Руската ваксина Спутник V" иска сертифициране в СЗО

Организацията още не е посочила ефективна ваксина
19 ное 2020 22:55, Петя Славова
36
Руската ваксина Спутник V" иска сертифициране в СЗО
Снимка: БГНЕС

Производителите на руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" са подали заявление за сертифициране в централата на Световната здравна организация (СЗО).

Това заяви официалният представител на СЗО в Руската федерация Мелита Вуйнович в интервю за радиостанцията "Эхо Москвы"

Според нея организацията все още не е посочила нито една ефективна ваксина, тъй като всяка от тях първо трябва да премине през системата за оценка на списъка за спешна употреба. Вуйнович отбеляза, че това е условно сертифициране, което се прави в случай на пандемия, предава "Дарик".

Русия стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19 - "Спутник V", но преди провеждането на тестове от трета фаза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промиването продължава, за Русия само лоши новини за САЩ само демокражия. Някой ако може да помисли ще разбере как става.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е демократично да се слагат руски ваксини. Само на нашите приятели. Както с газа и какво ли още не. Демокрация е да купиш 13 млн ваксини за БГ на цена 75 долара, при население 6 млн.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Ростех представи новия промишлен компютър на базата на Эльбрус-8С, който е без подвижни части и вентилатори. Безшумен е и е предназначен за работа в екстремални условия и на транспортни средства.
29
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките руснаци и те измислили нещо. Много са смешни с тия пропагандни изблици.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са фантазии. Само дето уникалната бутилка на създадената в Сибир "Пять озер" не е светлосиня, а много силно светловиолетова.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17"Аз напоследък пия "Пять озер" - шедьовър от Сибир с уникална светлосиня бутилка, вкусна, само дето после си мислиш, че напразно си дал парите - на те напива, не боли глава! С руска сельодка и хайвер от белуга!"Фантазиите на рушитата край нямат.Ти точно хайвер от белуга си виждал само на картинка.
26
11
 
9
 
! Отговори
Македонски мъж преди 3 години
Рускините са невероятно красиви, скромни, учтиви, възпитани, тактични, интелигентни, чистоплътни и се отличават с изключителен вкус. Те предизвикват умиление, възхищение, възторг, преклонение и велика радост. За разлика от нашите източни съседки, които се прославиха в цяла Европа като жени с крайно ниско и безотговорно социално поведение.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
17, Создана в Сибири "Пять озер" си заслужава парите. Още преди 5-6 години я пробвах за пръв път и споделям отличната оценка.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбираме, че руските производители на руската ваксина срещу коронавирус "Sputnik V" са подали заявление за сертифициране в централата на Световната здравна организация (СЗО), но не можем да разберем какво чака СЗО и какъв е нейния отговор. Кога ще стартира преминаването през системата за оценка на списъка за спешна употреба? Колко време е нужно на руската ваксина срещу коронавирус "Sputnik V" да получи сертификат, който да пресече бездоказателното негативно писане по медии и сайтове?
23
13
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 години
Хаахаха товя никога не бива да излиза на пазара
22
6
 
11
 
! Отговори
Гилгамеш преди 3 години
Те тези световни ваксини на световни (разбирай американски) компании са наааааааай-демократичните. Ваксина от Русия, по подразбиране е лоша, комунистическа, червена и диктаторска.Освен това работата започна да прилича на карантината и тестовете. Всеки ги ползва като бухалка, за своя полза, а не за някаква реална защита от заразяване.
21
10
 
7
 
! Отговори
Д. преди 3 години
Различните сортове бояришник, не са ваксини бре! Инак ако добавиш мармалада и картофите не 17, а 1700 може да ги докараш!
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До по-надолуНаписал съм грешно 6 са, не 5! Не ги използват масово по причините, за които се дрънка тук! Минаването на 3-ия етап изисква време - биологично, не технологично! Не разбра ли защо беше досегашната шумотевица? Съжалявам те!Руснаците имат страхотна вирусологична школа - стотици класни учени, професори, академици, техника, биореактори. Ясно - чакат биологична война и гледат сериозно натова!
19
5
 
12
 
! Отговори
До аненцефален 14 преди 3 години
Ами смей се! Ти си жив пример за това, защо ще измрем! Заради тъъъпата политизация.Там болните растат яко! И ти се радваш? Растат, защото още не са започнали масова имунизация! По същата причина растат и болните в САЩ и в Скапанобритания. Ваксинациите със сигурност ще подобрят ситуацията!Прочети руския текст за ебола в Уикито!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За да ползват ваксината в Русия им е достатъчен руски сертификат."Това е точно така...за сведение, най големите производители на ваксини в света са Индия и Пакистан, но техните не могат да се лицензират в Европа и Америка......тоест нямат сертификат от СЗО.
17
8
 
13
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
А в момента имат 6 ваксини и 11 в напреднал стадий.............Дори от пасольството не си позволяват да говорят такива глупости.
16
9
 
11
 
! Отговори
До по-надолу преди 3 години
И като руснаците имат 5 ваксини и 11 в напреднал стадий както твърди някой по-надолу, защо досега не ползват нито една ?! Или не работят или не могат да ги произведат ! Май ваксините им са само за пропаганда - иначе защо имат рекордно много заразени !
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИвоЩом и руската водка не я пиеш, а целият свят я обожава, ясен си ми! Руската икономика няма да пропадне от това, че един откачил от злоба *** няма да си купи бутилка руска водка.Аз напоследък пия "Пять озер" - шедьовър от Сибир с уникална светлосиня бутилка, вкусна, само дето после си мислиш, че напразно си дал парите - на те напива, не боли глава! С руска сельодка и хайвер от белуга!
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега избройте западните компании, които са минали всички етапи на тестване и сертифициране! Някои много ги е яд, че руснаците първи оповестиха, че са създали ваксина. А в момента имат 6 ваксини и 11 в напреднал стадий. Западняците се борят за гигантски печалби, а руснаците взеха, че декомерсиализираха ваксината! Мъка!
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а западните отрови сигурно ще ги сертифицират...кой знае колко хора ще измрат от тия западни б*о*к*л*уц*и