Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа

Мерки за взаимни проверки предложи още руският президент
26 окт 2020 16:20, Елка Василева
117
Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да се споразумеят да не разполагат определени ракети с наземно базиране в Европа и да приемат мерки за взаимни проверки след прекратяването на действието на договора за ракетите със среден и малък обсег, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин каза, че Русия е готова да не разполага в европейската част на своята територия ракети "9М729", които САЩ смятат за нарушаващи договора, ако и НАТО предприеме съответни стъпки в тази насока.

Той предложи да се обмислят мерки за изграждане на взаимно доверие, като се позволи на Русия да извършва проверки на американските комплекси "Иджис Ашор" в бази на САЩ и НАТО в Европа, а САЩ да проверяват руските ракети "9М729" в обекти в Калининградска област.

Още по темата

"Предлагаме всички заинтересовани страни да обмислят конкретни варианти за мерки за взаимни проверки, за да се премахнат съществуващите тревоги", заяви Кремъл.

Путин каза, че Русия подкрепя мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег с наземно базиране и призова НАТО да обяви подобен ответен мораториум.

Той прикани всички заинтересовани страни да потърсят начин за поддържане на стабилността в света без договора за ракетите със среден и малък обсег по отношение на Азиатско-тихоокеанския регион.

САЩ се оттеглиха от договора миналата година, като обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърля обвиненията, припомня БТА.

Според Путин излизането на САЩ от договора е "сериозна грешка, която засилва опасността от разгръщане на надпревара във въоръженията".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам кой къде бяга, но 2 милиона българи мият улиците на Запад и 90% от проститутките в Германия са българки. Бягайте да миете улици и да проституирате.
42
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 40Да знам съвреммената гледна точка на проеропейците ...че ако не а били Американците Втората световна война нямали да я спечелят руснаците ...което са пълни брътвежи .....просто войната щеше да се проточи година две повече ....американците не ги хавали ...в Азия и на тихия океан ...една малка Япония ги беше навряла по островите.... като мишки ги държа там до 1943
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33 хе хе 1993 година бях в Москва, месото беше повече от 6 долара, сега 90 рубли са 1 евро ,прочутата им ваксина се продава за13 000 рубли, или 250 лв ,което е страшен стандарт ,но всички бягат от Русия ,живея от 20 години в Европейския съюз и тук е пълно с руснаци ,които дори не се прибират за отпуските си в родината си.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kiroНикой никакво копче няма да натиска.Комунистите цял живот това копче го използват като средство за шантаж. Един мини пример е Северна Корея, която 40 години "преговаря" със САЩ за разоръжаване ... докато не си построи ядрени бомби. Толкова за това какво комунистите наистина искат или "обещават". Комуниста лъже, за да получи нещо, иначе не "преговаря".
39
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 38значи говориш безсимислиципърво ЕВРОПЕЙСКОТО не е като ЦСКА и Левски...да викаш за него само защото е от твоя цвят....дали е добро или лошо няма значение ...второ нямаш никакво понятие от икономика с твърденията си че сега сме били по добре ...нивото на икономика на българие след индексация е на нивото на Българската КОМУНИСТИЧЕСКА/СОЦИЯЛИСТИЧЕСКА икономика от 1965. ПРОВЕРИ ГО! НАСЕЛЕНИЕТО в Българие е от нива 1960 !нямаме капитал, няма раб.ръка ..с какво ще произвеждаш !?
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин говори за избягване на разполагането на ракети, а соростутките пак търсят къде им била по голяма тарифата. Никой в Русия не харесва "отворено общество" и никой там няма да ви плати за лъжите от типа "аз имам хиляди заплата", като се вижда че основно работите тука, в коментарите, не ви ли стана ясно?
37
0
 
