Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия

Опозиционерът нарече бившия канцлер на Германия момче за всичко на Путин
8 окт 2020 11:07, Нели Христова
126
Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер "момче за поръчки" на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервю за вестник "Билд" Навални, който е в Германия, където се лекуваше в болница след предполагаемото си отравяне в Русия през август, обвини Шрьодер, че защитава убийци и че приема пари от Путин.

Бившият германски канцлер отхвърли категорично обвиненията, отправени му от руския опозиционер.

"Разбирам трудната ситуация в личен план, в която се намира, Навални. Неговите изявления в интервюта за "скрити плащания" са неверни. Самият той казва, че няма доказателства за своите твърдения", заяви Шрьодер по адрес на Навални.

Руският опозиционер обвини президента Путин, че лично стои зад неговото предполагаемо отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Руските власти отричат да са замесени в каквото и да било покушение срещу Навални.

Миналата седмица Шрьодер, който има много връзки в Русия, заяви, че няма "твърди факти", които да доказват кой стои зад атаката. Тестове, проведени в Швеция, Франция и от Организацията за забрана на химическите оръжия, потвърдиха, че Навални е бил отровен с "Новичок".

Като канцлер на Германия в периода 1998-2005 г. социалдемократът Герхард Шрьодер поддържаше близки отношения с руския президент и остава приятел с него. След като напусна политиката, Шрьодер работи в руския енергиен сектор и сега е председател на управителния съвет на проекта за газопровод "Северен поток 2" с единствен акционер Газпром, на руската държавна компания Роснефт и на вече готовия проект "Северен поток", отбелязва ДПА.

Нидерландия подкрепя предложението за въвеждане на санкции срещу Русия заради предполагаемото отравяне на критика на Кремъл Алексей Навални, предаде междувременно ТАСС.

Вчера министрите на външните работи на Германия и Франция обявиха, че страните им ще предложат наказателни мерки срещу конкретни хора, смятани за отговорни за покушението срещу Навални. Това стана, след като експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия потвърдиха, че в кръвта на руския опозиционер са били открити следи от отровни вещества.

"Споделяме извода на Германия и Франция, че не съществува друго правдоподобно обяснение за отравянето на Навални, освен намеса и отговорност на Русия. На следващото (заседание) на Европейския съвет ще подкрепим призива за санкции", написа в Туитър нидерландският външен министър Стеф Блок.

Той подчерта, че използването на химическо оръжие е недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Тия думи трябваше да ги отправиш и към баба Меркел
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Меркел е "козирувала" след като са и наредили да спре "Северен поток" - 2, нека го спре, ама да измисли по-убедителен повод, както се казва, за пред хората. Вместо да ни занимават с Навални, немците толкова ли не могат да хванат някой сътрудник на руското посолство да пътува в градския транспорт като нередовен пътник?
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо фалшиво и неприятно в този опозиционер. Безспорно Русия не е демокрация от западен тип и има трески за дялане и то много. Но този тип "опозиционери" някак си постигат обратен ефект и втвърдяване на руснаците вместо отваряне към запада. Такива режими сега се атакуват през корупцията щото е лесно да се повярва, че бедния живот е плод на корупция в обществото. На нас също ни го въртят този номер успешно. Това е половинчата истина и по- скоро дезинтегрира обществото.
106
1
 
2
 
! Отговори
Опи Зиционерче преди 3 години
Днес , Навални е поискал от баба Меркел да остане като опозиционер в Германия. За да се бори самоотвержено срещу Шрьодер и другите комунистически предатели. Нямало да взема скъпо. Някой стар германски замък като щаб- квартира и няколко руси германки за секретарки ... както и всеки месец чек с 6 цифрена сума за посрещане на дребни ежедневни нужди.В Рассия не искал да се връща щото там го биели и обиждали и му ставало мъчно. А на два пъти дори се разплакал. Лош лош Путин.
105
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, един да го каже официално в очите на тоя продажник на Германия.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еш па тиа загубеняци.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъде набират ли доброволци за отровени с Новичок?Ако плащат добре - отивам! Така или иначе е безвреден!
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик Ржевски"сатрап от ранга на Сталин"Сталин пък кога е бил губернатор на провинция в персийската империя?(сатрап)
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛибераста доналд тръмп бил единствената надежда на европа за възстановяване наконсерватизма. Смях в залата.
100
3
 
12
 
! Отговори
фекалийна новина преди 3 години
Тая дъвка Нахални вече е напълно безвкусна!
99
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не споменавай в едно изречение дребен плъx като Шрьодер с президента Доналд Тръмп, който е визионер и мъдро предвиди да подпyкa германците със санкции заради С. Поток. Същите германци, които крепят престъпници на власт в БГ. Доналд Тръмп е единствената надежда на Европа и света за възраждане на консерватизма и антикомунизма. Доказа се, че не Тръмп, а сина на Байдън е взимал пари от Русия/Китай и цялата история е била скалъпена с цел партизански преврат. В момента разследват метежниците.
98
10
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Предателят ДНавални.... Ако Навални е предател русофилите в как да ги наричаме?
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предателят ДНавални, ятак и помагач на убийци, на заплата в Пиндостан, обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия.
96
4
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
А така, заедно с Плевнелиев трябва да громите Шрьодер и Доналд Тръмп после и Орбан.Новата кукла на задкулисието - Навални. Вчера е предложил да уволнят диригента на мюнхенската опера, защото бил фен на Путин.Май този е достоен сатрап от ранга на Сталин, иска да уволнява хора от работа заради политически убеждения.Колкото повече говори, толкова повече се излага...
95
11
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До до 100........ САЩ продължават да финансират Хитлер и да го снабдяват със суровини и горива до средата на втората световна, когато става ясно, че Хитлер ще загуби....... Не знаех, че САЩ са направили ленд-лиз и за нацистка Германия. Това в руските учебници ли прочете? Руснаците са известни като най-големите фалшификатори на историята. Затова историците обичат да се шегуват, че Русия е страната с непредвидимо минало.
94
8
 
8
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Ти в някаква алтернативна реалност ли живееш? САЩ продължават да финансират Хитлер и да го снабдяват със суровини и горива до средата на втората световна, когато става ясно, че Хитлер ще загуби. Тогава сменят страната...
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Шрььодер го съди и ще трявба да бяга и от Германия по същата ппричина, поради която избяга и от Русия- има да дава мноого пари ;)))
92
15
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Анонимен........Германия мечтае за нов руски пердaх и ще си го получи....Рашка си го получи през ПСВ и капитулира. През ВСВ ако не бяха съюзниците Хитлур щеше да стигне до Владивосток. Интересно сега когато Рашка е сама как Германия ще си го получи? Русофилите съвсем сте се побъркали!
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел ходи в болницата да гали Навални, а в същото време алъш-вериша с Русия си продължава as usual. Няма такива змии като германците.
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГермания мечтае за нов руски пердaх и ще си го получи.