В Москва налагат нови ограничения заради коронавируса

Те се отнасят най-вече за възрастните и хронично болните
25 сеп 2020 13:26, Елка Василева
22
В Москва налагат нови ограничения заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на руската столица Москва Сергей Собянин съобщи, че въвежда нови ограничения в града с цел борба срещу коронавируса. Властите препоръчват възрастните граждани и някои хронично болни от понеделник да не излизат навън без уважителни причини, а местните предприятия и учреждения отново да прехвърлят на дистанционна работа възможно повече служители.

Собянин препоръча освен това хората над 65 г. да ограничат контактите с близки и познати, живеещи отделно, да оставят пазаруването на по-младите, а ако работят, по възможност да си вземат отпуск, болнични или да минат на дистанционен режим. Той възложи на местните власти да контролират как работодателите изпълняват противоепидемичните мерки.

Още по темата

Работодателите са длъжни да осигуряват дезинфекция на помещенията, да следят за използването на маски и ръкавици, за поддържането на социална дистанция, измерването на температурата и редовното тестване за COVID-19 на хората от персонала.

Броят на заразените с коронавируса в Русия нарасна през изтеклото денонощие със 7212 и те вече са общо 1 136 048. Активните случаи в страната към момента са 181 846. Данните са на оперативния щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС.

От вчера в Русия са регистрирани още 108 смъртни случая, свързани с COVID-19, и починалите от това заболяване стават общо 20 056 - 1,77% от всички инфектирани. Оздравелите за денонощие са 4317, а от началото на пандемията - 934 146, или над 82,2 процента от заразените, пише БТА.

Базовото репродуктивно число за Русия е 1,09, а за Москва - 1,34, най-голямото от 7 май насам. През последните 24 часа в руската столица са открити нови 1560 случая на заразяване с коронавируса - максимум от 12 юни досега. За денонощие в града са починали 14 пациенти с COVID-19, а от началото на пандемията - 5129.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари