Най-опасни са хората, които отказват да носят маски

Това най-често са юношите и по-младите хора
13 ное 2020 09:37, Нели Христова
55
Най-опасни са хората, които отказват да носят маски
Снимка: БГНЕС

Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои са най-опасните разпространители на коронавируса.

Според него хората, които са прекарали COVID-19 и след това, смятайки се за "застраховани" от опасната зараза, отказват да носят лични предпазни средства, представляват най-голяма опасност за околните.

"Преболедуването на коронавирус не спасява хората, които ходят без маски от инфекция. Те разпространяват коронавируса свободно и без никакви препятствия", каза Карабиненко в интервю за портала lenta.ru, цитирано от БНР.

Лекарят обясни, че коронавирусът остава в горните дихателни пътища дори след успешно лечение от заболяване и поради това всички задължително трябва да носят правилно поставени маски.

"Хората, които не носят маски, са активни разпространители на коронавируса. И на първо място, по мои наблюдения, това са юношите и по-младите хора – особено онези, на които е много трудно да се докаже каквото и да било. Те са най-твърдоглавите противници на маските и се превръщат в опасност за останалите", заключи Карабиненко.

Не се цитира коментар по отношение на лекари, които отричат маските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден пътувам с колата на лъвов мост, обръщам се на десно и гледам в автобуса претъпкан има и такива дето кибичат без маска.
28
6
 
17
 
! Отговори
Явор Божанков преди 3 години
Ало,Саша Карабинков!! Маската пази от вирус, колкото гащите пазят от пръднята!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nai-opasni sa bg otrovni zmii zurnalia
26
7
 
15
 
! Отговори
Гоце преди 3 години
Най-опасни са "доФтори" продали душите си заради парите. Този сигОрно си мисли, че хората не четат....
25
8
 
28
 
! Отговори
Мислете ...... преди 3 години
Маска - затруднява дишането.Заради нея голям процент от издишания,наситен с въглероден двуокис въздух се връща в белите дробове,което води до липса на кислород в организма. Липсата на кислород води до нарушения във работата на мозъка и важни органи. А и да не забравяме повишената вляжност на вдишвания въздух когато носим маска.Перфектна предпоставка за белодробни заболявания.Не казвам че носенето на маска е вредно,а че ПРЕКАЛЕНОТО НОСЕНЕ НА МАСКА може да увреди човек не по зле от коронавирус.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе маската е разковничето, не е коронавируса.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоа ковиТ разказа играта на медицинската наука, с краката нагоре я обърна: заразени, но безсимптомни, сега пък излекувани, но разнасят вирус... Чудат се вече какво да ни лъжат...
22
24
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не носят маски мангъровци и радевци, нали не вярват, че има вирус. Те пазят себе си, но не и останалите. Разнасят заразата навсякъде. Спомнете си поведението на безделникът от Дондуков 2.
21
13
 
31
 
! Отговори
Stoner преди 3 години
Напротив, най-опасни са точно маскарадните сектанти. Може да се спре с тази медийна логорея и глупости под път и над път. Само се настройват хората и отвличат вниманието от истинските проблеми
20
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм виждал някой да не носи маска, въпреки това заразените се увеличават. В болниците носят специални костюми, въпреки това има рекорден брой заразени медицински лица. Извод ? Слонът не яде халва.
19
5
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
"***, ***" не уважава и не му пука за никого. Той е велик, а останалите са мишки. И е убеден, че правилата и законите са за другите.
18
4
 
27
 
! Отговори
Градинар Търмъшки преди 3 години
Ето така се настройва биомасата една срещу друга. Винаги трябва да се биете помежду си и никога да нямате време да надигнете глава за корупцията, кражбите, изнудванията и убийствата на елитните. И част от биомасата няма достатъчно интелект да проумее тази толкова значима реалност.
17
19
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"маските не работят, вижте какво става!" Хайде сега си помислете какво щеше да е ако ... никой не носеше маски. Ситуацията е зле, но можеше да е мноооого по-зле.
16
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използването на маски показва съпричастност към проблема с епидемията, а не толкова превенция или защита.Но, когато манталитета е на посредствено ниво, това не може да се проумее. T'ъпаците се мислят за герои и бунтари. Това е истината.
15
9
 
3
 
! Отговори
Най опасни са преди 3 години
Или Ковид Денайъри
14
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Имат ефект от маските разбира се, но трябва да се носят от всички ни без изключение, и пред носа и устата, а не в джоба!
13
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са опасни хората, които отказват да носят маски...Просто саТъпи индивиди - ***.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-опасни са дупетатите крадци и мародери!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-опасна е гня.сажийската либерастия.
10
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаха някакъв значим ефект маските - да сме го видели за толкова месеци. Обаче ефекта е толкова малък, че спокойно може да се пренебрегне.Особено с на здравното министърче заповедта - не носи някой маска, щото спазва дистанция, кихне два пъти на спирката и се качи в автобуса. След него идва друг чакащ на спирката, седне да си почине, пипне тук-там с ръцето върху киханото и кел файда дали носи или не носи маска, ако после си налапа ръцете.Врата у поле е тая заповед.