Песков: Здравето на Навални е приоритет за Русия

Той бе категоричен, че страната е готова да разясни случая
29 сеп 2020 16:37, Нели Христова
35
Песков: Здравето на Навални е приоритет за Русия
Снимка: БГНЕС

Руските власти разглеждат здравето на всеки гражданин на Русия, включително блогъра Алексей Навални, като важен приоритет, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"За нас здравето на всеки руснак е важен приоритет", каза Песков пред журналисти в отговор на въпрос как Кремъл оценява значението на Навални в руската и световната политика, предава БТА.

Той подчерта, че при сегашната пандемия цялото ръководство на Русия работи над този приоритет, като това се отнася и за Навални.

Попитан да коментира информацията за разговор между германския канцлер Ангела Меркел и Навални в Берлин, Песков отговори, че Кремъл разглежда това като контакт на ръководителя на правителството на Германия "с бивш пациент на болница".

"По всичко изглежда, (че Меркел се е срещнала с Навални), пожелавайки или изказвайки му подкрепа, или изказвайки пожелания за скорошно оздравяване. Как може още да се възприеме това?", заяви говорителят.

По думите му Русия е готова да даде разяснения на Европейския съюз за ситуацията с Навални, а също така иска от Европа информация по случая.

"Несъмнено е готова", каза той в отговор на въпрос дали Москва е готова да даде разяснения на европейските власти по случая с Навални.

"Ние многократно, напълно прозрачно сме говорили за това, обяснили сме всичко. Също така сме обяснили, че се нуждаем от информацията, с която разполагат и в Берлин, и в Париж, и многократно сме обяснявали, че за съжаление нито Берлин, нито Париж не бързат да споделят с нас тази информация, което съществено затруднява по-нататъшното изясняване на ситуацията", заяви Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Реално погледнато преди 3 години
Тая дъвка стана безвкусна.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на Литвиненко здравето е било приоритет.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравето ти ми е приоритет!" - провикнал се серийния убиец на оцелялата жертва.
10
7
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
"Има човек - има проблем. Няма го човека - няма го проблема" СталинНищо не се е променило особенно..
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено руснаците имат интерес от разплитане на случая ! Ще лъсне разработката на сороските НПО-та !
8
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 години
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ЕС и НАТО не може да оправи поразиите на Путин. Путин ако им резне и кабела за интеpнeтa дето плува във океана смятайте какво ще стане банки, транспорт, болници, летища всичко ще блокира, което работи чрез интернет. Затуй сега искат да затворят хората щото Путин му се e прицелил на тоя кабел.
6
9
 
9
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"Меркел посетила тайно Навални в болницата"В качеството си на каква канцлерката отива при някакъв си болен чужденец? И то тайно! Не и е чиста работата значи. Има нещо много гнило и подозрително в тази история.
5
3
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
До ПаметливТя и ладата я създадоха, за да е кола ;))))))
4
5
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 3 години
Чудно как всички отровени от руснаците с "новичока" оздравяха и са живи и здрави до ден днешен. Очевидно нещо не е у ред с формулата на това бойно отровно вещество. То е предназначено да убива моментално, а не да се лигавят с него. Не е ли време да го подменят с нещо друго, напр. "старичок"?
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите в самолета как не са били отровени от Новичока дето са му дали там ? Тоя Новичок много избирателно ги убива пътниците в самолета. Тези от ОЗХО казваха, че една капка Новичок може да убие цял квартал като Солсбъри.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е 1 април
1
10
 
14
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Ха ха ха, Песков вярваме ти на 100%.... А аз съм Джавахарлал Неру ;)))))