Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини

Цената й ще бъде обявена идната седмица
22 ное 2020 17:50, Нели Христова
102
Русия се похвали: "Спутник V" ще е много по-евтина от другите ваксини
Снимка: БГНЕС

Стойността на ваксината Спутник V ще е значително по-ниска от тези на ваксините на Pfizer и Moderna, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС. Тя се позова на съобщение в акаунт в Twitter на руската ваксина.

"Обявените цени от 19, 5 долара за една доза от ваксината на Pfizer и от 25-37 долара за доза от ваксината на Moderna всъщност означават, че цените ще са 39 долара и 50-74 долара на човек, тъй като са необходими по две дози. Цената на Спутник V ще е много по-ниска", се казва в туита.

Представител на Руския фонд за преки инвестиции заяви пред журналисти, че цената на Спутник V ще бъде обявена идната седмица.

Ваксината срещу COIVD-19, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор", влиза в експлоатация за гражданите от 1 януари 2021 г., съобщиха преди седмица от Държавния регистър на лекарствата към Министерството на здравеопазването на Русия.

Президентът Владимир Путин обяви, че ваксината е получила разрешение за пускане на пазара, след като клинични изпитвания са проведени върху 100 доброволци, а центърът ще започне следрегистрационни изследвания в различни региони на страната с участието на още 40 000.

Вчера, първа в Европа, Унгария внесе 10 дози от руската ваксина. Страната ще проведе клинични тестове на продукта и впоследствие ще прецени дали да го приложи върху своето население. ЕК изрази опасения по този повод, след като по-рано одобри договор с фармацевтичните компании BioNTech и Pfizer. Той покрива покупката на 300 милиона дози, веднага след като ваксината получи одобрение, че е безопасна и ефективна срещу COVID-19.

Руската ваксина обаче ще бъде изпитвана и произвеждана и в още страни по света, включително Бразилия, Мексико, Обединените арабски емирства, Филипините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тия даже най-хубавата водка не могат да направят.Смятай.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от Русия самовар няма да си купя пък какво остана да се инжектирам с ваксина
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиТи май не можеш да осмислиш какво написах: щом никой не е разбрал, значи хората не са го усетили. Егати страшния проблем, дето освен специалсти по въпроса и някой психясал сървайвър други не са разбрали. Не разбра ли, че говориш празни приказки?
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиАко "никой не може да каже" това означава, че ефекта от нея е бил толкова нищожен, че нормалните хора дори не са забелязали.Дотам с философиите.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Аз лично не съм от тези тъй наречени "Сървайвъри" дето се запасяват за години и си строят бункери. Но все пак съм достатъчно осведомен какво може да се случи..."С други думи, само си философстваш, щото ако наистина мислеше такива сценарии за реални нямаше само да си философстваш.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиИ как стигна до извода, че останалите не живеят така? Нещо много бързаш да раздаваш етикетчета."Закъснява"И какво готвиш ли се за "глобалното бедствие" или си "живееш щастливо" и бедствието ти служи само за да говориш глупости?
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"че учените смятат, че е време за глобален катаклизъм"Даже и племенницата ми знае, че в космически контекст "време е" варира между няколко десетки и няколко стотици хиляди години. Като погледнеш от колко време съществува човешката цивилизация и става ясно защо са глупости. А ако помислиш какви други проблеми биха възникнали от това, да се говори за цената на Пфайзер става абсолютен виц.Всъщност, повечето хора не са си поставили това за основа на живота. Може би ти си, не знам.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро идва ваксина "Гагарин". Лекува от глупост.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНивото ти е на дете под 8 години. Племенницата ми, която е на 8 със сигурност няма да ръси такива глупости.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, а ако падне меторит ще е още по-зле. Ти на колко си години, че започвам да се притеснявам. Такива глупости вече и от малки деца не можеш да чуеш. На 7-8 години вече имат достатъчно акъл за да знаят, че такива събития стават през няколко стотици хиляди години и дори да станат, това колко ще пострадат активите на Пфайзер ще е най-малкия проблем на човечеството.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Ами умнико какво ще стане ако на слънцето има мега изригване което да спре електрониката и електрическите системи примерно за седмица - хората ще стоим в мъзата да не получим слънчево изгаряне а нощем ще дирим храна.Цена"ХАХАХАХАХАХАХАБоби, не се притеснявай за активите на Пфайзер при "СЛЪНЧЕВО МЕГА ИЗРИГВАНЕ". Ние тук редовно сме свидетели на твое мега изригване, а това изказване е едно от най-големите.ПП пише се мАза. Трябва да ми пплащат, че редовно ти поправям грешките
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тия намериха ли кой да им произвежда ваксината в достатъчни количества? Нали нямаха мощности затова.
78
0
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Това, че Израел избра руската ваксина Спутник е достатъчно доказателство, че е най-добра и ефективна от всички !
77
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Значи, поредния безаналогов продукт, който за пропагандни цели ще бъде финансиран от приходите от нефт и газ.После блатните се чудят, защо са бедни като мишки.Ами, затова са бедни, защото бюджета им, вместо за развитие, отива за пропаганда.
76
5
 
3
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
клинични изпитвания са проведени върху 100 доброволци.........Унгария внесе 10 дози...........Pfizer в трета фаза тества върху 45 000 души, а приматитеГоворят за 100 доброволци/затворници/ и Орбан на вовата авера внесъл 10 дози......дори не е смешно.
75
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
А със "Спутник V" - всички ще са пътници...
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтиното всички знаем как излиза накрая. Особено болшевишкото евтино. Мерси.
73
2
 
5
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
Аз лично не бих ползвал никаква ваксина през следващите 3/4 години докато не стане ясно какви са дългосрочните странични ефекти / а такива ще има според мен / особено при две от ваксините зад който стоят видни либерали / човеконенавистници / ...И как така Еврейския съюз без съгласуване наложи на всички страни членки точно тези две ваксини. И една конспиративна теория която от много време се върти по форумите придобива облик в Обединеното кралство, предвижда се да въведат имунизационен паспорт
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената вече се знае.Една доза ще струва 1 килограм рубли. Наистина е евтино.
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Още по-интересно е Русия с какво има да се похвали?