Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини

Цената й ще бъде обявена идната седмица
22 ное 2020 17:50, Нели Христова
102
Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини
Снимка: БГНЕС

Стойността на ваксината Спутник V ще е значително по-ниска от тези на ваксините на Pfizer и Moderna, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС. Тя се позова на съобщение в акаунт в Twitter на руската ваксина.

"Обявените цени от 19, 5 долара за една доза от ваксината на Pfizer и от 25-37 долара за доза от ваксината на Moderna всъщност означават, че цените ще са 39 долара и 50-74 долара на човек, тъй като са необходими по две дози. Цената на Спутник V ще е много по-ниска", се казва в туита.

Представител на Руския фонд за преки инвестиции заяви пред журналисти, че цената на Спутник V ще бъде обявена идната седмица.

Ваксината срещу COIVD-19, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор", влиза в експлоатация за гражданите от 1 януари 2021 г., съобщиха преди седмица от Държавния регистър на лекарствата към Министерството на здравеопазването на Русия.

Президентът Владимир Путин обяви, че ваксината е получила разрешение за пускане на пазара, след като клинични изпитвания са проведени върху 100 доброволци, а центърът ще започне следрегистрационни изследвания в различни региони на страната с участието на още 40 000.

Вчера, първа в Европа, Унгария внесе 10 дози от руската ваксина. Страната ще проведе клинични тестове на продукта и впоследствие ще прецени дали да го приложи върху своето население. ЕК изрази опасения по този повод, след като по-рано одобри договор с фармацевтичните компании BioNTech и Pfizer. Той покрива покупката на 300 милиона дози, веднага след като ваксината получи одобрение, че е безопасна и ефективна срещу COVID-19.

Руската ваксина обаче ще бъде изпитвана и произвеждана и в още страни по света, включително Бразилия, Мексико, Обединените арабски емирства, Филипините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pfizer искат и хладилник с минус 100 градуса, което е само в космоса и тя става на сладолед.
49
2
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Лоши унгарци, лоши унгарци! Ха-ха-ха-ха!
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е смешно, че хора, които обвиняват Росия в производство на супер специални отрови и биологични оръжия, сега се напъват да изкарват, че не могат да произведат ваксина. Русия винаги е била много напред с биологията, а противовирусните ваксини отдавна не са някаква свръхсекретна технология.
47
13
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Матушката обяви преди месеци, че ваксината е готова, пък не може и не може да я произведе и да ваксинира крепостните - те продължават да измират!Пък и се оказа, че е ваксина за хайванчета!Ако има русофили, желаещи да се ваксинират с нея, да правят прошение до Румен Шведски!Шофьора на самолет с удоволствие ще излети за Масква, за да я докара!Дерзайте, товарищи!
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мишозатова ли Бразилия, Мексико, Индия са сред лидерите по новозаразени, явно е ефтина но и с нулева ефективност :)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Ладата е по-евтина от европейските автомобили))
42
1
 
11
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Хора не знам защо се ядете помежду си...Не е ли страхотно, че има много ваксини и че ще има конкуренция ? Не е ли по-добре да имаме избор коя ваксина да си сложим(ако решим все пак да си сложим) отколкото да има 1 монполист да извива ръцете на правителствата ?
41
9
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Китай, Унгария, Южна Корея, Беларус, Мексико, Бразилия, Индия вече купиха, Израел, Турция, Чили, Аржентина са в преговори. Това май е повече от населението на света ако включим и Русия.Не знам, сигурно случайно е станало......
40
10
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Руската ваксина срещу ковид е на базата на известната стара ветеринарна ваксина :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ама има стар мохабет - от коза овца не става :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно за "богата Русия" разлика от 20-30$ е сериозна, но мисля че останалата част от светът се интересува и от това доколко е сигурна тази ваксина. За нея впрочем слушаме от сума ти време, точно както вече 20 години слушаме за техните самолети 5то поколение и суперколите им.
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия да престане с тия ваксини дето искат да убивате хората стига с тия убийствени ваксини не искаме забрана за всички ваксини бог да ви накаже
37
10
 
3
 
! Отговори
Dtrumpp преди 3 години
Само тоталитарни нации купуват тая ваксина- филипини, венецуела, унгария- внимавайте в бг, боко да не ви пробута спутник- нищо не става от пияните рашкиИ пари да ми дават, няма да я ползвам
36
8
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 3 години
От икономии и ефтинджос се докарахме до тука. Това че ваксината ще е евтина е по скоро притеснително.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок. Дневно новозаразените в Русия са в пик-около 24хил.В САЩ са около 200хил за денонощие. Починали за денонощие-САЩ 2200,Русия-430.Е добре, руснаците имали спутник, а продължавали да измират. Ами американците нали имат Модерна, Пфайзер, Астра Зенека , е защо измират пък те?
34
7
 
4
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Ако върви с бутилка водка-веднага давам 10-15$
33
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Уааааахахааааааа, мда то и цената на новата волга ще е по-ниска, ама на анимация само :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Знаем ги ние руските голи хвалби :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
32
6
 
7
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Незнам но днес от Световната Здравна Организация предупредиха за "трета вълна на Covid" я Европа!! Точно когато се очаква Европа да получи поръчаните от Американците ваксини Pfizer!!Случаеност?? Или чичи Сам ще прати нова зараза на Европа??А Русия единствена се стреми да помогне на хората
31
0
 
1
 
! Отговори
do 17 преди 3 години
защото не можете да си ги позволите !