1
 
! Отговори
kiro преди 3 години
Да вземат да се срещнат и разберат, стига говорили кой е по голям враг и кой има по големи ракети!Един изкукал или сериозно нервен с достъп до "червено копче" може да стартира такава вакханалия че да ни прати в каменната ера. После какво значение има кой крив и кой прав!?Малко проблеми си имаме човечеството, с вируси, икономически сривове и какво ли още не, само това ни липсва. Да си спретнем замеряне с ракети.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето не прилича на себе си така си е наблъскало лицето с ботокс.Горкото много иска да е младо и красиво.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехе"руснаците пак ще маришруват в Париж и Берлин, правили са го"На болните червени мозъци само мечти за военни победи им дай. И тия , с които се хвалят са направени възможни от американците и британците, тъй че са го правили, но няма вече да могат да го "правят". Тая мечта приключи.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеПич, с 2000 евро в Европа "можеш" да си по-беден, но не си :)))))Руснаците са пословично бедни или поне бяха последно преди 3 години когато бях там по работа. Все едно гледаш България от началото на 90те.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеОбичаш дръжки. Ако обичаше нямаше да плюеш "европейското". Иначе знам, че не е моя работа. Само ти напомням кой те храни.Икономиката ни е много по-напред от която и да било година по времето на комунизма, виж си данните за БВП и това без да сме във ФАЛИТ, какъвто комунистическите другари ни спретнаха няколко пъти и който плащаме и до ден днешен.ОСтаналите бъртвежи показват, че май освен червени опорки друго разнообразие не обичаш. За нула време излезе наяве.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледни окупираната от американци Германия. Погледни им икономиката, погледни им магазините, погледни им стандарта на живот, погледни им заплати и пенсии. А в "свободната" Русия, дето всички е превземала е глад и мизерия и бягат на Запад и не се обръщат.И това вече 100 години.То си е до народа не до политиката.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези предложения на руският президент Владимир Путин от миналата седмица ли са?Чак сега ли ви разрешиха да ги публикувате?
30
0
 
1
 
! Отговори
Бачи преди 3 години
До анонимен 3 прочети "Златото на партията" от Игор Бунин неграмотнико,има я и в интернет.
29
1
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Сравнение не може да става със стандарта на живот тук и в Русия. Още от времето на соца ние винаги сме живели по-добре.Колото и социализмът да не даваше поле за изява българинът винаги е бил по-работлив от руснака.Като идваха навремето руснаци тук се блещеха на скапаните ни витрини.За тях и тези витрини бяха лукс.
28
6
 
1
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Ракети и мизерияпич в европа можеш и 2000 евро да взимаш...и накрая да спо беден от руснак с 400 евро на месец заплата !Стандарта е различен !
27
3
 
1
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 31ако някой пипне калининград ...Руснаците ще маршируват пак в Берлин и в Париж ....правили са го ...ако се наложи ще го направят пак !А относно Полша....те тези са ги превзимали колкото пъти и когато са си пискали ....те затова Полчците не харесват руснака....ама какво да са прави като са им на пътя към европа ...все от там се минава !
26
1
 
5
 
! Отговори
Ракети и мизерия преди 3 години
Вовата е същият борец за мир и сигурност като онези спихнати бюрократи в Кремъл от времето на СССР. А през това време в затънтената провинция на Русия предлагат на хирург със стаж 27 000 рубли, тоест минималната заплата в България по обменния курс. Видях обявата с очите си в скриншот от регионален сайт. И путинизмът си има видими резултати като боковизма - стотина милиардери и африканско равнище на живот извън Москва и Петербург. А дрогарете от сектата "Свидетели на Путин" все бълнуват успехи.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той ,Путин като порасне голям тарикат ще стане ,имал ракети в Калининград ,то Калининград е по малък от Люксембург, само латвииците без особен напън за нула бройки ще си пият кафето в базите им ,а да не говорим за мераците на поляците.
24
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонименс какво се храня не твоя работа ...просто обичам разнообразието и обективността ! и когато ми казват колко красиво и добре живеем в България ...и как страната ни прогресира и процъфтява.....а в съшност не сме достигнали нива на икономиката от 1965..населението ние от нива 1960..!?цари пълен аморализъм .... и мутенска простотия .....когато децата работят в Европа за да хранят майките и бащите си или обратното !Това ли е Европа ? Това а ли са идеалите им!?