ЕКО/ЕГО - театрален форум за актуалните теми от живота

Пандемията отваря нови врати пред живите изкуства
20 окт 2020 11:02, Анисия Иванова
5
ЕКО/ЕГО - театрален форум за актуалните теми от живота
Снимка: Bulgaria ON AIR

Театралният форум ЕКО/ЕГО е посветен на актуалните теми, с които изкуството се занимава. Това споделиха гостите на "България сутрин" Мануела Саркисян, част от селекционната комисия, и Гергана Димитрова, един от съоснователите на ACT Асоциация.

"Това е игра на думи - ние търсим взаимодействието на единиците в екосистемата, за да покажем, че не можем да сме независими. В ЕГО са интимните теми - любовта, щастието, докато в ЕКО е природата", коментира Мануела Саркисян.

Това е десетото и най-голямо издание на форума ACT, като в него са включени 10 представления, също така различни дискусии и други.

"Изкуството се занимава с актуалните и важни теми от живота - технологии, наука, разбира се, екология", заяви Гергана Димитрова.

По думите ѝ пандемията отваря нови врати пред живите изкуства с онлайн спектакли в дигитална среда, но това по никакъв начин не би заменило представленията на сцена, пред публика.

"Жанрът, в който са постановките, е театрална комедия с елементи на антиутопия, сюжетната линия е комична", поясниха гостите на Bulgaria ON AIR.

Днес любителите на театъра могат да се насладят на постановката "Траш" на открито пред паметника на Съветската армия, входът е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ще си умрат преди 3 години
От ентусиазъм. Нямат никакъв практически разсъдък и чувство за самосъхранение.