В Русия: Абсолютно защитен пункт за ядрените оръжия

Работата по системите за управление да не спира, разпореди Путин
11 ное 2020 21:35, Елка Василева
92
В Русия: Абсолютно защитен пункт за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Приключва създаването на "нов, притежаващ практически абсолютна защита пункт за управление, вкл. на стратегическите ядрени оръжия" в Русия.

Това обяви руският президент Владимир Путин на заседание с ръководството на министерството на отбраната, ръководителите на федерални служби и предприятия от отбранително-промишления комплекс, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите на Путин в страната е извършено значително увеличаване на аналитичните и оперативните възможности на системите за управление на ядрените сили, съществено са модернизирани стационарните и мобилните пунктове за управление и е подобрено тяхното информационно осигуряване, мониторинг и анализ.

Путин подчерта, че е нараснало качеството на параметъра "повредоустойчивост".

Работата върху системите за управление на стратегическите ядрени сили не трябва да спира, а да се разработват нови перспективни образци, разпореди Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, пак бомби..
2
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия притежава мобилни ядрени системи които постояно са в движение и затова тази страна е непобедима на тази планета а американци само могат да мечтаят за такива неща
1
14
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
Сега оръжията са парите ;) Русия не е адекватно управлявана според мен. Виж кво направиха САЩ .Китайците се опитват да им противостоят но с минимален успех .А защо Русия не прави нищо ?Вече има глобални монетарни системи които дават възможност за глобална власт .Не просто на територията на САЩ ,а глобално в света. САЩ са страшно агресивни а Русия пасивна. За ЕС въобще не ги слагам у сметките .За тези гъзоръчковци няма място под слънцето. Но все пак Русия не трябва да изостава в новата надпревара