Реципрочно: Русия изгони двама български дипломати

Мярката е в отговор на изгонването на двама руски дипломати
Обновена: 12 окт 2020 14:37 | 12 окт 2020 14:35, Елка Василева
199
Реципрочно: Русия изгони двама български дипломати
Снимка: Pixabay

Руското външно министерство обяви двама служители на посолството на България в Москва за персона нон грата, съобщи РИА Новости.

На българския посланик Атанас Кръстин, който беше извикан по-рано днес в руското външно министерство, е била връчена нота за обявяването на двама служители на посолството на България в Москва за персона нон грата, съобщи МВнР на Русия.

Още по темата

Отбелязва се, че тази стъпка е огледална мярка в отговор на изгонването от София на двамата заместници на търговския представител на Русия.

Преди това българското външно министерство беше заявило, че гони двама руски дипломати заради шпионаж.. От българската прокуратура поясниха, че двамата руснаци са се занимавали с шпионаж и разузнавателна дейност в България. Целта им е била да предават разузнавателни данни на Москва. Не бяха представени никакви доказателства, пише РИА Новости.

Още тогава Москва заяви, че не изключва в отговор огледални действия спрямо България.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
2
 
! Отговори
Само не разбрах защо преди 3 години
смятате,че Русия ни пази от Турция?Къде и в какво я видяхте тази защита?Путин реши да ни накаже за Южен поток и го прекара в Турция.Или го енаправил нарочно за да има американски санкции за Турция?Русия скороще си има големи неприятности с Турция-в Сирия,в Либия,в Кавказ,Турски поток е на загуба,Русия е едва на 5-то място по доставки на газза Турция.Ще се сритат яко.Няма да крия,тази конфронтация не ме натъжава.Все пак предпочитам Русия да победи,въпреки подкрепата за Турция отсъюзниците.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SofiaС думи прости - тъ..п.ич..ко си като на слона противоположното част на хобота!
145
0
 
4
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Две калинки , професионални нищоправци ще останат без командировъчни и разните плюсове за работа зад граница.. Редовно имам познати , които са принудени за разни административни проблеми , за по-лесно и по-бързо да си идат до Бг , от колкото да чакат от посолството да им свършат някаква работа.
144
0
 
6
 
! Отговори
На тези ли се преди 3 години
надявате, т ъпи русофоби? -" Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, наши са изедници. Спекуланти са омразни интерес им покажи, че да виж дела проказни и *** в тях лъжи " - По умни ли сте от Славейков *** български? Той така вижда Запада!
143
1
 
11
 
! Отговори
Ако така я караме, преди 3 години
скоро Русия тотално ще ни изрита от картата на света! Развалим ли си съвсем отношенията, Турция ще ни налапа веднага! От джендърският Запад, нищо не очаквайте, за тях сме само територия, от която искат само да печелят дивиденти, българите не ги интересуват!
142
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гневен оТЪДЕ ИЗЧИСЛИ ЧЕ СТЕ 80 % ВСИЧКО НА ВСИЧКО РУСКАТА АГЕНТУРА СЕ ИЗЧИСЛЯВА НА 2-3 ХИЛЯДИ НАЛИ СЕ БРОАТ НА КОПРИНКА ,МОЖЕ ДА ИМА И ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА , НО НЕ МОГАТ ДА И ИЗГОНЯТ ОТ СОБСТВЕНАТА НИ СТРАОНА.
141
0
 
4
 
! Отговори
ДК преди 3 години
ДРЕМЕ МИ ЧУРА
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Русия!
139
12
 
3
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Руcнaчe питa мaйкa cи:-Мaмo, кaк e прaвилнo, рacизъм или руcизъм?- Cинкo, aкo мрaзиш нeгритe, тo тoвa e рacизъм, a aкo нeнaвиждaш цeлият cвят, тoгaвa e руcизъм.
138
11
 
6
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Руcoфилчeтa, дa ви oбяcня c думи прocти. Руcия нe cпaзвa eлeмeнтaрни мoрaлни нoрми и мeждунaрoдни дoгoвoрeнocти. Нaпaдa cвoи cъceди, избивa ги и им oтнeмa тeритoрии. Вoди прoпaгaндни вoйни cрeщу цивилизoвaния cвят и ce cтрeми дa oтcлaби и рaзруши EC и НAТO, oргaнизaции, нa кoитo Бългaрия e члeн. C eднa думa вoди вoйнa cрeщу тях. Т.e. вoди вoйнa и cрeщу Бългaрия. Нa прocт eзик - Руcия e врaг нa Бългaрия. И виe, пoдкрeпяйки руcкитe интeрecи cтe врaгoвe нa Бългaрия и нaциoнaлни прeдaтeли.
137
6
 
4
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Боли ни фара за рашките
136
5
 
15
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Анонимен Кои сте вие,които се каните да гоните 80% от БЪЛГАРИТЕ,които наистина са РУСОФИЛИ??? Досещате ли се какво ще ви се случи?! Ще ви се наложи немедленно да се спасявате при господарите си на запад,ако и те ви искат,разбира се! Лагери може да се направят,но за да се превъзпитават фашистките ви пориви и щения!
135
2
 
1
 
! Отговори
500 години парти преди 3 години
бугларистанците да не ми се надъхват на топа
134
1
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Не САЩ, а ФАЩ.
133
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141Много брутално звучи.В случая е: шпионин за шпионин, пияница за пияница.
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Око за око, зъб за зъб! - пише го във Ветхия завет.
131
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какви причини ще ми кажеш, ама децата и внуците на прокажените русофили са в САЩ, а не в Русия.Що така?
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 131Що бе сабака?След 45 години НРБ беше ли ни разрешено пътуване до СССР без виза?
129
11
 
1
 
! Отговори
Алкаш преди 3 години
ДрОгаре трудно свиквате......блатная НЕ е на дневен ред.
128
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До винаги истинатаКАЖЕТЕ МИ 5 ПРИЧИНИ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА УВАЖАВАМЕ САЩ , А АЗ ЩЕ ВИ КАЖА 10 ЗАРАДИ КОИТО ОБИЧАМЕ РУСИЯ..........Повечето българи не уважават себе си пък ти търсиш причини отвън било то САЩ или Русия! Почнете първо отвътре защото там точно смърди българина, щом се измие отвътре ще го уважават както американци така и руснаци!