Сноудън с разрешително за безсрочно пребиваване в Русия

Американецът засега не мисли за руско гражданство
22 окт 2020 15:55, Елка Василева
77
Сноудън с разрешително за безсрочно пребиваване в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън получи разрешително за безсрочно пребиваване в Русия, заяви днес адвокатът му Анатолий Кучерена, цитиран от ТАСС.

"Днес на Сноудън е издадено разрешително за пребиваване на безсрочна основа", каза адвокатът и отбеляза, че американецът засега не мисли за получаване на руско гражданство.

Още по темата

По-рано Кучерена каза, че срокът на разрешителното за пребиваване на Сноудън изтекъл на 30 април 2020 г., но бил автоматично удължен заради ситуацията с пандемията от коронавируса до 15 юни 2020 г. Веднага щом бе вдигната карантината, Сноудън подал документи за удължаване на разрешителното си за престой.

През 2013 г. Едуард Сноудън разкри данни за методите на проследяване, използвани от американските спецслужби, включително незаконното подслушване на преговорите на чужди лидери.

Спасявайки се от преследване от страна на американските власти, той отправи молби за получаване на убежище към властите на редица страни, включително Русия, където на 1 август 2014 г. получи разрешително за временно пребиваване. В САЩ на Сноудън са повдигнати обвинения по два члена от Закона за шпионажа, по всеки от който може да бъде осъден на максимум 10 години затвор, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Понеже съм "историк", болшевиките не бяха ли комунистите а белогвардейците за царя, само питам :)))
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30А нещо за съдържанието от Български тълковен речник ще кажеш ли или на твоята подобна книга пише нещо "словарь"?:))))))))
26
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Наистина боолшевиките сте безнадежден слушай. Хубавото е че края ви идва с разпадането на САЩ.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Няма по-сладко признание за това червените какви *** сте от това да ви зашлеви човек с факти и пак да се правите, че не знаете какво е станало.ПУСКААААЙ!:)))))))))))
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоАми ***, той няма особено голям избор къде да се скрие, всяка държава би клекнала пред САЩ освен една разбира се :)) Друг е въпроса дали му харесва в Раша...хубави рускини има но климат, език, друг манталитет и т.н......:) Аз затова писах че сигурно съжалява, мислел се е за герой който спасява света сигурно :))) Не е знаел челяка че 90% от населението са стадо, дано да си е взел поука, въпреки че е късно вече :)
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23От Български тълковен речник2. Прен. Деспотичен, самовластен управител или господар (в семейството). прил. сатрапски, сатрапска, сатрапско, мн. сатрапски. Сатрапски методи на управлениеОтивай за евтина бира и пускааааай!:))))
22
1
 
1
 
! Отговори
Този до Онзи преди 3 години
В смешния филм си ти !
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа говортихме ги вече тея неща ама вие болшевиките сте алергични към учене така че пак трябва да го повторим:Сатрап (на гръцки: σατράπης управител, губернатор; на староперсийски: xšaθrapāvan пазител на царството; на персийски: شهربان) e наместник на област или глава на сатрапия в Древна Персия.
20
3
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Възможно е Сноудън да е двоен агент. Уж бяга от САЩ а всъщност е на тайна мисия в Русия. По средата на мисията обаче нещо се обърква, после идват избори, печели Тръмп и много от шефовете на службите са сменени и уволнени. Досието на Сноудън е потънало някъде и никой новите шефове не знае че той е на мисия. Сноудън от там нататък решава да играе по план Б и се преструва на жертва. Мисията му вече е приключила но не може да се върне в САЩ. Възможно е досието му да е унищожено за се предпазят други
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоТова с българския чадър и със новичока става само ако избягаш в англия и тръгнеш да сътрудничиш със техните служби ама се окажеш езполезен за тпх та решът та де ликвидират за евтин ПР.Само че създаването на новичока не им се отдава много така че английския новичаок за сега има смъртност 0%.
18
3
 
10
 
! Отговори
Ясно помня преди 3 години
Преди 6-7 години Путин, отговаряйки на искане за екстрадицията на Сноудън, каза "Русия не е страна, която предава борците за правата на човека.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Тоя филм вече го играхме тук с теб другарю. Вече установихме, че не знаеш собствения си език, и освен да показваш, че си ***, повтарящо една и съща глупост за друго не ставаш. Най-забавното е, че си мислиш, че е някой друг и ще мине пак същия номер. Да, ама не.Хайде отивай до Фантастико за евтина бира и пускай тънките канали да "разпуснеш".:)))))
16
0
 
3
 
! Отговори
Новичок преди 3 години
Ждьом с нетерпение !
15
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Човекът сам си е написъл присъдата, да си принуден да живееш в раССията си е божие наказание ... Само Ви припомням че навремето дипломатите от чуждестранните мисии изпращани в раССия, го приемаха като наказание и докато бяха там страдаха от ди.ария и депресия ... !!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"сатрапа от КГБ"От кога в КГБ има губернатори на провинции от персийската империя?Или май пак ползваме думички които не знаем какво значат?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Този е американският Навални, но не може да се върне в родината си"Ама как "американския Навални"? Нали Русия нямаше нищо общо и всъчщност на НАвални нищо не му беше се случило?Или и вие не вярвате в партенките които драскате?:)))))))
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1:/10"и руснаците го съжалиха .... Путин каза .... никакъв интерес за руското разузнаване .."Хе хе.Никой не вярва на комунистите. Даже и те сами не си вярват.И ти така. Даже и сам не си вярваш на драсканиците.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да предадеш своите, било то и да покажеш на света че ги шпионират и да ти се размине, свиквай при руснаците :) Сигурен съм, че много пъти си е мислил....защо по дяволите направих това, но благодарение на него, дори овците знаят че ги следят, за негово съжаление, ефекта е нулев при овците :)))
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този демократ и борец срещу режима трябва да бъде избран от Европейския съюз за президент на САЩ.Този е американският Навални, но не може да се върне в родината си. Репресиран е.
9
8
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Сноудън да е благодарен, че е американски гражданин избягъл в раССия, а не руШки избягъл в Америка, че ако беше така досега да е отстрелян с "български чадър" или почерпен с Новичок, от братушките на нашенските *** ... !!!