Най-опасни са хората, които отказват да носят маски

Това най-често са юношите и по-младите хора
13 ное 2020 09:37, Нели Христова
55
Най-опасни са хората, които отказват да носят маски
Снимка: БГНЕС

Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои са най-опасните разпространители на коронавируса.

Според него хората, които са прекарали COVID-19 и след това, смятайки се за "застраховани" от опасната зараза, отказват да носят лични предпазни средства, представляват най-голяма опасност за околните.

"Преболедуването на коронавирус не спасява хората, които ходят без маски от инфекция. Те разпространяват коронавируса свободно и без никакви препятствия", каза Карабиненко в интервю за портала lenta.ru, цитирано от БНР.

Лекарят обясни, че коронавирусът остава в горните дихателни пътища дори след успешно лечение от заболяване и поради това всички задължително трябва да носят правилно поставени маски.

"Хората, които не носят маски, са активни разпространители на коронавируса. И на първо място, по мои наблюдения, това са юношите и по-младите хора – особено онези, на които е много трудно да се докаже каквото и да било. Те са най-твърдоглавите противници на маските и се превръщат в опасност за останалите", заключи Карабиненко.

Не се цитира коментар по отношение на лекари, които отричат маските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
8
 
! Отговори
Картечников преди 3 години
Носете маски, локдайнвайте се и си стейте хоум!
8
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е това за маските. Аз март месец си купих една за тридесет стотинки,още я ползвам, нося я навсякъде, кьорав вирус не пропуска, лошото е че вече има дупки като от съчми за яребици, но намерих решение и за това, запълвам ги с използвани дъвки.
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Маски не се носят о от по-възрастните. Това е до манталитет и възпитание. Аз носех маска и на работа и в транспорта, дори когато не бяха задължбителни юни месец и ме гледаха като инзвънземо.
6
7
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Е как така вирусът остава дори и след успешно лечение? Нали им се прави пср тест накрая и само ако той е /-/ - излизат извън вкъщи? ТЕ НЕ МОГАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ! ОСВЕН АКО НЕ ИМ СЕ ПРАВИ ТЕСТ В РУСИЯ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НОСЯТ ВИРУСА.
5
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е колко от тези "аз маска не слагам" на смъртния си одър са казали - "Слагайте си маска"?
4
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е колко от тези "аз маска не слагам" на смъртния си одър са казали - "Слагайте си маска"?
3
2
 
6
 
! Отговори
Маската на Жоро преди 3 години
Всеки съвет от човек с подобна фамилия, трябва да се прима много сериозно, дори и да е лекар пулмолог.
2
8
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
"Не се цитира коментар по отношение на лекари, които отричат маските." То сигурно е защото Лекарите 'нищо не разбират', а?Ако тези маски пазеха от нещо трябваше да се унищожават като 'биологично опасен oтпадък' - не да се носят с месеци или се хвърлят в кошчетата...
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, те са убийци и престъпници, дайте да ги разпънем на кръст или да ги изгорим на клада. Също така и тези които са против това децата им да стават Де...би..ли и да учат дистанционно. Това са най-опасните хора.... трудно манипулируемите и нестрахливите винаги са опасни за всяка диктатура!