Русия видя очевидни пропуски в демокрацията в САЩ

Москва се надява, че няма да има масови безредици
6 ное 2020 08:00, Елка Василева
78
Русия видя очевидни пропуски в демокрацията в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия смята, че напрежението около президентските избори в САЩ показва очевидните пропуски на американската избирателна система и изрази надежда, че тази криза няма да доведе до масови безредици, предаде Франс прес.

"Очевидните пропуски в американската избирателна система са видими, това подчертаха много пъти международните наблюдатели, включително Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и признати експерти в тази област", заяви на пресконференция говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

По думите ѝ американската система страда от "архаично законодателство в тази сфера и от липса на регламентация на определен набор от фундаментални въпроси".

Още по темата

Захарова каза, че се надява "съществуващите правни механизми да позволят да бъде определен бъдещият държавен глава в пълно съответствие с американската конституция", и че това ще позволи да се избегнат масови безредици в страната".

Говорителката заяви също, че "американските граждани заслужават гласовете им да бъдат преброени правилно".

"Що се отнася до руско-американските отношения, Москва е готова за конструктивно сътрудничество с американския президент, който и да е той, според резултатите от изборите", допълни Захарова.

Отношенията между Москва и Вашингтон са в най-тежката си криза от времето на Студената война, свързана с американските икономически санкции, разногласия по теми като Украйна и Сирия и обвинения за намеса в изборите и шпионаж, отбелязва АФП, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаДобре, че не каза защо мислиш така. Щеше да излезе, че още си пиян от вчера.
40
2
 
4
 
! Отговори
USA преди 3 години
Joke of the day
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Участвал съм в изборите у нас и видях как ги провеждат в САЩ. Благодатна почва за фалшификации и злоупотреби.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пияница МистикЗащо такива като теб, като сравнявате заплатите, никога не се сещате да сравните цените?
37
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Блатная преди 100 години са живяли още в землянки............Сегашните фенове на трън живеят в землянки....повечето.
36
8
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 41"Не харесвам Русия и Америка , но ако трябва да избирам къде да живея то определено бих избрал Москва или Санкт Петербург . Никога не бих избрал САЩ"===Като поживееш половин година с техните заплати в тези два града и после ще си навит да идеш и в най-забитото южняшко село на реднеци в Америка, повярвай ми.
35
8
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ЗозоТоя път американците яко се ос*раха!Не че и преди не е било същото по избори,но поне го прикриваха старателно.Сега грозната истина лъсна-демокрация в САЩ няма!Има само интереси.
34
7
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Нема страшно,Путин е добър човек и ще помогне на САЩ да излязат от кризата...
33
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа, сега е най - голямата активност на избори в САЩ от 100 години.В Блатная преди 100 години са живяли още в землянки :)))))))))))))))))))))))))))))))))))Честито на Джо Байдън!!!
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па нещастници дето никога не са били свободни в историята си взели да учат другите на демокрация,няма по-нагли от ***,деаа и пияндурниците.
31
3
 
16
 
! Отговори
В. Путин преди 3 години
Що за демокрация е това, щом незнаят кой ще е бъдещият президент??В Русия това се знае много преди изборите
30
3
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Много са зле с демокрацията и изборната система гожрките американци и имат нужда от богатиа съвтски опит и помощта на братския съветски съюз!
29
14
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Руский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв. Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!
28
7
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"Русия и демокрация" са толкова несъвместими колкото "русофил и патриотизъм".
27
10
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Това ме навежда на мисълта че всъщност предишните избори са били пропуск на демокрацията и радост за мypзилките. Ще плачете за дедо Тръмп ама късно.
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците се чудят каквж се случва в САЩ - как така може да има избори между двама кандидати за президент? Защото в Русия изборът винаги е един и същ и винаги е лесен - Путин или Путин.
25
9
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
ХАхахахаха, кой го казва само :)))) Тая безцицестата да се сети за онзи случай, в който самите руснаци се бъзикаха с Джуджанка. В избирателна секция с регистрирани 10 000 избиратели за джуджето имаше 15 000 гласа. ТА тогава да дава мнение за САЩ, пък и никой не и го е искал
24
3
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
До Анонимен To при тях ако не играе дървото - ще се разпаднат.
23
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия няма демокрация, а тежка диктатура. Да си траят и да не коментират неща, които да им чужди.
22
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taka де, какви са тези избори с двама кандидати, дето печелят по над 45% от гласовете. Това само обърква хората, изборите трябва да са с един кандидат, евентуално и още един за парлама :) Тази азбучна истина беше установена от редица световни учени, авторитети на тема избори - В.Путин, Саддам Хюсеин, Ким Чен Ир, В. Лукашенко.....