически войни с Китай... затова Европа се пълни с емигранти... затова имаше Ислямска държава...
51
24
 
11
 
! Отговори
ддд преди 3 години
ако не беше този човек сега още щяхме да живеем като преди 89 г. в каменната ера.99% от пишещите си нямат представа за какво става въпрос, но плюят по него.
50
18
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Горбачов има смелостта да каже че царя е гол. Едва ли е допускал, че лавината ще се отприщи и ще помете СССР.Целта му е била да разхлаби малко хватката около врата на мужиците.
49
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До *** 43 Е, не съм сменил трабанта за мерцедес , а със почти нов Сеат Ибиса и това ме устройва напълно.И това ми е четвърта кола. Сменил съм и 4 мотора.Какво да се прави ? Съдба!
48
12
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 34 А нашия президент за антидържавна дейност кога ?
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВсичкиРушофилЕ да си направят тату с Горби.вансеремос!!!
46
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше той и великия Рейгън още да миришем пияна рубаЖка.
45
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек спаси половин милиард души от комунизма амин!
44
9
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
този хаос го докара ти като подписа с реигън споразумение което никои вече не сиспомня камо ли да се изпълнява
43
7
 
32
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
*** ***,продаде си *** продаде хората..а те си мислеха че ей ся веднага сменят Трабанта с Мерцедеса и хукват по Пунта гана и Малдивите и кой от кой по-богат.А тези на които се продаде, стиснаха и западняка за топките щото вече и той остана без алтернатива.Ай ся отивайте да скачате и да викате СДС, да протестирате смешници.Имало номенклатура,сега е в пъти повече,закона не бил за всички сега е само за някои. Не можело да се протестира сега като протестирате да не би да има файда.
42
4
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
По-младите дали са наясно кой го казва ?!
41
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изчадие на ада още ли е живо.
40
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24не си прав само в едно -Горби можеше да спаси Русия, но се продал на запада. Путин е получил в пъти по-тежко "наследство", но се справи ...Да, и не бъркайте- Богата държава не значи ,че народа е богат