Край на войната в Нагорни Карабах, подписаха споразумение

Армения и Азербайджан ще се спрат на заетите от тях позиции
Обновена: 10 ное 2020 07:30 | 10 ное 2020 07:30, Анисия Иванова
95
Край на войната в Нагорни Карабах, подписаха споразумение
Снимка: БГНЕС

Кремъл потвърди подписването на споразумение между лидерите на Русия, Азербайджан и Армения за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, предаде Ройтерс, като се позова на руски агенции.

Руският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и арменският премиер Никол Пашинян подписаха заявление за пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Песков заяви, че предстои да бъдат оповестени детайлите на подписаното споразумение. "В най-скоро време изявление по въпроса ще направи и руският президент", изтъкна говорителят.

Руският президент Владимир Путин заяви, че въоръжените сили на Армения и Азербайджан ще се спрат на заетите от тях позиции.

Въоръжените сили на "Република Азербайджан и Република Армения ще се спрат на заетите от тях позиции, по протежение на линията на съприкосновението в Нагорни Карабах и по протежение на коридора, съединяващ Нагорни Карабах с Република Армения, ще бъдат разположен руски миротворчески контингент", заяви Путин във връзка със споразумението, подписано с Алиев и Пашинян.

Арменският премиер Никол Пашинян също потвърди за подписаното споразумение за прекратяване на бойните действия в Нагорни Карабах във Facebook страницата на премиера. В текста Пашинян посочва, че документът е невероятно болезнен за него лично и за народа му. Той пояснява, че е взел решението на базата на задълбочен анализ на военната ситуация.

Определя тази стъпка като най-добрата при дадените обстоятелства и отбелязва, че прекратяването на бойните действия не е победа, но не е и поражение. В следващите дни арменският премиер ще направи обръщение към народа.

В района ще бъде създаден миротворчески център, който да контролира примирието. Междувременно от руското Министерство на отбраната съобщиха, че Москва изпраща близо 2000 миротворци и 470 единици техника в района на Нагорни Карабах.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Историкът преди 3 години
До всички мюсюлмани едно мнение от мен, съвсем приятелски. На всеки приблизително 70-100 години Русия понамества световният баланс и който се е заял с нея просто такива шамари яде, че никой в следващите 100 години седи МИРНО. Руският дух, родолюбие и патриотизъм нямат равни в световен мащаб. Това показва историята до сега. Събитията в Нагорни-Карабах са внимателно премислени и трябва да ви кажа, че Русия нищо не е загубила и тепърва ще покаже в бъдеще,защо е трябвало дастане така. Бъдете сигурни
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендо 65 . да Турция
53
3
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
10ти ноември, ден на победата в армения. Празнуват пред и в парламента завземането на карабах. Айде честито. И не прекалявайте със салфетките и зарята.Хахахахахаха
52
5
 
6
 
! Отговори
Азер преди 3 години
Чак тука хвали арменския снайпер сигурно тялото му гние на някакво поле. Ех че кеф. Разпориха ви. Халките арменски станаха като ремуси. Знам че четеш мишле покажи се пак с някое експертно мнение.
51
3
 
6
 
! Отговори
Азер преди 3 години
Къде е клоунат AZ да разказва как ония арменски снайперист бил спукал всички азербейджански войници? Какво стана аз още две седмици и щехте да рухнете. Пак ви спасиха хахаха. Да се видиш къв си шут и говориш врели некипели. Сега си взехме земите. Питай снайпера какво става в ереван. Много говорише а? Отивай сега в местната кръчма да се напиеш клоун такъв
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армения не бяха ли във война с Русия, сега да се радват че не ги оставиха на късмета им.
49
9
 
4
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
За пореден път...биещите чела в пода се издъниха такс ,че спокойно днес можеше азерската армия да отбранява Баку!! Пушнаха руският въртолет от тъпо тия!! То тия са верни мн много слабоумни! Воюват само с по слаби,винаги на юруш...!! Загубиха 5000 войници и 1/3 от цялото си въоръжение. Кеворките и те не са много умни- дай им търгашество и дасе ежат!! Но Вовата дочака момента.. направо спаси Алиев!!спасибо от собственият му народ
48
4
 
