Путин отказа да поздрави Байдън за победата

Ще чака докато резултатите са официални
9 ное 2020 13:09, Нели Христова
101
Путин отказа да поздрави Байдън за победата
Снимка: БГНЕС

Множество световни лидери вече поздравиха Джо Байдън за победата в президентските избори в САЩ. Но някои запазиха мълчание. Освен лидерът на Китай Си Дзипин, поздравленията към Байдън си спести и президентът на Русия - Владимир Путин.

Руският президент отказва да поздрави Джо Байдън, тъй като все още предстоят "законови процеси", съобщават от The Independent.

Русия ще признае новият президент само след потвърждаване на "официалните резултати", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник, без да уточнява какво точно би означавало това.

"Вярваме, че правилното нещо е да изчакаме“, каза той пред журналисти. "Президентът Путин много пъти е казвал, че ще уважи всеки избор, който американската нация направи."

Но какви са отношенията между Путин и Байдън?

Връзката между САЩ и Русия не е била толкова лоша от Студената война насам. А изглежда няма и да се подобри, тъй като личните отношения между президента на Русия и бъдещият президент на САЩ не са особено цветущи.

През 2014 г. в свое интервю Джо Байдън, който тогава е вицепрезидент, заяви, че Владимир Путин "няма душа".

Победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ вероятно ще доведе до втвърдяване на позицията на Вашингтон към Москва, включително засилване на санкциите за купувачите на енергоносители. Това предупреждава пред ТАСС почетният професор от токийския университет "Хосей" Нобуо Шимотомаи, автор на над 20 книги за историята и политиката на Русия.

"С идването на власт на президент католик още повече ще се увеличи присъщият на Демократическата партия ожесточен натиск върху Русия, включително по въпроса за Украйна. Ще се увеличи и вероятността от санкции", казва професорът.

Той пояснява, че предвид засилването на тенденцията в САЩ и ЕС за преминаване към екологично чисти енергийни източници съществува вероятност да се въведе данък за вноса на енергоносители с цел намаляване на въглеродните емисии, което "също има характер на санкции срещу Русия".

Шимотомаи изказва предположението, че заради острото съперничество между Републиканската и Демократическата партия в САЩ ще възникне конфликт между бъдещия президент и Сената. Така според него американската политика ще се съсредоточи върху вътрешните проблеми и затова "промяната в отношенията с Русия в интерес на решаването на международните проблеми ще се усложни много", цитира ТАСС мнението на японския учен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Путин незнам , но на Ердоган му е зле .
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40"Безсмислено е да го поздравява. За да поздравиш някой, той трябва да ти е някак приятен"Хубаво е, че вече отркито си признавате, че Върховния ви лидер се е месил в изборите на САЩ. Толкова ви боли от загубата на неговия човек, че даже няма сили да поздрави когато му е времето победителя. Солчица.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсмислено е да го поздравява. За да поздравиш някой, той трябва да ти е някак приятен. Нов президент и малко прасе не бива да се хвалят защото ....................................................................................... Нали така!
32
11
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
От "Посирано 20" също ще чакат решението на Вожда, преди преди да изразят становище по повод избора на Байдън, същото се отнася и за Беквокалиста им Румен Грипенов Радев ... !!!
31
17
 
17
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
Какво се оказа накрая? Това, което всички знаехме отдавна - Тръмп го подкрепят недоучили реднеци у дома и най-долната класа неудачници от бившия соцлагер, начело с идола им Владимир Владимирович.
30
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 32Нищо подобно, няма такъв филм!Съдебни искове е имало винаги и ще има. Байдън е новият президент на САЩ!!!
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин няма душа, а Байдън няма акъл. Първото е съмнително, ако се твърди, че душата съществува, и вярно, ако е вярно твърдението на много философи и основоположници на религии, че душата е ментален конструкт и не съществува като носител на психичните свойства. Липсата на акъл се нарича деменция и Бай Дън я доказа категорично.
28
18
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Честно да си кажа, мислех го Путин за по-умен човек отколкото се оказа.А то какво излезе?Хитрата сврака с двата крака!Путин сам се издаде, че Доналд Тръмп е неговият човек.Ако беше по-умен, щеше да поздрави Байдън и да продължи с подмолните си действия по сървърите.А така, дори някой да не е вярвал, че Путин е замесен, сега едва ли има още някой вярващ.
27
4
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Хайде си чети немската преса и не взимай отношение.---Докато те храня с данъците си, ще мълчиш и ще козируваш :)
26
6
 
3
 
! Отговори
До Германец преди 3 години
Хайде си чети немската преса и не взимай отношение. Нали си спасен. Ееееей, ей такива предатели на народите са ми...
25
5
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Вижте ,от гледна точка на законноста и коректността това е много точно -докато не изтече срока за предявяване на съдебни искове,всякакви поздравления са форма на натягане и слагачество.Законово тези избори още не са приключили и положението е крайно неприятно.На за американските пенсионери и възрастни хора с проблеми има много положителна новина -те вече знаят кой е най.добрият старчески дом в САЩ/а и в света/-това е Белият Дом!?
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25"То Русия няма какво да я громим ние, пич."Точно.:)))))))))))))
23
0
 
1
 
! Отговори
гранде статия преди 3 години
Журналистката задава отговори!
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам само , че Путин този ще го надживее. Той дали помни още къде е Русия?
21
2
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Правилно !
20
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ггорките - кокво коментиратебайдън си е обикновен гащник като обамаи ще прави това което му наредят банкеритеимаха един президент дето не слушаше банкерите и си заминаи до сега великите служби дето ката ден ревът какво направила русия не са казали кой и защо утепа кенеди а след това и брат му - когато беше сигурно че ще го изберат за президентцелта е войни и крадене на чужд труд- за да има помощи за американцитеот *** половината живеят на помощи- така че може да купим още самолети
19
22
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Какъв удар по путиноидните тръпмисти!!! Останаха им само Болсонаро, Орбан и вишеградските недоразумения. Дано не станем свидетели на масови самоубийства...
18
9
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Формално погледнато е прав Путин. Тва първо.Второ: човек, който наистина няма душа (Байдън), който в интервю пред телевизия заявява, че се продава на тези, в които са парите да обвинява Путин, че няма душа... Ами не е сериозно. Ама то е така- корумпираните мислят, че и другите са корумпирани, некадърните мислят другите за некадърни, а бездушните... сещате се.Така, разсеях се. Влязох за да чета неадекватни коментари на USA поклонници, громящи комунизма и Русия в постовете си.
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те собствените им власти в САЩ не го обявяват за победител Само слугите на САЩ по света се втурнаха през глава да поздравяват Байдън
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво ще го поздравява то е ясно ,че Байдън ще търси война с Русия а това че русия го поздравява или не, няма да промени мнението на Байдън че трябва война с Русия и това ще вдигне отново икономиката на САЩ, Байдън е предпочита печалби чрез война и досегашната история на САЩ показва ,че при война икономиката на САЩ расте,няма обратен аргумент.НЕГРАМОТНИКО ТОЗИ БЪЛВОЧ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ЛИ Е?