Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19 в Сибир

Русия има рекорден брой заразявания и смъртни случаи от коронавирус
Обновена: 26 ное 2020 16:41 | 26 ное 2020 16:22, Анисия Иванова
117
Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19 в Сибир
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин откри днес фармацевтичен завод в Сибир за производство на лекарства срещу COVID-19, в момент, когато страната регистрира рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи от коронавирус, предаде Ройтерс.

При откриването Путин направи изявление по видеовръзка, като каза, че заводът ще произвежда лекарства срещу COVID-19, както и медикаменти за туберкулоза, диабет, хепатит и други заболявания. "Хората имат нужда от тези лекарства. Те се нуждаят от тях буквално всеки ден", заяви той.

Русия регистрира рекордните 25 487 нови заразявания с коронавирус и 524 смъртни случая за последното денонощие - най-високото ниво от началото на пандемията.

Контролният орган по здравеопазването Росздравнадзор заяви, че в някои райони на Русия свършват болничните легла за пациенти с COVID-19. Властите в Москва, където бяха отчетени 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари препоръчителната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи.

Компаниите, на които беше наредено поне 30 процента от персонала им да работи дистанционно, трябва да продължат този режим до средата на януари, каза кметът на руската столица Сергей Собянин. По думите му здравната система на града е подложена на натиск, но все още е в състояние да се справи с наплива на пациенти с COVID-19.

"Специалистите смятат, че при тези условия няма нужда от въвеждане на допълнителни ограничения, но премахването на мерките, които вече са в сила, би било прибързано и безразсъдно решение", заяви той.

От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с коронавирус и е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия, а регистрираните смъртни случаи са 38 062. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
2
 
! Отговори
раша наша преди 3 години
зависта и ревноста ще ви убие ---русия беше ---русия я има -----русия ще я има мислете се си вие че бг не остана никой бг ще изчезне като държава и нация
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, вземай мангъра да работи в завода!
98
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаскоНямат работеща ваксина. Официално помолиха AstraZeneca да им позволят да смесят тяхната ваксина с руската.Малкото Пу не иска да си инжектира някъде отдолу и отзад руска ваксина.Пу-то си прави ПР за да не го измете недоволният народ с нов пуч.
97
7
 
3
 
! Отговори
Наско преди 3 години
А другаря може ли да сподели защо имат рекорден брой заразени, след като лично той гръмко обяви лятото, че имат готова работеща ваксина?
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93МАРАДОНА ЗА ПУТИН...Дон Диего беше силно повлиян от наркотиците.ФАКТ!
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72И два милиона българи мият улиците и слугуват на запад защото заводите в България бяха затворени.А миналата година пишеше, че са четири милиона.После свали на три.Сега гледам вече си започнал да пишеш, че са два милиона.Догодина ще видим какво ще измислиш.***!
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Никога няма да забравя как вечерта изпих две таблетки аналгинхинин и на сутрина бях напълно здрав.Aз пък никога няма да забравя как ме мачкаха и разстриваха с първак, правеха ми компреси с ракия, слагаха ми памук с черен пипер и ракия на гърдите и какво ли още не, защото ни аналгин хинин, ни амидофен, ни аспирин помагаха като настинех.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 Василев подскочи и се преобу с нови *** във въздуха. Преди прокламираше величието, мъдростта, могъществото и непобедимостта на наглобританските корпорации, а сега - "китайците се изгавриха с Новият Световен Ред и показаха на американци, немци, англичани, французи и руснаци, че ще бъдат обслужващ персонал на Великият Мъдър Непобедим Всемогъщ Дракон"На какво се дължи тази радикална промяна във възгледите? Дали не е повлиял факта, вчера стана ясно, че КНР е изпреварила Пиндостан по въоръжен
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това ако е рекорд, здраве му кажи, да го съпоставим в % спрямо брой население и ще излезе, че България е на едно от първите места и по заразени и по починали
91
3
 
13
 
! Отговори
Санкции и ваксини преди 3 години
Като чета новините от този тип неволно се сещам един руски виц за логиката на "цивилизования запад":Гестапо перекрыло все выходы, но Штирлиц вышел через вход.Ха ха ха! Ха ха! :D
90
6
 
21
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
РУСИЯ ТРАЕ НЕ ПЛЯМПА ГЛУПОСТИ И ДЕЙСТВА-ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ ГО РЕШАВА.-КИТАЙ НАПРАВИ БОЛНИЦА ЗА 10 ДНИ ОТ 500 ДЕКАРА.РУСИЯ ЗАВОД ОТКРИ.-А НИЕ СМЕ ВПЕРИЛИ ПОГЛЕД В ПАРАТА И САМО ПЛЮЕМ ТОЗИ ОНЗИ.-КАТО ПОГОВОРКАТА.-ХВАЛИ МИ ЗАПАДНО -КАРАЙ РУСКО.
89
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Първи ОФИЦИАЛНИ резултати след 3 фаза ще има вероятно средата на Декември най-рано. След това ще вземат решение за прилагане вероятно около нова година."Значи .... *** пак последни.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ноември руснаците ще произведат общо 200 хиляди дози "спутник В", а през декември - към един милион дози. Седем- осем техни компании се подготвят за производство, но това им е малко. Путин и Макрон се разбраха да си сътрудничат за ваксините. Вероятно руската ваксина ще се призвежда във Франция, Китай, Индия и Бразилия
87
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЛИКИЯТ МАРАДОНА ЗА ПУТИН: "Путин е феномен. Путин е човек, който може да донесе мир на много хора на тази планета. Трудно ми е да говоря за Тръмп като за политик. Не го виждам в тази роля. За мен той е по-скоро герой на комикс или карикатура. Всеки път, когато го видя по телевизията, превключвам канала."
86
3
 
5
 
! Отговори
На преди 3 години
изглупелите българи и ваксина от вода ще ги оправи.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРАДОНА ЗА ПУТИН: "Среща с Путин? Все още не съм получил предложение от него, но наистина се надявам. Той е моят идол. Имам негови виснимки на стената. И до тях портрети: на Фидел Кастро и Владимир Путин
84
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя завод некакво безаналогово лекарство ли ше правят?
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само с клипчета не става, трябва и акъл!
82
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто започнаха да се ваксинират с ваксината Спутник (ваксина за ***) наистина скочи броя на заразените.
81
3
 
13
 
! Отговори
Само Русия ще преди 3 години
спаси света! Джендърите от дивият запад за нищо не стават, издъхват вече, всички го виждаме.