Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини

Цената й ще бъде обявена идната седмица
22 ное 2020 17:50, Нели Христова
102
Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини
Снимка: БГНЕС

Стойността на ваксината Спутник V ще е значително по-ниска от тези на ваксините на Pfizer и Moderna, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС. Тя се позова на съобщение в акаунт в Twitter на руската ваксина.

"Обявените цени от 19, 5 долара за една доза от ваксината на Pfizer и от 25-37 долара за доза от ваксината на Moderna всъщност означават, че цените ще са 39 долара и 50-74 долара на човек, тъй като са необходими по две дози. Цената на Спутник V ще е много по-ниска", се казва в туита.

Представител на Руския фонд за преки инвестиции заяви пред журналисти, че цената на Спутник V ще бъде обявена идната седмица.

Ваксината срещу COIVD-19, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор", влиза в експлоатация за гражданите от 1 януари 2021 г., съобщиха преди седмица от Държавния регистър на лекарствата към Министерството на здравеопазването на Русия.

Президентът Владимир Путин обяви, че ваксината е получила разрешение за пускане на пазара, след като клинични изпитвания са проведени върху 100 доброволци, а центърът ще започне следрегистрационни изследвания в различни региони на страната с участието на още 40 000.

Вчера, първа в Европа, Унгария внесе 10 дози от руската ваксина. Страната ще проведе клинични тестове на продукта и впоследствие ще прецени дали да го приложи върху своето население. ЕК изрази опасения по този повод, след като по-рано одобри договор с фармацевтичните компании BioNTech и Pfizer. Той покрива покупката на 300 милиона дози, веднага след като ваксината получи одобрение, че е безопасна и ефективна срещу COVID-19.

Руската ваксина обаче ще бъде изпитвана и произвеждана и в още страни по света, включително Бразилия, Мексико, Обединените арабски емирства, Филипините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
9
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Незнам но днес от Световната Здравна Организация предупредиха за "трета вълна на Covid" я Европа!! Точно когато се очаква Европа да получи поръчаните от Американците ваксини Pfizer!!Случаеност?? Или чичи Сам ще прати нова зараза на Европа??А Русия единствена се стреми да помогне на хората
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В поне 50тина страни се работи по ваксина срещу вируса,единствено руснаците се хвалят ,че имат безаналогова ваксина ,каквато нямат другите.А,сводките за заразени и умиращи в Маскве и цяла Расия е продължават да чупят рекорди!
28
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИНЦИПНО НЕ ЛЪЖАТ!!!АКО ДРУГИТЕ ВАКСИНИ СА ЕФИКАСНИ 3% ТО С ПУТНЬК ЩЕ Е СИГУРНО 5%
27
5
 
8
 
! Отговори
Казуар преди 3 години
Ваксината която се предлага от американската и немската фирми е иновативна, на клетъчно ниво, докато руската е като старите за хора и животни.
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък никой друг не се похвали с ваксината си колко била ефективна и ефтина. Вече от 3 месеца ни надуват главите с тоя Спутник.Да не говорим, че са на етап ваксиниране на доброволци и чакане какъв ще е резултатът до към юли 21ва.Тия са неспасяеми.
25
13
 
9
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Русия единствена може да спаси света от Американското биологично оръжие SARS-CoV-2!!!Сомо Руската научна мощ е способна да направи анити вирусна ваксина и да спаси човечеството!!Целия свят трябва да падне на колене и да благодари на Православа Русия и нейния президент!!
24
9
 
10
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Москвичът пак е кола и е по-евтин от Мерцедеса, но аз бих си купил Мерцедес!!!
23
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПСЕВДО ВАКСИНАТА НА БИОНТЕХ ИЗОБЩО НЕ Е ВАКСИНА А ВИРУСА В СПРИНЦОВКА :D АЗ С ТАЗИ ИСКАМ ДА БЪДЕ БОЦНАТО ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО :DВАКСИНИТЕ НА МОДЕРНА И НА КОМУНДЕРНА СПУТКЪН ВЕРОЯТНО СА ИСТИНСКИ НО ТЕ НЯМА КАК ДА СЕ СПРАВЯТ С ТОВА ПЕРПЕТО МОБИЛЕ КОЕТО МУТИРА ЛИ МУТИРА И ЩЕ СА СЛАБО ЕФИКАСНИ!!!-------------------С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ ДА СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНИ НЕ СА СПАСЕНИЕ И ДА НАСТЪПИ СВЕТОВНА ВАКХАНАЛИЯ :D
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че е по евтина и ефикасна ,от американска ,но вече гербечето е закупило 13 000 000 не знаем че сме толкова много милиона ,и то без даде знае ква е тая ваксина
21
7
 
12
 
! Отговори
Псувате я,отричате я преди 3 години
ама я има, действа и е много по - евтина. До преди тридесетина години удряхте големи езици на всичко руско а плюехте западното. Сега, явно станахте тотални демократи, плюете всичко руско и удряте езици на западното. Никой до момента не е оценил реалната ефективност на прясно създадените ваксини, всяка фирма си хвали своята. Що не стъпим на фактите и след някой и друг месец да сравним реално. Как мислите, човек в опсност дали ще оценява от политическа гледна точка или от здравна.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато се накумите с тоя спутник народа ви изпука.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путника пръв да се ваксинира.
18
16
 
10
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Ако искате бързо да станете ПЪТНИК,сложете си руската ваксина СПУТНИК.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтина , но защо с това име на космическо тяло???
16
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма никакви руски стоки в магазините - защото за нищо не стават.Толкова и за ваксината им ;)
15
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е 30 години пред Запада във фундаменталните науки. Това много учени го казват и признават. Поредното доказателство е и това, че първи създадоха ваксината за Кобит
14
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Ти що не си си сложил щом е толкова прекрасна ?Аман от прокажени русофили.
13
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ДА ЗАПОЧНЕ ВАКСИНИРАНЕТО :DАЗ ЗАЛАГАМ НА КОВИД 2119 И НЕГОВИТЕ 500 РАЗЛИЧНИ ЩАМА, ЧЕ РУСКАТА ВАКСИНА ЩЕ Е СЛАБО ЕФИКАСНА И НЕ САМО ТЯ!!!
12
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и Лада е по-евтина от Мерцедес и БМВ, ама никой не я харесва бе, пиянници руски :))))
11
9
 
7
 
! Отговори
Те от август преди 3 години
Се хвалят, че започват третата фаза, а все още дават по 10 за проба.