Путин направи промени в кабинета, освободи 3 министри

Предвидени са и други рокади в руското правителство
Обновена: 9 ное 2020 11:56 | 9 ное 2020 11:56, Елка Василева
14
Путин направи промени в кабинета, освободи 3 министри
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин освободи от длъжност трима министри, както и пълномощния представител в Уралския федерален окръг /УФО/, се съобщава на сайта на Кремъл.

Става дума за министъра на транспорта Евгений Дитрих, министъра на природните ресурси и екологията Дмитрий Кобилкин и министъра на строителството Владимир Якушев. Предполага се, че последният ще замени Николай Цуканов на поста пълномощен представител на президента в УФО.

От своя страна премиерът Михаил Мишустин предлага на Държавната дума да избере генералния директор на Аерофлот Виталий Савелиев за транспортен министър. За министър на природните ресурси и екологията е предложен Александър Козлов, настоящ министър за развитието на Далечния изток и Арктика. За строителен министър кандидатурата е на Ирек Файзулин, настоящ заместник-министър.

Предвиждат се и други правителствени рокади. Мишустин предлага за вицепремиер да бъде назначен енергийният министър Александър Новак, а на негово място да бъде избран Николай Шулгинов, шеф на „РусГидро“.

Настоящият ръководител на Фонда за развитие на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков е предложен за министър със същия ресор.

Владимир Путин по-рано подписа конституционен закон за правителството, който уточнява нова процедура за съставяне на правителството, предаде РИА Новости. Сега вече президентът ще може да назначава премиера едва, след като кандидатурата е утвърдена от Държавната дума. В същото време,ако депутатите три пъти отхвърлят кандидатурата, президентът може самостоятелно да назначи премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Мдааа... преди 3 години
.... само Путин и руските *** отказват да признаят Байдън за новия президент на САЩ .Не били легитимни изборите. Ама когато преди 4 г. руски хакери помогнаха на Тръмп да спечели и това беше доказано от ЦРУ и дори сенатската комисия издаде доклад с доказателства...... тогава изборите бяха легитимни.
13
3
 
1
 
! Отговори
иванова преди 3 години
това нас какво ни интересува, нашата щото сме я оправили
12
1
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе, що не правите паралели между реднеците и руснаците относно кризата ? А ? Или между бедните реднеци и тези в Китай. Цифри, не друго
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагат енергийният министър Александър Новак да бъде издигнат на поста вицепремиер. Аз съм За.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брех няма кой да брани вожда Путин тука, излязла статия за Бойко и всичкото позитанци събрани по тревога да плюят.
9
3
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Пунта мара. Я кажете, изпълзя ли тоя от бункера?
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е точно толкова интересна новина, колкото изборната победа на бидона.
7
3
 
2
 
! Отговори
:) до 1 и 3 преди 3 години
Аз няма какво да кажа,затова и нищо не казвам и стоя настрана.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари русофили, я кажете кой е диктатор Бойко или Путин и кога Путин ще даде оставка като Бойко?
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха какъв закон подписал "Сега вече президентът ще може да назначава премиера едва, след като кандидатурата е утвърдена от Държавната дума. В същото време,ако депутатите три пъти отхвърлят кандидатурата, президентът може самостоятелно да назначи премиера."Добре че живеем в България а не в руското блато. Русофилите айде вперед към Русия на хубавото
4
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Нас това какво ни интересува? Да не би нещо да се промени в Блатная?
3
1
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Кажи ти нещо смислено вместо да коментираш коментарите, айде похвали великия Путин
2
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Много точен и детайлен коментар от 1)Стига си тъпелл ,а кажи нещо смислено,ако можеш ,ако не,то стой настрана и чети другите.
1
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Дребния пак прави промени, да не би някой да се почувства много сигурен на поста си.Яко го тресе параноята откъде може да дойде следващия противник.