Сноудън с разрешително за безсрочно пребиваване в Русия

Американецът засега не мисли за руско гражданство
22 окт 2020 15:55, Елка Василева
77
Сноудън с разрешително за безсрочно пребиваване в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън получи разрешително за безсрочно пребиваване в Русия, заяви днес адвокатът му Анатолий Кучерена, цитиран от ТАСС.

"Днес на Сноудън е издадено разрешително за пребиваване на безсрочна основа", каза адвокатът и отбеляза, че американецът засега не мисли за получаване на руско гражданство.

Още по темата

По-рано Кучерена каза, че срокът на разрешителното за пребиваване на Сноудън изтекъл на 30 април 2020 г., но бил автоматично удължен заради ситуацията с пандемията от коронавируса до 15 юни 2020 г. Веднага щом бе вдигната карантината, Сноудън подал документи за удължаване на разрешителното си за престой.

През 2013 г. Едуард Сноудън разкри данни за методите на проследяване, използвани от американските спецслужби, включително незаконното подслушване на преговорите на чужди лидери.

Спасявайки се от преследване от страна на американските власти, той отправи молби за получаване на убежище към властите на редица страни, включително Русия, където на 1 август 2014 г. получи разрешително за временно пребиваване. В САЩ на Сноудън са повдигнати обвинения по два члена от Закона за шпионажа, по всеки от който може да бъде осъден на максимум 10 години затвор, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига му това наказание да живее в Русия.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 6 години, на някакъв голям форум, в присъствието на стотици журналисти, отговаряйки на въпрос относно искането за екстрадиция на Едуард Сноудън, президентът на РФ Владимир Путин каза "Русия не е страна, която предава борци за правата на човека."
46
3
 
1
 
! Отговори
Не остана! преди 3 години
Червените в България се опитват да зползват тактиката на комунистите от 100 години и да обвиняват за всичко вънщните или партийните врагове, но напоследък взе да става трудно, че толкова е зле положението, че вече трябва по няколко различни врагове да измислят, иначе само с един не става: то не беше, че Октомврийската революция била американска, че в Америка били истинксите комунисти, че Сталин бил евреин, че Горбачов бил агент, че Путин се бил продал на НСР. То не остана, аахахахахахахахааааа
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе,грешиш.Комунизма е бил създаден много преди Октомврийската революция и няма нищо общо с Русия.Например нашата комунистическа партия е най-старата партия в България,създадена още през 18 век,много преди болшевизма да се появи в Русия.А Русия претърпява страшно крушение с издването на комунистите на власт,страната им е била разграбена,откъснати са били руски територии,масово са били избивани хората,докато руснаците не изгонват Парус,Троцки и започват да възстановяват държавата си
44
10
 
3
 
! Отговори
Политик преди 3 години
Де що има шпиони, предатели, мръсни комунисти - всички са приемани с отворени обятия в Русия ! Всичко що е шпионаж , отравяне с Новичок, подклаждане на революции, създаване на хаос , даване на пари за преврати - всичко това произлиза от Русия ! Всичко, което спира света да стане по-добро място е рожба на Русия ! Всичко, което е загубила България е заради тежката поквара от Русия !!! Сега и вируса Радев също ни е натътрузен от Русия !!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде могат да го докопат,досега отдавна да са хванали ако искат,явно не искат.В Русия управляват Ротшилд,така че и те са с американците,но на Ротшилд.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо copocoидите лъжат.Сноудън ако се върне в САЩ ще получи смъртна присъда, ако е късметлия доживотен затвор в някое място където ще съжалява, че не са го осъдили на смърт. Това го каза в интервю един бивш шеф на ЦРУ точно в интервю за българска телевизия. Мога да ви потърся линк в Ютюб ако искате.Съвсем ясно на него не му се стои в Русия защото това е различен начин на живот от неговия, но стои там за да си запази живота.
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"а т.2 са болшевишки безмозъчни глупости"Ахахахахахаааа. Посредствен червен ***. Толкова си можеш ти не си виновееен.Да не забравиш: бирата и каналитееее!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Ами точка 1 е истинското значение на думата а точка 2 са болшевишки безмозъчни глупости. Затова е сложено като точка 2.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Ти спориш, че няма точка две.Ако има точка две и тя е това, което казвам, си загубил спора, та, кажи сега, кое е точка две.:))))
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38А точка 1 кое е?
37
11
 
4
 
! Отговори
Къде се натресе, Еди преди 3 години
Според новите данни на МВФ средният руснак живее като средния българин. Ама тук мафията си има държава и преживяхме десетилетие на ***, а в Русия великият Вова вече 20 години вдига падналата на колене велика страна. И под нежните му грижи тя скоро ще пльосне по корем. Ех, Сноудън, да те ожали човек.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаблюдателНяма къде другаде, работил е в едно от подразделенията на ЦРУ, което пряко е свързано със Сикрет Сървиз :) Ако знаеш различна държава освен Русия да се скрие, заповядай да споделиш, предполагам че ще кажеш Китай, но не бъди толкова сигурен че те са толкова непреклонни :)))
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38А т.2 кое е?:)))))))
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31От българския тълковен речник:1. ист. Управител на област в древна Персия и др.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Да. Болшевиките са комунистите с малките шапчици и големите нослета от Ню Йорк.И днес центъра комунизма си остава САЩ също както е било винаги.
32
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До #32: Ти защо не четеш статиите преди да пишеш?
31
8
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Вместо няколко години затвор в Рая, Сноудън избра цял живот "свобода" в Ада.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Да напомните, но няма да е вярно.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напомним, че Сноудън ще получи смъртна присъда ако се върне в САЩ.