Русия обвини ЕС, че се меси във вътрешните работи на Беларус

Москва остава близък съюзник на Минск, увери Кремъл
25 сеп 2020 16:30, Елка Василева
42
Русия обвини ЕС, че се меси във вътрешните работи на Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че решението на Европейския съюз да не признае Александър Лукашенко за президент на Беларус представлява косвено вмешателство във вътрешните работи на страната.

Той също така посочи, че Москва остава близък съюзник на Минск и че решението на блока няма да повлияе на тези двустранни отношения.

Още по темата
Освен Брюксел, САЩ и редица други държавни също отказаха да признаят Лукашенко за легитимен президент на страната, след като по-рано тази седмица той положи клетва за шести пореден управленски мандат, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нас ни управлява Мустафа и САЩ вчера като я гледах в самолета намиращ се във военна база виждам Каракачанов като лакей ,ясно ми е и кой е изгонил руските депутати и защо
13
7
 
14
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Руския политически елит още не може да реши кому служи: - на Запада, където са им парите, имотите и семействатаили- на Русия откъдето трупат милионите и след това ги изнасят на Запад!Например, щерката на Песков (този на снимката) учи и живее у Париж!Щерката на Лавров живее у САЩ и има американско гражданство!Прозападният руски политически елит - е истинският проблем на Русия!
12
14
 
11
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Рассията да си гледа собствения коптор и да не се отваря много, че следват шамари!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
силата на един Мъж не е в неговия ръс,т а в силата на духа му, на волята му, в силата на характера му, когато той е гръбнак, който не можеш да пречупиш
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада изпусна Русия през 1917 година, а през 1945 година загуби Китай.Русия и Китай бяха едни едри мечки на желязна европейска верига и играеха по свирката на Запада.
9
12
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
тва че световния окупатор и терорист ФАЩ и робите му не признавали нещо ,нас нормалните хора само не разбрах какво ни интересува????
8
2
 
3
 
! Отговори
Вай вай преди 3 години
Ам ся..!?
7
11
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Ако Русия изтреяля по една сатана по Брюксел и нашия министерски съвет и народното ще си татуирам Путин на челото ,заклевам се!Вън от Беларус западни боклуциии!
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус е следващата цел за превземане от Четвъртия европейски райх. Чрез преврати, граждански войни, подкупи, шпиони, пропаганда постигат успехите си.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно. Аз останах с впечатлението, че Русия се меси.
4
16
 
9
 
! Отговори
Гаден евроатлантик преди 3 години
Бъдещето на Беларус е в ЕС и НАТО, точно като Естония, която граничи с Русия. Русия ще бъде оградена от натовски държави където ще бъдат изградени огромни противоракетни щитове, които да пазят цивилизацията от варварите. Това ще бъде китайската стена на нашето време срещу съвременните монголци. Всичко върви по план.
3
8
 
11
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Как може да се обвини някой в намеса в чужди работи ако той самият е поискал това? Опозицията в Минск обвини света, че допуска диктатурата на Лукашенко да вилнее в страната и не прави нищо за да се променят нещата там, а Русия ще говори, че ЕС се намесвал във вътрешните неща на Беларус...По същата логика може да се обвини Русия, че се намесва във вътрешните работи на Беларус, заставайки зад Лукашенко против желанието на половината страна...Важното е кой е прав и да застанеш на негова страна...
2
4
 
6
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Редицата други държави засега е само Канада. Но скоро американските посланици ще привикат назначените губернатори.
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викаш, само Русия може, нали Песков. Само Русия може да се меси където реши.