Претърсиха апартамента и запорираха сметките на Алексей Навални

Причината е дело заради материал от 2019 година
25 сеп 2020 12:21, Нели Христова
62
Претърсиха апартамента и запорираха сметките на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Алексей Навални се възстановява от отравянето с "Новичок", но проблемите му не свършват. Според информация на говорителката му, неговите банкови акаунти са били замразени, а апартаментът му в Москва е бил претърсен.

Активите му са запорирани на 27 август във връзка с дело, заведено от кетъринг компанията на Московското училище, каза Кира Ярмиш във видео, публикувано в Twitter в четвъртък. Политикът и неговите съюзници са замесени в дългогодишен спор с компанията.

"Това означава, че апартаментът не може да бъде продаден, дарен или ипотекиран“, казва Ярмиш.

През октомври 2019 година съдът в Москва реши, че Алексей Навални, неговата Фондация за борба с корупцията и съюзничката му Любов Собол да заплатят 1,4 милиона долара като обезщетение за клевета на компанията и причиняване на морални щети. Групата бе помолена да изтрие видео, в което поставят под въпрос качеството на храната, сервирана в училището. 

Ярмиш допълни, че съдът е решил да потърси още 88 милиона рубли от Навални, Собол и ФБК. "Това е сумата, която те изчисляват като пропусната печалба от Московското училище заради прекратяването на договор за осигуряване на храна. Reuters се опитва да се свърже с училището и на деветте телефона, които са посочени на сайта му. Отговор получава само на единия, но жената, която се представя като счетоводителка, затваря веднага щом разбира, че разговаря с журналист.

Навални и неговите съюзници отдавна са трън в очите на президента Владимир Путин, организирайки големи протести в Москва през 2019 г. и продуцирайки видеоклипове, обвиняващи видни политически фигури в корупция. Негови поддръжници твърдят, че съдебните дела и полицейските набези срещу Навални и неговата фондация са част от координирана кампания за осакатяване на техните дейности. Руските власти отричат тези обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От моя гледна точка Навални е обикновен предател като госпожа йес, Костов , Борисов и голяма плеяда подобни.Обича парите и алкохола и не обича да плаща , а гледа далавера да има.Целия му цирк е долнопробен .
33
12
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ахахахха, умрях да се смея. С какво точно е могъщо Кремлинското джудже? Страх го е да бие от чужди чаши и си нови своя. Ох каква мощ. А военната техника от Втората Световна Война. Не ми говори да измислените им хиперсоник ракети.
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От моя гледна точка Путин е предател и мъчител на руснаците, а Навални е патриот. Ленин и Сталин също са били предатели. Обещавали са хляб на руснаците, а са им взели земята. Путин много неща обещаваше, но нищо не изпълни, само краде.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоним руските шпиони, а западните агенти и разузнавачи са в Русия и работят.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не обича предателите, а само ги използва, докато вършат работа. После ги стрелят зад снегорина.
29
9
 
3
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 3 години
НАВАЛНИ да не се връща никога повече в руския фризер! Ще го убият като Немцов! Долу руското БСП!
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокo, сега Путин ще каже, че Навални сам е претърсил апартамента си.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политизира се един криминален случай на злоупотреба с обществени средства и грубо нарушаване на демократичния ред и демократичния закон.
26
5
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Империята отвръща на удара! Малкия човек с голямо его не обича опоненти.
25
1
 
4
 
! Отговори
Боце преди 3 години
Не се пикa срещу ветъра.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно........всичките негови "разследвания" са чисто проба компромати, скалъпени с помощщта на тая мария певчих, която и сигурно е спомогнала за "отравянето" му!!! И понеже всичко е скалъпено, той губи в съда и сега ще си плаща за ***.га.риите! Даже "отровените" му *** ще му вземат! Той затова си инсценира и "отравяне", което може и да е било без негово съгласие, но това вече няма значение! Да се благодари, че не стана "сакрална жертва"!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Русия клекне на САЩ американците първо ще похарчат тоя!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По скоро заради проблемите с делото е целия цирк който разигравава Навални. А останалите добавят и свои игри. Но мисля че като политик не е толкоз влиятелен за да се занимават с неговата лична персона.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Навални воскресе!-Воистина воскресе!
20
2
 
9
 
! Отговори
НОРМАЛНИТЕ ХОРА преди 3 години
съветват да не се прекалява с алкохола, особено преди полет...
19
3
 
7
 
! Отговори
ТОЗ КАТО ХРИСТОС преди 3 години
умрял и възкръснал. само никой не е видял нито умирането, нито възкресението. ВЕРВАЙТЕ МИ....
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите думи след комата били: Ба мама му, няма да пия нииииикога повече, много ли се излагах
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада и България, като васална държава гони руски шпиони, а Навални, като западен шпионин никой не го гони от Русия. Това е демокрация. Нека се учат на демокрация от Русия.Навални е новият Щирлиц.
16
2
 
9
 
! Отговори
ТОЯ МУ СПРЯХА ПАРИТЕ преди 3 години
от чужбина и се видя в чудо как да се измъкне от РУСИЯ и да може пак да е полезен на ЗАПАДА. ПУТИН - хубав, лош за руснаците си е най-доброто за момента. И разни НАХАЛНИ уж борци с олигархията само мътят водата за да влезе западната олигархия в руските земи. не че не са там и сега, но ПУТИН им пречи. Та затова е цялата пушилка с "отравянето".
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джужето от Кремлин почна да си изпуска нервите.Този път ще го ошамарят здраво."Каквото и да си говорим, за зло или за добро, джуджето е най-могъщия човек на тази земя, не виждам кой ще го "ошамари"