Руски бомбардировач Су-34 се разби в Далечния изток

Пилотите са катапултирали, няма разрушения на земята
21 окт 2020 14:28, Елка Василева
145
Руски бомбардировач Су-34 се разби в Далечния изток
Снимка: архив, БГНЕС

Руски фронтови бомбардировач Су-34 се е разбил в Хабаровския край - в Далечния изток близо до границата с Китай.

Инцидентът е станал при провеждане на планов учебно-тренировъчен полет.

Пилотите са катапултирали, няма заплаха за здравето им, съобщиха от пресслужбата на руския Източен военен окръг, цитирана от ТАСС.

Самолетът е паднал в гориста равнинна местност. Полетът е бил изпълняван без боекомплект, няма разрушения на земята.

За установяване на причините и обстоятелствата около инцидента на мястото е изпратена комисия от Източния военен окръг.

Су-34 може да унищожава както наземни, така и въздушни цели на противника през деня и през нощта при всякакви метеорологични условия. Самолетът използва управляеми оръжия въздух-земя и въздух-въздух. Обхватът на полета на Су-34 е до 4 хиляди км, максималната скорост е до 1900 км/ч, машината може да носи до 8 тона боен товар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
Русия и техника = катастрофа. Френските Рафали са номер 1. Гърция постъпи мъдро да купи френски изтребители.
100
0
 
3
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До КОМИКСИТЕ НА БОРИСОВТакава е цената заради това че българия беше най близък сателит на Москва. За което такива като теб естествено не са виновни...
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 119"Изделие 30"А с какъв *** ще "работи"?Само с черни лигнитни или и с *** ще може?
98
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...пълно отсъствие на топлинна следа - а това е важно и за откриването на самолета, и срещу ИЧ-насочваните ракети. След като снабдят всички Су-57 с тези двигатели, ще подменят е тези на Су-35, за другите не знам дали ще стигнат!Жалко за загубения Су-34! Това е най-добрият фронтови бомбардировач в света! В Сирия се представиха много добре.Слава на Руската авиация! Нека се боят от това, което идва - МиГ-35, Миг-41, ПАК ДА, ПАК ТА, "Черная ч.у.м.а"! И от налудничивите смелчаци с орлови погледи!
97
5
 
0
 
! Отговори
Бонобо преди 3 години
Тук някои се чудят защо Су-7 не е още масов. Като прескачам очевидната злоба, Отговарям:Защото сега го правят с двигателя АЛ-41Ф - един великолепен двигател, какъвто няма на нито един западен самолет - всеракурсен, командван от бордовия компютър и др.,но чакаха довършването и пробите на "изделие 30" - двигател, какъвто светът не е виждал! С показатели 15-20 % по-добри от тези на АЛ, нисък разход на гориво, увеличен жизнен цикъл, плазмено запалване, по-добро изгаряне на горивото, водещо до почти
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДругарю, не разбра ли, в теорийката ти за това как нямало къде да кацат Ф-16 няма НИЩО, тъй че цялото ти говорене са празни приказки.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиАбе другарю, пак ще ти го напиша, белким стоплиш: тоя Су-57 руснаците го размахват от ГОДИНИ ( и не са две, преди пак да напишеш някоя глупост) и са точно на НУЛАТА. Това, другарю, означава, че или нямат капацитета да произвеждат много от него, или той е такова менте, че никой не обмисля сериозно да го произвежда. Та затова приказките за 72 самолето от този модел са пълна фантазия (както повечето руски такива). Хващам се на бас, че те НИКОГА няма да проиведат 72 броя СУ-57.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиАми, като "много добре знаеш" тогава защо ми разказваш мокри сънища за това как нямало да има летища където да кацат Ф-16, щото щели да ги бомбардират с къетъчни бомби, бомбе?
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиТи грамотен ли си?Аз му пиша, че от години няма нищо на мегдана, той ме "опровергава" като ми пише как първия сериен се е разбил.Пий си хапчетата, че си изперкал от нищоправене, бюрократ.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Су-34 летящ кокошарник за 34 полатки.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добра новина, още един стервятник Су-27 със 7 плюса до Су-34 предал богу дух.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Страни имащи ...."Мужик, прочети какъв въпрос съм ти задал, вместо по инерция да пускаш развалената плоча.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Су-57(Първа партида 72бр)"Каква първа партида 72 броя, мужик?Те произведоха 3 експериментални и един нормален и са дотам от години. Докато построят "първата партида" хората вече на летящи чинии ще летят.
88
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Относно Су-34Реално на въоръжение има самолети с 4-5 комплектации. За да се намалят разходите е взето решение нови и при модернизация Су-34, Су-30М2, Су-35 и Су-57(Първа партида 72бр) вече ще се произвеждат с АЛ-41 двигателиАл-31 семейството двигатели за Су-27,33,30,34 с и без Управляем вектор се пенсионират
87
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До Анонимен"И другарю, в коя европейска държава член на НАТО е имало бомбардировка с касетъчни бомби, та да очакваме реализиране на твоя сценарий?"Страни имащи на въоръжение подобни системиСАЩ, РФ, ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ИЗРАЕЛ, КИТАЙ, ПАКИСТАН - тези са 100% сигурни и са със собствени разработкиЗа Дания, Норвегия и Шведите не съм сигурен собствени Противокорабни системи имат значи имат технологията за крилата ракета с касетни боеприпаси убийци на летища
86
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До Анонимен"До Боби Един единствен свален в девет пози"1. Правете разлика между Баирактар, Антка, Дрон камикадзе и микро дрон камикадзе2. Баирактар е раузнавателно ударен с до 4 боеприпаса на борда(Антка е по-голям и лети по-дълго и по-високо)3. Дрон Камикадзе лети до 9 часа(1000км) и следи в зоната си за цели ако не намери се връща и каца с парашут4. Микро дрон камикадзе Автономност до 15-30 мин изпраща се след като някой друг открие цел и то до 50 км разстояние
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиИ другарю, в коя европейска държава член на НАТО е имало бомбардировка с касетъчни бомби, та да очакваме реализиране на твоя сценарий?8-)
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 120явно си запознат кажи тогава колко самолета са произведени и колко са паднали?
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръжда го е хванала сигурно. Русифилистични чебурашки, ако не знаете, совалката Ендевър стои в Калифорния Сайънс Сентер около даунтаун ЕлЕй, милиони посетители и се радват годишно.Я къжете къде е Бур(к)ана, матрьошки недъгави?Не му ли се срути покрива на главата в халето и безхаберните колхозници го преместиха в небитието?
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахахахахаха,американофенчета я си пирпомнете колко F-ки паднаха в началото лятото?