3
 
! Отговори
войник преди 3 години
истината е че след като са много *** та да свалят руски хеликоптер и военната част буквално са вдигнали и изкарали всичкото въоръжение а азерската техника леко е почнала да става за декорация нефункционална заглушена и тея след няколко часа *** примирие ,щото тия пилоти са с техните другари от тая база и смятай как са били бесни и търсещи отмъщение а смахнатите руснаци имат много много птички и ракети за птички
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от ф.е.сове!
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ви звучи това: "Армения се задължава да предостави свободен транспортен и икономически достъп на западните райони на Азербайджан с Нахичеванската автономна република в състава на Азербайджан"? За справка Нахичеван има граница и с Турция. Значи следващия газопровод ще минава оттам! Руснаците направо отекоха.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама се карат- третият омиротворява, а минималните заплати се замразяват в Армения- 151 евро, в Азербайджан- 62 евро- те са цъфнали и вързали, бъдещето неизвестно.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците много ми напомнят на нас - не си знаят интересите и си заслужават съдбта!А имаме общ маникален съсед...
43
4
 
10
 
! Отговори
Дообре! преди 3 години
До Анонимен"Абе в момента турската армия е много по-силна от руската..":) Само дето Ердо не смее да мръдне без да се обади на Путин!А ако руснаците се издразнят - изравнява всичко и турците само стискат зъби....и се извиняват .
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Али РезаМного си си повярвал!Добре че руснаците се бяха разсърдили на арменците че са фурнаджийски лопати като нас - иначе Армения щеше да стигне до Анкара!
41
0
 
8
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Сега като се върне Кочарян на бял кон, ще изгони американските цветни диверсанти от посолството, ще даде на руснаците по голяма база и привилегии, а Вовата за награда ще озапти турците и азерите. Е ще трябва да дадът и некое село на азерите , щото все пак са победители. Да гледат и да се учат *** дето се продадоха за снимка със Солтенберг и поздравителна телеграма от тантето.
40
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в момента турската армия е много по-силна от руската и за това няма две мнения по въпроса. Турските безпилотни самолети "Байрактар" направиха на мармалад скъпоструващите руски ПВО системи. В Сирия, Либия и Карабах руските сили бяха разгромени, включително в Либия и прехвалените наемници от "Вагнер". Политиците в Европа трябва сериозно да се замислят следващия път ако пак решат да се репчат на Ердоган.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците - и те подкукуросани като нас решиха че могат сами с виртуална задокенаска помощ да се справят. Даже искаха да станата член на НАТО...Е Турция е член на нато де!Руснаците си имат достойнство - както се видя. Ангажимента им е за признатата територия на Армения.Затова като азерите свалиха руски вертолет на призната арменска територия - войната свърши същия ден!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познайте защо положението е това до което се стигна?Къде Къде американското посолство е най-голямо ?Кой ограничи достъпа до руската военна база ?Кой се правеше на голям и провокира с езикови ограничения?нарочно не съм слагал имена - за да проверите!
37
16
 
8
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
Тежък военен провел за руската марионетка Армения и за самата Русия. Оказа се че турските оръжия са в пъти по-добри от прехвалените руски. Тази сутрин Алиев заяви че освен руски миротворци, ще има и турски такива. Само преди два месеца това беше немислимо. Обзалагам се че кремълското джудже сън не го лови дали някоя сутрин няма да осъмне с турски байрак над Севастопол!
36
10
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Ееее експертите от форума пак неможаха да познаят. Само облъчени руски каски. Цирк Армения затваря поради несъстоятелност. Бай *** си яде ноктите от яд, голям кеф. Е така загуба след загуба да се видите какви сте паляци.